Dobry den, chtel jsem se zeptat, jak Alfa drzi na silnici? Od par lidi jsem slysel, ze pry se hodne nahyba. Ale zase na internetu jsem se docetl, ze kdyz se daji lepsi kola, tak pry i docela drzi. Me osobne je to vcelku jedno, protoze asi nebudu jezdit tak drave ,aby se mi tak moc nahybala :) Taky jsem se chtel zeptat na vytaceni motoru. Pry pokud nebudu vytacet motor za studena do vysokych otacek, zvysim o hodne jeho zivotnost, je to pravda? A taky jaky ma Alfa rozhled dozadu pri couvani? Jinak dekuju moc za odpovedi :)
9.42, 7. 5. 2007, odpovědětNo vseobecne Alfa drzi na ceste perfektne Ma jeden z najlepsich ak nie naj podvozok vo svojej triede. Kazdopadne sirkou gumy sa to este zlepsuje. Studeny motor ci uz benzin alebo JTD by sa fakt nemali vytacat a to plati aj pre ine znacky nielen Alfa. Tych par Km na zahriatie ta nezabije. Cuvanie je v pohode ale ja radsej jazdim dopredu :))))
9.50, 7. 5. 2007, odpovědětna zimu mam pneu 195/65/15 a na leto 205/45/17. ceho si vzdycky vsimnu na jare, s 15" se lip manevruje volentem, 17" zase lip drzi stopu v primem smeru - trebas na dalnici, ale na okresce je citit vetsi odpor. jinak na to, ze je alfa predokolka, doce ji dost ustreluje zadek ... schvalne si zkus na snehu prudce zatocit, zadek pujde do smyku jak se zadnim nahonem - asi to ma co docineni s vyvazenim vozu. napriklad urvat do smyku felicii je docela problem, ta si jde za cumakem ...
11.21, 7. 5. 2007, odpovědětJestli ti ustreluje zadek, tak asi neco neni v poradku. Me pred rokem v zime i pri trose snehu nebo namrazy sel zadek porad do strany a pritom vsichni kolem me jezdili, jakoby se nechumelilo. Nakonec jsem zjistil, ze zadni podelne rameno melo na kole skoro 1cm vuli. Po vymene silentbloku to je uplne jiny kocar.
15.14, 10. 5. 2007, odpovědětmám 156 a sedí na silnici jak přibitá.
16.57, 7. 5. 2007, odpovědětTěch pár lidí, co jsi slyšel, asi 156kou asi nikdy nejelo. Ať si sednou do svýho lidovýho vozu a neplkaj nesmysly. Co se týká vytáčení zastudena - to odrovnáš jakýkoli motor, pokud to budeš praktikovat dostatečně dlouho.
22.04, 7. 5. 2007, odpovědětAko vravi kejml, su to ludia co alfu videli mozno na obrazku alebo zavidia, alficka sedi ako pribita, v zakrutach este lepsie a ked das 215/45 R17, tak sa neodlepis (a ked uz ano, tak ti to je potom jedno, lebo to uz letis prec) :))
8.55, 8. 5. 2007, odpovědětJestli někdy urveš alfu,tak to už je za hranicemi lidských možností.Myslím,že jsem nikdy nejel v lepším autě střední třídy,které drží stopu víc,než AR 156 Je jako Patex Superfix. A od kdy se vytáčí studenej motor? A výhled vzad? Ok...
9.19, 8. 5. 2007, odpovědětDrzi moc dobre, v jednom z testu vyhrala dokonce nad BMW M3. Vytacet motor za studena NENE! rozhled dozadu pri couvani nic extra a raid je dost maly, jinak perfetto.
23.23, 9. 5. 2007, odpovědětMalej raid má určitě 2.4, protože má dlouhej motor napříč. Ostatní motorizace by na tom neměly být hůř než legendární felicie.
23.45, 9. 5. 2007, odpovědětJj, rejd je určitě menší a nějakou dobu mi trvalo než jsem si převyknul nájezdy při parkování, ale za pohotovější řízení to rozhodně stojí.To s motorem si ani nezaslouží odpověď.A co se týče podvozku, samozřejmě, že se naklání, ale tuhost podvozku je dobrým kompromisem a můžete si sním leccos dovolit.Časem se chystám na tvrdší pružiny, protože já nemám auta kvůli pohodlí.Navíc, já mám pocit, že Alfy mají asi těžiště blíž středu než ostatní auto tohoto typu a nedotáčivst se u nich tak neprojevuje.Což je opět velké plus.
8.10, 10. 5. 2007, odpovědětRejd je horsi, taliani su uz taki (mal som predtym Lanciu)... chce to len zvyk :)
13.44, 10. 5. 2007, odpovědětPresne tak...nebudem opakovat stokrat povedane,ale podvozok je takmer bezkonkurencny,ziadnu zatacku neprezijes tak ako s alfou,naklananie nejak nepozna,aspon sportpaket nie. Vytacanie studeneheo motora by som trestal basou,vyhlad dozadu je slabsi oproti inym beznym autam,ale kto sa pozera dozadu..:)) Snad len koho si predbehol,a to je caste..:)) A rejd je o cosi slabsi,ale to v pohode,otazka zvyku...
20.48, 29. 5. 2007, odpovědětřeknu ti to trochu jinak než všichni ostatní a přeci stejně. připrav se na to, že jakmile si koupíš AR 156, nedej bože s nějakým SP, budeš jezdit v průměru o 30-40km/h rychleji, než jsi jezdil doposud a zatáčky radši neříkám, protože s alfou se do zatáček moc nebrzdí :-)
20.58, 29. 5. 2007, odpovědětalfa156tka mala vtedy naj podvozok a ako niekto pisal vyhrala losie testy alebo ako sa to pise nad bmw ktore je vzdy prve . tak isto aj 159ina tento rok . a neviem ci nie aj 147ina . to musel byt strasny debil co povedal ze sa nahyba
14.41, 30. 5. 2007, odpovědět