Cavte montoval niekto do alfy audio sustavu ? Myslim zosilnovac, subwoofer, kable... Mozem sa podelit o skusenost nakolko som sa cez vikend pustil do montaze audio... Zatial som audio montoval do styroch aut ale alfa bola extra. najskor som stravil dost casu skumanim kadial by som natiahol napajaci(cerveny) kabel od baterky. Nakoniec som rozmontoval plastove kryty pod stieracmi a na strane spolujazdca som nasiel taku dieru s nejakym tlmiacim materialom. Trosku som donho spravil dieru a prepchal kabel do interieru. Inak sa fakt nedalo.(nenasiel som otvor kade idu kable od motora do interieru do poistkovej skrinky.
22.11, 20. 4. 2010, odpovědětTakze napajanie ide popod koberceky na strane spolujazdca, nechcelo sa mi rozoberat plasty a skoro ho nevidno. Dalej som natiahol signalovy a modry (na ovladanie on/off zosilnovaca) kabel. Napodiv tieto isli lahko, signal som dal vodicovou stranou a ovladanie k napajaniu. Napajanie som dal popri zadnych sedackach, popri operadle sa mi podarilo ani neviem akou nahodou prestrcit kabel do kufra. Signal som pozasuval medzi sedak a opierku, tam kde su pasy a popod stredovu opierku potiahol do kufra. pozapajal a plny ocakavania zapol.
22.24, 20. 4. 2010, odpovědětVsetko som nastavil zapol , pridal volume a moje nadsenie hned opadlo . Veko kufra rezonuje opreteky so zadnym platom pod sklom. K dobremu zvuku sa to neda ani prirovnat. Ma niekto skusenost ako to vytlmit alebo co sa s tym da robit ?
22.37, 20. 4. 2010, odpovědětkup si tlumici material na hifi a poradne to vytlum. pomuze to.
22.42, 20. 4. 2010, odpovědětAle neviem ako rozoberiem veko kufru . na vnutornu stranu to lepit nemozem lebo to bude vidno. A zadne plato sa tym materialom tiez neda vytlmit lebo je tam kablovanie a navyse cez kryty zadnych 6x9 repro prechadza zvuk z kufra do interieru. Nieco ako bassredlex natrubok lebo aj natrubky mi smeruju nahor.
22.53, 20. 4. 2010, odpovědětviko rozeberes snadno. musis sundat tapec a dovnitr nalepis ten tlumici material (vypada to jako asfalt) a plato musis vyndat a zespod ho cely polepit. mam to tak udelany a ted mi rezonuje jen SPZka. musis se taky naucit ty tapecy, listy atd sundavat. ne jen neco nekam zastrcit, prostrcit atp.
23.07, 20. 4. 2010, odpovědětja som kabel z motora do kabiny tahal cez vodicovu stranu - tam ako je pant otvarania kapoty som mal taku dierku, preslo to poza pristrojovku, myslim, ze tam ako su poistky a potom som to uz tahal iba listami popri dverach, popod zadnu sedacku az do kufra, dalo to zabrat, ale toto je robota ktoru treba spravit dokladne aj z vizualneho aj z bezpecnostneho hladiska, dufam, ze si pouzil original auto - audio kable na napajanie!
12.22, 21. 4. 2010, odpovědětz motoru do kabiny je hodne pruchodek. ja jsem pouzil tu jako kolega. na ridicovo strane primo k pojistkam. napajeci a signalove kabely se musi tahout kazdy jinou stranou auta a kostra by mela byt dobre ukostrena. s tim vytlumenim si dej praci a udelej to peclive. odstav auto. rozeber to a poradne to udelej. kazdopadne by tam mela byt pojistka a vse udelane tak aby se to nahodou nemohlo propojit a neco neshorelo.
12.51, 21. 4. 2010, odpověděthttp://www.autohificlub.cz/forum/9/1219368-zastavba-kufru-alfa-156
13.22, 21. 4. 2010, odpověděthttp://www.autohificlub.cz/forum/9/1147854-tlumeni-dveri-alfa-156/0
13.23, 21. 4. 2010, odpovědětPani ja som zapajal audio uz v styroch autach takze viem ake kable ake poistky kade mam co tahat.. Mal som vytiahnutu aj tu penu pri pante kapoty ale nenasiel som ziadnu dieru k poistkam. Jedine jednu ale tadial mi kabel nepresiel k poistkam ale volakde pri blatniku skrabotal a skusal som tie diery aj presvecova led lampou ale vnutri sa nesvietilo...idem pozriet linky
13.47, 22. 4. 2010, odpovědětpruchodky jsou vzdycky zakrytý gumovou zatkou.
14.28, 22. 4. 2010, odpovědětnemohol by si my to trochu pofotit najme ten cerveny kabel atd. Lebo teraz tiez zapajam audio ale neviem najst tu dieru dik budem vdacny za foto. dik
14.10, 28. 11. 2011, odpovědětahoj jelikoz uz sem udelal nekolik 156 mich audio tak pruchodka je na ridicove strane pod tim plastem u steracu normalka se dostanez za pojistkovku mam to tam natazeny a tahl sem to tam min 3x a jde to normal zadna prasarna a cincovy kabely k zesiku taham vzdy druhou stranou aby se na nich nic nemodulovalo od altiku - se cely netaha vzdy jej chytam pod sedackou u sroubu co je pripevnena lavice vrchni operadlo ten 10 inbus to staci musi se poradne ocistit barva aby tam nebyl studenak pak vam to nbude hrat :::----))) hodne stesti doba instalace cca 2 hodky ju kdyz sunavujete plasty tak na cetrovym sloupku nejdriv sudejte ty posrany gumy od tesneni dveri ty to drzi :--)) tady fotky moji instalace http://www.alfaromeo-club.com/graphics/owners/full/555_46_30032009684.jpg a tady http://www.alfaromeo-club.com/graphics/owners/full/554_46_30032009683.jpg
18.18, 8. 12. 2011, odpovědětA tady je muj zrout penez http://www.alfaromeo-club.com/vozidlo/alfa-romeo-156-46
18.19, 8. 12. 2011, odpovědětElektronik
17.40, 17. 6. 2021, odpovědět