tlach tlach tlach...
17.55, 11. 4. 2007, odpovědětco ty si za pičus??
19.03, 31. 10. 2009, odpovědětEwa Farna: Kluka jsem ještě nikdy neměla Celkem 3 fotografie Člověk by měl mít jen jeden domov a vědět, kam přesně patří. Včera 08:00 Idol -náctiletých Ewa Farna (16) je podle svých slov ve věku, kdy by si zasloužila skutečnou lásku. Vysněný kluk se ale v jejím životě ještě neobjevil, a tak se ze svých trápení vyznává alespoň ve svých textech. Reklama: Ewo, opět se potkáváme v Praze. Tvůj program v hlavním městě se zdá dost nabitý! Většinou ani nestihnu jít na nákupy. Po pravdě mi to ale zase tolik nevadí. Často jezdíme na shopping do Polska. Když se řeknou nákupy v Polsku, tak si představím, jak se pořizují hrnce, lampy a kachlíčky! (smích) To ne. Například u Katovic je obrovské obchodní centrum, kde se dá pořídit skvělé oblečení. Máš nějaké oblíbené značky? Určitě ano. Nepotrpím si ale na žádnej luxus. Chodím do stejných obchodů jako moji vrstevníci. To ti v šatně nestojí desítky kabelek Louis Vuitton? Já jsem nikdy nic takovýho neměla. To je na mě moc velký luxus. Jsou to krásný věci, ale co bych s nima dělala? Kam bych si je brala, do školy (smích)? Přišlo mi, že v dnešní době si holčičky na „vuittonky“ docela potrpí! Fakt? Já si myslím, že to není dobrý. Já to tak určitě nemám. Chtěla bych, aby moji fanoušci věděli, že mám taky tričko z New Yorkeru jako oni. Kdo má hlavní slovo ve výběru oblečení, ve kterém vystupuješ? Vybírám to já s mamčou. Pomáhá nám taky kamarádka Žanetka, která mi vyrábí kloboučky, brýle a doplňky. Většinou na koncerty ale nemám stylisty. Na focení a turné už si ale nechám poradit od odborníků na módu. Neštve tě, že jsi neustále na cestách? Z té naší Vendryně, kde bydlím, je to asi čtyři sta kilometrů do Prahy a stejná vzdálenost nás dělí i s Varšavou, kde často koncertuju. Ta dálka je obrovská, a abych byla někdy v devět hodin v Praze, tak musím vstávat ve čtyři ráno. Uznávám ale, že na rozdíl od Polska má Česko mnohem kvalitnější silnice. V Polsku mají třeba na dálnicích přechod pro chodce se semafory. To jsem teda nestíhala. Nebudeš si přát k Vánocům helikoptéru? Ta by mnohé vyřešila... (smích) Tatínek nesnáší létání, tak by to nebyl nejlepší nápad. Když ne helikoptéru, tak třeba dům nebo byt v Praze. Nepřemýšlela jsi o tom, že byste se přestěhovali do Prahy? Už jsme o tom uvažovali. Nakonec jsme se rozhodli, že do toho nepůjdeme. Takhle je to lepší. Člověk by měl mít jen jeden domov a vědět, kam patří. Zatím mě cestování baví. Až budu starší, možná budu vyhledávat pohodu. Už se ti někdy podařilo s kluky z kapely zlikvidovat hotelový pokoj, jako to dělají správné rockové hvězdy? Když spíme v hotelu, tak s klukama na pokoji neřádíme. My jsme slušní. Chceme hrát rokenrol, ale tohle neděláme. Myslím, že je zbytečný rozbíjet hotelové pokoje, abychom si dokázali, že jsme rockeři. Jsi ráda, že máš malého sourozence, nebo bys raději vrstevníka? Mám ještě třináctiletého bráchu, se kterým jsme si věkově bližší, takže nestrádám. Byla jsem ale strašně šťastná, když nám naši prozradili, že budeme mít sourozence. Navíc mě moc potěšilo, když jsme zjistila, že se nám narodí holka. Rodiče dalším sourozencem omládli. Sestra je hrozný zlato. Naposledy nás odrovnala během cesty autem. Maminka se učí z cédéčka němčinu. Při opakování slovíček ji ségra skvěle napodobovala. Jelikož neumí říkat er, tak měla výslovnost jako rodilý mluvčí (smích). Je Magdalénka tvoje