Caute, Po delsi dobe odmlky od Alf jsem si zase jednu poridil 159 JTDm 200 kobyl- jenze tahle uz nestala 50 tisic, jako moje minule 164ky z pocatku 90. let, coz je i duvod, proc se na vas obracim o pomoc, radu. Zajima me, jestli je najezd alfice skutecny, jestli vse sedi, tak jak bylo deklarovano. Overil jsem vsemozne i nemozne, ale cervicek pochybnosti stale hloda..Slysel jsem, ze tyhle novejsi alfy se daji napojit na "examiner" (doufam, ze to spravne pisu) a krom ruznyho nastaveni lze zjistit i skutecny najezd kilometr atd? V tom pripade, bych jiz mel jistotu - samozrejme pokud nebyla vymenena cela ridici jednotka. Je zde nekdo kdo je schopen tohle napichnuti za uplatu udelat v Olomouckem kraji? pripadne brno a okoli? Nebo jinak - je pravda, ze tyhle udaje tam s urcitosti zjistim? abych nekoho s examinerem neshanel zbytecne :) Predem diky za reakce, mejte se!
0.37, 24. 12. 2010, odpovědětsi si isty, ze to chces naozaj vediet ?
0.43, 24. 12. 2010, odpovědět:-D asi ano, je mi v podstate jedno jake cislo na palubce sviti, kdyz jsem si proklepl podvozek, poloosy, turbo, brzdy, cepy atd...jde mi ale hlavne o prevodovku (vymenit olej, nevymenit?) a treba rozvody atd. pripadne dalsi veci ,ktere by se v danem (pravdivem) intervalu mely delat. Alfa je z 6/07 a na PC uvedeno 125000 a nejake drobne. V kupni smlouve mam od prodavajiciho uvedenou zaruku na pravdivost najetych kilometru a servisni knizky + prede mnou na hlasity odposlech pred koupi volal kamsi k puvodnimu dealerovi do Italie a po nadiktovani VIN bylo receno, ze 02/10 to bylo naposled servisovano se 117000km... Jasne, zavolat strejcovi do Italie, aby mi rekl predem dohodnute - to muzu taky... i kdyz uz to vypadalo docela verohodne a tel. cislo myslim sedelo...co myslite? :)
0.50, 24. 12. 2010, odpovědětKilometry ti sdělí každé oficiální zastoupení Alfy- Brno -Ivanovice- u Globusu. cena se tam pohybuje okolo 1000 kč. Jinak olej v převodovce je doživotní náplˇm a rozvody s vodní pumpou je zásada dělat po koupi
6.17, 24. 12. 2010, odpověděthttp://www.automudr.cz/o-nas.html zkus tady, mám výborné zkušenosti, rozumí alfám
13.42, 24. 12. 2010, odpovědětJasny, diky. Tam to zjisti z diagnostiky nebo v systemu podle VINu? Jsem praveze ze Sumperka, tazke olomoucky kraj je jeste schudny, Brno jedine sluzebne obcas, ale ted se nechystam. Mel jsem spis namysli, kdyby nekdo po znamosti byl schopnej to zjistit podle VINu jestli se to da a pripadne vylohy a neco navic bych dotycnemu po dohode samozrejme uhradil. Kdyz ne, tak pockam az nekdy nekde budu na diagu no
15.23, 24. 12. 2010, odpovědětMoje skusenosti, to iste auto z Nemecka, prehliadka pri kupe priamo v alfe, auto v skvelom stave, vsetko super, ziadna buracka, deklarovane km po 3 rokoch 105 000. Manik v alfe (vraj fakt expert) nasiel cez diagnostiku na niekolkych miestach tie iste km, ale povrtal sa v tom viac a vraj v nejakej jednotke palubovky (tak nejak mi to povedal, mozno som ja zle chapal :) ) bol pekny nezmeneny origo pocet a to 175000. Takze to experti stocili takmer vsade, ale az taki dobri neboli. Aj tak som ju zobral, lebo bola v super stave a zatial slape.. len EGR mi uz odislo, ale to je na tomto motore spotrebna zalezitost kvoli ekologom.. zaserie sa cele sanie aj egr a potom to nejde, kuaa.. ale to nie je chyba auta, ale "inzinierov" z talianska :)
10.32, 26. 12. 2010, odpovědětskor chyba greenpeace, inzinieri sa tomu moc branit nemozu
12.27, 26. 12. 2010, odpovědět