Ahoj kluci, chci se zeptat jestli je u alf normální, že mi teplota motoru na budíku vyleze jen k 75, max. 80 stupňům a nejde dál. Mám motor 2.5 V6, a nevím, jesli to je normální nebo mám špatný termostat, vodní pumpu popřípadě budík. Mám strach, abych nějak motor nezničil, když není dostatečně zahřátý. Četl jsem,že alfy ukazují i teplotu, jakmile se termostat otevře a pak se motor ochladí a spadne proto i teplota, ale mě to je divné, že se mi to drží mezi 75 a 80 stupni a nezahřeje se to na těch provozních zhruba 90. Díky Vám všem za názory, ahoj.
17.21, 21. 3. 2010, odpovědětMám též tento motor a hřeje se mi to tak na 90 stupnů a ani to nějak nekolísá. Předtím se mi to také nechtělo moc ohřívat protože propouštěl termostat. Sháněl jsem dříve novou vložku do termostatu a nesehnal jsem ji samotnou a nakonec jsem to vyřešil zkrácením tyčky v termostatu a odzkoušením ve vodě s teplomerem. Když si to dáš zde do vyhledávače, tak to určitě objevíš. Jinak se do seřizuje dosti zdlouhavě. Já tu tyčku zkrátil asi o 3mm a doseřizoval jsem to šroubkem, který jsem tam dodatečně dodělal a je to v pohodě, jako nový termostat.
18.02, 21. 3. 2010, odpovědětAhij Jardo, děkuju Ti za radu.
18.08, 21. 3. 2010, odpovědětcidlo teploty na hlave motoru je KO dale je zaneseny termostat pokud je hadice za termostatem horka nad 100 C´ a z chladice jen vlazna dotaz funguje chlazeni motoru? ventilator atd?
23.08, 4. 4. 2010, odpovědět