Zdravím všechny milovníky našich oblíbených Alf :-) Přátelé, mám dotaz. Teď v zimě se začalo dít a teď u je to pravidlo každý den i když nemrzne. Jde o to, že po nastartování začne brutálně bzučet posilovač řízení. Když točím volantem, je to mazec.. No asi po 1 Km se to vytratí. Má to co dělat se zimou, nebo se mám začít bát? Dosud jsem kromě vadné váhy nedělal nic.. Alfa 156, 1.8 TS rv. 98 Díky za Vaše názory
8.15, 7. 1. 2011, odpovědětNapada me jedine nejaky husty olej, ze bys mel. DIval ses na olej?
8.20, 7. 1. 2011, odpovědětSelenia do posilovače řízení? Nevím o tom, že by Selenia dělala i oleje do posilovačů, i když netvrdím, že to není možný. Ale pokud jsi bežnou motorovou Selenii nalil do posilovače, tak se dívím, že to "jenom bzučí". Jinak nejčastěji to zbučení bývá nedostatkem oleje v posilovači, pokud teda nemáš čerpadlo na odchodu.
11.29, 7. 1. 2011, odpovědětAbych to uvedl na pravou míru :-) Původně jsem totiž myslel, že se olej do posilovače bere z motoru. Proto selenia :-) Teď už vím, že má zvláštní nádržku. Tam ovšem nevím co je za olej. Zkouknu barvu, dokoupím a doplním. Doufám, že to bude tím olejem. Nové čerpadlo vyjde cca na kolik pro zajímavost?
11.47, 7. 1. 2011, odpovědětMne to onehda v zime robilo riadny trubivo-knučavy zvuk. Take hutne Túúúúúú. Vymenil som olej v serve ( Tutela GIA 1L ) bolo tam teda riadne bahno oproti tomu novemu, a pohoda.
13.24, 7. 1. 2011, odpovědětDo serva patří olej se specifikací DEXRON II a pokud si potrpíš na olejích především pro italský auta, tak zmiňovaná Tutela GI/A je ideální volba.
13.47, 7. 1. 2011, odpověděttiez mi zacal bzucat a ked sme ho vyhodili, klzne ulozenie hriadela malo volu 2 mm. inac normalne fungoval ani netiekol. novy som zohnal tu za dobru cenu
16.24, 7. 1. 2011, odpovědětTak a je hotovo. Koupil jsem DEXRON II (resp. olej s takovou specifikací.. dolil cca 1/4 litru mezi rysky a zvuk je pryč. Maže krásně. Díky za Vaše rady! :D
13.37, 8. 1. 2011, odpovědětOucher ešte sa neteš, lebo je aj taká možnosť, že sa olej niekde stráca a o týžden začne znova brutálne bzučet .Nech je to radšej OK čau
18.13, 8. 1. 2011, odpovědětTutela robí ešte aj olej s vyššou špecifikáciou: Tutela GI/E. Má väčší teplotný rozsah. Rieši to problémy s prehrievaním/kavitáciou v lete, aj s vydávaním strašných zvukov po naštartovaní pri veľmi nízkych teplotách. Rozdiel v cene je minimálny.
17.52, 24. 1. 2011, odpovědětMam AR 156. Prestal fungovat posilovac. Tesne predtim to znelo pod kapotou jako kdyz projizdim rosti. Myslite ze ten posilovac odesel nebo je nadeje ze chybi olej? Zdravim Jana
10.47, 30. 3. 2014, odpovědětPravdepodobne malo oleje mrkni na olej v servu ale mer olej tak ze kola musi byt v rovine a olej v nadobce na rysce maxima pokud je malo vydava to takovej pazvuk (servo).
13.02, 30. 3. 2014, odpovědětJanka tobe se nedivím, ze si neskontroluješ provozní kapaliny,preci jseš žena,nemusíš do toho videt co je pod kapotou, ale že to nedovede mužskej (OUSCHER) je na hanbu tedy a dost!
21.24, 1. 4. 2014, odpovědět:) tak ten olej si asi dokazes pozriet, ci ho je v nadobke dost, nie ?
11.57, 30. 3. 2014, odpovědět