Zdar chlapi, potřebuju poradit.... před týdnem jsem si dovezl Alfu 1.8TS, vše O.K. Itálie 1. majitel serviska, 125000km spokojenost. Cca 3 den jsem přišel k autu nastartoval a motor byl pod otáčkama volnoběhu, když jsem sešlápl plyn, tak se to začalo dusit. po překročení 50-55 stupňů vše v pohodě, tak jsem si říkal že to je jenom studeným motorem. Včera když jsem jel do práce, tak to nejelo jak melo jet ani při 70-75 stupňů až když se mi otevřel termostat tak zase pohoda, odkroutil jsem si 8 v práci přijdu k Alfovi... a málem jsem neodjel, nastertoval jsem...motor klasika co jsem psal nerovnoměrný chod na volnoběh...a když jsem přidal plyn, tak mi kolísalo napětí (měnila se intenzita osvětlení budíků atd.) a motor se mi nechutně třepal a vůbec to nejelo takže z toho mám sakra 1.2 HTP (honim 3 písty) a když jsem z auta tak to smrdělo stejně jak když jsme si jako malý zapalovali petardy a ten smrad síry jak to odhoří,než bouchne...úplně stejné!!! Nevim jestli oxid siřičitý či co, že mi nepálil 1 válec tak přebytek paliva ve výfuku, fakt nevim, ale smrad děsnej. Jak jsem tady četl diskuze tvle tak to může bejt váha vzduchu, kabely, lambda, vstřikovače (jen to ne!) atd. To bych chlapy měl vyměnit s takovou půl auta a to nechci!!! Spíš nějakou radu od nějakého borce co s tím měl už zkušenost která se vyplatila.... a jakože nás asi není málo kluci, co nám ti špagetožrouti motají hlavu co ! :-D
12.12, 17. 6. 2010, odpovědětKdyby na to někdo přišel PROČ?Tak by mu už dávno dali Nobelovu cenu:-))
12.26, 17. 6. 2010, odpovědětsam si si odpovedal
13.41, 17. 6. 2010, odpovědětna mojej 1.6 sa mi stavalo to iste.. akurat ked sa zohrial tak to slo len na 3 valce a smrad neskutocny.... pozrel som do vsiecok a v prvom valci boli sviecky zaliate s vodou.. skus sa do toho pozriet.. dufam ze to budes mat len tym inac nevim lebo u mna to bolo pri zahriatom motore a pri studenom to moze byt hocicim
13.42, 17. 6. 2010, odpovědětTak jsme dali Alfa na diagnostiku a zjistilo se že má špatný vylučovací ústrojí.... lambdasonda, tak sem ji objednal a v pondělí se po výměně uvidí jestli je to jenom součinitelem přebytku vzdychu ve výfuk. plynech... či něco jiného???!!!
11.09, 19. 6. 2010, odpovědětNa lancii mi to dělal kabel ke svíčce, když se auto ohrřálo jelo normálně a za studena jelo na tři
11.54, 19. 6. 2010, odpovědětNenadávej na špagetožrouty. Ty sám jsi lama a koupil jsi vylítaný šrot. Jak je vidět autům nerozumíš a teď jsi nasr... Měl jsi si ke koupi vzít někoho kdo tomu rozumí a teď tu nelamentovat. Svou neschopností jsi se zařadil mezi ty, kteří budouz do auta sypat jen love a nadávat na Italy. Nadávej SÁM SOBĚ!!!!!!!!!!!!!!!!! A radit ti nemá cenu, stejně ti pomoci a rady není a dopadne to tak že do ní nasypeš love a stále se bude srát a nakonec ji prodáš a ten kupec bude taky nadávat na Italy a na tebe a tak dokola.
12.06, 19. 6. 2010, odpovědětcust: BLBE
13.20, 19. 6. 2010, odpovědětcust: Podle tebe ta "nadávka" špagetožrouti, to bylo myšleno s nadsázkou... ale že to někdo nepochopí a píše tady takové hlody, potřebuje se vykecat a skritizovat vše, tak to je bohužel jeho myšlení.. neburu ti to!.. Na klávesnici ti to jde pěkně, ještě by to chtělo aby to šlo tak se šroubovákem a nářadím v ruce a byla by to paráda!... Jinak chlapi dík za rady, aspoň vim po čem mam jit, když to nebude jen Lambda...
