Zdravím, zvažuji o koupi nějaké Alfy 156, protože jsem se do ní zamiloval jak vzhledem tak zvukem italského motoru :)...Ale protože jsem mladý a nezkušený, tak bych potřeboval poradit. Slyšel jsem že Alfy jsou dosti poruchové a náhradní díly jsou velice drahé a každý mi říká ať si koupím VW Golf IV...Ale alfa romeo se nedá s golfem srovnávat je naddobová co se týče vzhledu minimálně :) Prosím poraďte :) a vyhlídl jsem si alfu 156 1,9 jtd a nebo 1,8 T.S
18.13, 19. 8. 2010, odpovědětAhoj, alfy jsou vyjímečny a neni divu, že si se zamiloval. co se tyče motoru bych volil urcite naftu 2.4jtd, žere málo a super jede.
18.39, 19. 8. 2010, odpovědětAhoj, každé auto je poruchové a musíš se o něj starat pokud chceš, aby nějak vypadalo a sloužilo. Záleží hodně na tom, od koho ji budeš kupovat a jak se ten člověk o ní staral, jaký tam lil olej, jak ho často měnil, jestli auto honil a vytáčel za studena, atd. Spousta lidí se naváží do Alf, že jsou špatné, kazí se a tak různě, ale je to auto jako každé jiné, odchází na ní věci a mění se jako u jiných aut, ale v jiných se nesvezeš tak jako v Alfě a žádné nevypadá tak sportovně a nadčasově, jako Alfa! Taky jsem se toho bál, jak jsem svoji kupoval, ale vyměnil jsem základní věci, vychytal mouchy a musím říct, že mi přináší jen radost. Náhradní díly si nemyslím, že by byly nějak velice drahé jen proto, že je to Alfa. Myslím si, že dnes už je to u všech značek skoro nastejno. Poruchové jsou benzinové motory Twin spark, často se zadírají, vyžadují kvalitní olej a údržbu. Nejspolehlivější z benzinů jsou šestiválce. S naftou nemám žádne zkušenosti, nemám ji, ale myslím, že jsou v pohodě. Tak šťastnou ruku při výběru...
23.52, 19. 8. 2010, odpovědětOsobne bych doporucil 1.9JTd pokud mozno 85kw.mej se
8.43, 20. 8. 2010, odpovědětVživotě alfu neber, nebuď blázen! Sere se jak ts, tak V6 a v6 ke všemu kromě benzínu žere i dlažební kostky! Koupíš a vzuje tě to i z bot. Už to není nadčasový auto! Buď jdi do nové, ale nějakou ojetou jebku nekupuj! Posereš se z toho!
7.40, 21. 8. 2010, odpovědětZdravím mam Alfu romeo 156 Mam original autorádio z navigaciu chcel by som vedieť že či sa dá prirobit usb kabel
22.15, 22. 6. 2017, odpovědět