Zdarec Alfisti. Mám dotaz ohledně benzínových motorů. Mám AR 156 1.9 JTD 77Kw, ale chtěl bych do budoucna přejít na benzín, konkrétně na V6, chci se zeptat na výhody, nevýhody těchto motorů jak už u 156 nebo 166, GTV apod. Jak je to s provozem, údržbou, problémy pak se zatížením na nápravu a další zbytečností, ale i užitečných rad. Pokud někdo máte více zkušeností, rad, tak je velice rád uvítám;-) Prosil bych o případný kontakt na můj mail:-) Díky, mějte se!!;-)
21.06, 7. 10. 2010, odpovědětV6 vydrzi hodne a este viac :D to le dost velke + oproti radovemu 4 valcu, viac ti ale neviem poradit
22.35, 7. 10. 2010, odpovědětahoj,motor je drzak,to bez debat,sam mam 156 v6,trochu horsi je to s podvozkem,tedy hlavne predek.Podvozek neni na tento motor uplne to nejlepsi,je tezkej,ale neni to tak strasny,kdyz se o nej staras a nevymetas kazdou diru.A co se tyka jizdnich vlasnosti,musim ac nerad priznat a zdelit,ze u v6 na 156tce je to strasny oproti slabsim motorum,ktere jsou mnohem lehci,mel jsem moznost to porovnat se 156tkou,ale dvoulitrem a ty jizdni vlastnosti jsou uplne jine,at se na me nikdo nezlobi,ale V6 se vas snazi prijmet pri razantnejsi jizde jet zatacku rovne a sundat vas ze silnice,ja jsem tento problem resil novym a mnohem lepsim podvozkem nez serie a pouzitim dobrych pneu a porat je tam ta snaha te sundat,ale kdyz se clovek nauci s tim jezdit,tak pak je to super,mam sw,takze sedan muze mit lepsi rozlozeni vahy,jinak auto hodnotim kladne,jsou to jen me pocity a zkusenosti.A jeste se priprav,ze budes jezdit o hodne,ale fakt hodne casto k pumpe,ale to se da vyresit pripadnym predelanim na lpg,na coz se chystam.A V6 maji super zvuk a kdybych si mel nyni opet vybrat,poridil bych si spis 166 v6 3.0 protozevma lepsi prubeh vykonu nez motor ve 156 V6 2.5 a nebo dat ridici jednotku a par veci z motoru 3.0 do 2.5 pak to u te 2.5 funguje mnohem lepe,jinak kladne hodnoceni.ahoj Lukas
8.51, 9. 10. 2010, odpovědětpardon preklep ,,sdelit,,
8.52, 9. 10. 2010, odpovědětAhoj mám alfu 2.5 v6 a žádné problémy s ní nemám je to jeden z možná nejlepších motorů do 156 až na GTA.Měnil jsem podvozek za tvrdší ,sportovní ,ramena ,silentbloky ...atd..prostě celé uložení a je pěkně tichá ,až na ten motor xD.Je pravda že v6 trpí na přední nápravu ,protože jsou těžké ,je potřeba občas něco vyměnit.měnil jsem i kotouče za vrtané na mé alfě ,protože podle mého názoru jsou u alf brzdy tupé.
16.23, 10. 10. 2010, odpovědětA vážil někdo z vás kolik ty motory 2 a 2.5 váží??Děláte jako by tam byl rozdíl několik set kilo.
16.29, 10. 10. 2010, odpovědětjo vazil jsem to s klukama ,motor s prevodovkou a rozdil je tam neco okolo 100kg vazne coz je dost na predni napravu,myslim ze to tak bylo,ale na sto pro vam to nepotvrdim,uz je to dlouho a nak se nekdy pletu,diky hodne informacim.jo a na me alfe bych brzdy nikdy nemenil za jine,brzdi to nehorazne,prirovnanim k narazu do betonove zdi
11.19, 12. 10. 2010, odpovědět