16.20, 19. 6. 2010, odpovědětPopisuješ problémy svoje, zkušenej by takovou plečku nekoupil. Hlavně aby to ctálo co nejmíň, že jo, pokud možno za pusu. A kdybys měl v rukách tolik aut za život jako já , jistě by se ti to nestalo. A rady co to může být, no ty jsou po netu na ho,,,,,,,,,,,,,,,,.Může to být 20 příčin a ž ta 21 bude indikující. A potřebu se vykecat nemám, to mám za celý den v servisu se zákazníkama jako jsi ty až nad hlavu. Opakuji, jsi lama, zkušenej by to nekoupil a jistě má aspon o 100 000 natočeno víc, a to pozná zase jen zkušenej. A nenadávej ani s nadsázkou
17.18, 19. 6. 2010, odpovědětAch jo, je mi z vás na blití, místo toho aby jste mu poradili, tak ho akorát peskujete. No tak tomu nerozumí, no a co? Chce jen poradit, tak mu poraďte, nebo držte hubu debilové. Od toho jsou tyhle stránky. Všichni víme, že když Alfu, tak šestiválec nebo jtd. 16V TS jsou nepovedené sypačky, zlatej starej osmiventil TS.
18.50, 19. 6. 2010, odpovědětTak potom nechápu, když takovejch lam máš v servisu za celej den plno ty máslo proč se do takovejch debat sereš i ve svém volném čase!!! A já chtěl poradit, nepotřebuju a myslim ani že nikdo z nas co tu chodime na stranky číst vzkazy od takovejch chudáků!!! .... Siflit umí každej že?!! Ale poradit...
21.07, 19. 6. 2010, odpovědětto:Cust,,,, hochu,hochu,,,píšeš,jako by jsi byl mistr světa ve svém oboru,,ale takových chytrálků jako si ty,je v každém servisu plno,,,myslej si že tomu rozumí,dávaj rady,,a pak chudáci řidiči jezdí od servisu k servisu,,bodejt ne,když jsou tam takový machři jako cust,,, to Mike: tak co chlape,jak si pochodil?,,alfa už jede?,,,dej pak vědět co si s tím mněl,,dík,,,,
13.51, 20. 6. 2010, odpovědětNo tak ti něco povím, nejsem makáč ale byl jsem, ted jsem majitel, mám 35 zaměstnanců a až v životě dokážeš to co já tak klobouk dolu. Jinak jestli někdo dokáže určit diagnozu na dálku tak je kouzelník a hned ho beru. Jinak si trvám na svém, jsi lama, koupil jsi vylítanou šunku a čekáš na zázrak. takových chytráků, co si myslí že za 50000 koupí žihadlo je spousta. doporučím ti jedno. zbav se jí a investuj víc peněz do solidní káry, Tím samo myslím Alfu, ale slušnou ne po x tém majitelovi, 10 let starou a s 80 000 km. Tato rada je nad zlato. A jako dodatek, mistr ve svém oboru skutečně jsem, proto nedávám rady typu, váha, egr a pod. na dálku. To umí jen kouzelníci.
15.55, 20. 6. 2010, odpovědětTak zaprvé nechápu, proč tu píšeš, já chtěl poradit a ty radit neumíš (nechceš) ....O psaní pohádek tady nikdo nestojí!!! A ty idiote, podle toho co tu píšeš, tak meleš úplné hovna, jseš si lhostejný a kouzelník si asi ty!!! Protože rady po internetu na opravu jsou ku hovnu.... ale ty tvoje pravdy, že mám vylítanou šunku po x- tém majiteli, tak to dokážeš určit i na tisíce kilometrů daleko i bez toho aniž by ses projel a bez fotek!!! Směju se ti hochu, ty v té hlavě máš asi trochu bordel!!!.... To auto má najeté 130000 sedí to podle servisky aj podle diagnostiky sedí kilometry, i podle snímačů na ABS. 50 000 taky nestálo a auto jsem kupoval s člověkem co tomu rozumí. A po 130 000 odpovídá cca. výměnný interval lambdasondy. A pošli mi prosím internetovou stránku tvého servisu, určitě bude obsáhlá když tam máš 35 zaměstnanců!!! A kdyby si náhodou s tím někdo nevěděl rady, tak to tam k tobě přivezu a ukážeš mi jak se spravujou Alfy, když si s tím neví rady kolikrát ani v autorizovaném servisu, ale to bych ti za ty kecy musel dát předtím ještě do rypáku !!! Nashledanou pane idiot!
16.41, 20. 6. 2010, odpovědětZáhada vyřešena, nakonec to byla váha vzduchu... proběhla i výměna svíček, protože byly odpálené. Teď už jede jak ďas a má to klidné i studené starty... Vše O.K. :-)
19.19, 7. 7. 2010, odpovědětNevím proč se tomu někteří smějí a nadávají,když chce nekdo poradit a nebo se na něco zeptat,na jiných forech sechovají jinak než tady.holt někteří jsou fakt Idioti nedá se to nazvat jinak bohužel...
13.20, 9. 7. 2010, odpovědět