fanynka, nebo tvou umělecku činnost vůbec neřeší? Na koncerty ji nebereme, protože by to na ni bylo moc hlasité. Neustále mě ale nutí, abych jí v autě pouštěla svoje cédéčka. Jelikož trávíme v autě hodně času, tak už pomalu své desky nenávidím. Se kterým národem jsi více spjatá, s Poláky, nebo Čechy? Narodila jsem se v pohraničí, v Česku blízko polských hranic. Národnost mám sice polskou, ale nikdy bych tam nechtěla žít. Čechy mám radši. Vnímám asi i víc české normy. Studuješ druhý ročník všeobecného gymnázia. Máš už představu, kam se vrtneš po maturitě? Přemýšlela jsem o škole v zahraničí. Ráda bych do Ameriky na Berkeley, kde zpěv studovala například Christina Aguilera. Můj bývalý bubeník tuhle školu navštěvuje, často spolu komunikujeme na Skypu, ukazoval mi ji a docela mě to zaujalo. Jak je to s tvým současným studiem, jak ho zvládáš? Mám individuální studium, ale jakmile můžu, tak jsem ve škole. Je ale pravda, že tam často nejsem. Když dorazím do školy a spolužáci zrovna píšou písemku, jsem od této povinnosti osvobozena. Písemku si ale vždy musím napsat později. Jinak ale prožívám normální studentský život, děláme si se spolužáky legraci o přestávkách, prožívám situační humor. Prostě klasika. Nevyčítají ti spolužáci tyhle výhody? Vůbec ne. Někdy se stane, že píšu osm písemek denně, oni to vidí a je jim mě líto. Oni vědí, že mi žádný z učitelů nenadržuje. Jsem ale ráda, že mě spolužáci vnímají jako normální holku. Občas si do mě rýpnou. Říkají „ty se budeš zase ulejvat, ty to flákáš“, ale v podstatě si dělají jen legraci. Tvoje poslední deska je hodně rocková. Docela ses rozšoupla! Řekla bych, že je to takové propojení Linkin Park a Lady Gaga. Je to hodně elektronické s tvrdýma kytarama a tím to dohromady zní drze, mladistvě a energicky. Poprvé jsi i autorkou některých písní. Co tě k tomu vedlo? Napsala jsem jednu písničku a asi šest textů. Chci jít tím směrem a psát si hudbu. Texty jsou občas provokativní, rebelský. Moje texty vyjadřují, jak si myslím, že to asi je. Troufám si říct, že jsou podařený. Jsou tam i zamilované texty? Jelikož je to teenagerská deska, tak tam nesmějí chybět ani ty. Měla Ewa Farna už nějakou lásku? Právě že neměla a možná taky o tom jsou ty písničky. Je mi šestnáct a cítím se být ve věku, kdy bych ráda někoho poznala. Byla jsem dva roky zamilovaná do kluka z lyžařského kurzu a dlouho jsem se bála se mu svěřit se svými city. Pak jsem se nakonec odhodlala a on mě odmítl, protože už měl holku. Můj milostný život se hrozně rozebírá, protože to lidi logicky zajímá, ale já můžu místopřísežně prohlásit, že jsem nikdy kluka neměla. Nebude to tím, že jsi neustále hlídaná rodiči nebo manažerkou? To určitě ne. Jsme sice pod dozorem, ale v tom správném slova smyslu. Jsem spíš ráda, že nejsem sama. Tví opatrovníci by tě ale asi nepustili řádit na večírek... Já nekalím, protože mě to ani nebaví. Nikdy jsem nebyla na pořádné diskotéce. Mě baví akce, kde mám své blízké kámoše, a to mi stačí. A proč jsi na takové akci ještě nikdy nikoho nepotkala? Já ani nevím, kdy bych ho mohla potkat. Jestli to mám napsáno v osudu, tak se snad jednou dočkám. Je jedno, jestli ho potkám ve škole, na koncertu, nebo na cestě v pendolinu. Máš konkrétní představu, jaký by tvůj kluk měl být, máš nějaký svůj vysněný ideál? Měl by vypadat asi jako Johnny Depp. Nemusí mu být ale také skoro padesát let, že ne? (smích) To určitě ne, právě naopak, to nesmí.
5.15, 2. 11. 2009, odpovědět