Zdar Alfaci. Chcem sa poradit, nedavno som si dal vymenit brzdovu kapalinu v systeme, lebo mi zacali samovolne piskat platnicky, ked sa zahriali (bez toho, aby som stupal na brzdovy pedal). Predpokladal som, ze moze byt stara brzd.kapalina, ta sa teplom roztahuje a tym padom auto samovolne pribrzda. Po vymene kapaliny som si vsimol, ze ked permanentne tlacim na brzdovy pedal (ked je auto nastartovane), pomalicky mi klesne az na podlahu. Nie som si isty, ci mi to robilo aj predtym. Auto brzdilo velmi dobre uz pri jemnom stlaceni pedala. Nikdy som nemal potrebu nan nejak silnejsie stupat, az teraz po vymene kapaliny som skusal a ..... Co to moze mat na svedomi??? Alfa 1.9JTD 01. Dakujem za reakcie. CuoreSportivo
14.08, 28. 5. 2010, odpovědětsamovolne piskani desticek je vetsinou zaseknutymi pistkami, nebo vyskočený obchraný drátek, na brzdičích destičky se pak samovoln pohybují. stím pedálem to vypadá že nemáš odvzdušněnou brzdovou soustavu. Odvzdušnuje s evždy po výměně brzdovky případně pokud sis je odvzdušnil může být problém nedotažený odvzdušnovací šroub tím by se ti ale i ztrácela brzdovka z nádržky
14.35, 28. 5. 2010, odpovědětDik za radu, len som si to chcel potvrdit. Cez vikend idem menit zadne platnicky, tak sa na to pozriem, ci to nie je pridrete a hned aj odvzdusnim ..... odvzdusnit staci len na zadnych kolach? ci komplet na vsetkych .....
17.31, 28. 5. 2010, odpovědětodvzdusnit vsetky kolesa ked uz to budes robit. ze ti klesa pedal ked tlacis to je normalne, predsa v posilovaci sa stale robi podtlak a ty tlakom nohy vymedzujes volu, ktoru to spravi. otazne, ci je to v norme alebo to mas moc makke ( ten pedal )
17.41, 28. 5. 2010, odpovědětJá když se pořádně zapřu a tlačím silou tak ho taky pomalu zatlačím až na podlahu normálně to brzí i 2 STK mám zasebou.
17.44, 28. 5. 2010, odpovědětOK pani, asi je to v poriadku, cez vik.som odvzdusnil vsetky kola, pedal je stale rovnaky. Tak si myslim, ze to tak ma byt. Auto brzdi SUPER, pedal samovolne nemakkne .... Narazil som ale na dalsi problem s ventilatorom na chladici. Stal som v kolone a zistil som, ze pri prehriati motora ho nezopina. Prisiel som na to, ze mu chyba ukostrenie, resp.kabel ktory ma byt minus je mrtvy. Zaraza ma jedna vec, ze v plusovom kabli je stale prud, aj ked je motor studeny. Pravdepodobne mi odislo cidlo na chladici / zostalo stale zopnute /. Neviem sa dopatrat, kde je ukostrenie toho mrtveho kabla. Asi sa spytam hovadinu, nemoze byt spatne rele??? Dakujem za kazdu radu ...
17.47, 31. 5. 2010, odpovědětskontrolujes jednoducho. je pod deklom pri baterke. vyberies kocku, vypacis skrutkovacom vnutro a ak je zlepeny kontakt, prebehnes jemnym smirglom
19.43, 31. 5. 2010, odpovědětTakze dnes som bol na diagnostike, rele je v poriadku.Na chladici nie je ziadne cidlo teploty, spustanie ventilatora na chladici zopina riadiaca jednotka.Na ventilator su urobene dva okruhy s roznym vykonom.Na chladici je cierna kocka, ktora spusta bud okruh 1 alebo 2.Tato kocka je spatna ..... ventilator je pod stalym prudom, riadiaca jednotka zopina iba ukostrenie ....... problem vyrieseny.
15.19, 2. 6. 2010, odpovědětinač ked je teraz mokro vsade plno vody mlaky u mna je to bezne ze brzdy mi piskaju .... alebo za mokra nemaju ??? či ???
22.35, 2. 6. 2010, odpovědětPresny nazov tej kocky je "odpor ventilatora chladenia". Pytal som sa na vrakaci, aku by mi vedeli urobit cenu. Tam chceli 40Eur za stary "sunt"!!! Samozrejme som sa informoval aj v autorizovanom servise. S pocudovanim som zistil, ze novy odpor stoji 35,16Eur s DPH. Takze som ho rovno objednal. Skusal som aj ine fy. ako METEOR ...., ale kym chlapeci pochopili, co vlastne chcem, myslel som ze prevolam aj gate. Nakoniec mi jeden povedal, ze tato suciastka je velmi specificka, ze pravdepodobne ju ani nikde nezozeniem, iba v autorizovanom servise ...... toť vsjo. - Este nieco ... servisak z diagnostiky mi vravel, ze tie odpory odchadzali dost casto, tak pravdepodobne by som ho asi na vrakaci nekupoval ..... fakt som myslel, ze to bude za par supov ... ako prechodne riesenie .....
15.56, 4. 6. 2010, odpovědětje mechanicky zle vyrieseny, uklepu sa tam kontakty. staci prenitovat. teda pokial nie je kdesi zhoreny
16.42, 4. 6. 2010, odpovědět