Prosim o radu. mam alfu 166 3.0 V6 manual. pri studenom starte striela do sania a kolisu otacky, kym to nezdochne. ked pridam plyn, tak ho niekolko sekund dusi a potom vybehne do otacok. aj pri jazde je citit ze nema vykon. vymenil som asi vsetko co sa dalo. sviecky, olej, vahu vzduchu, lambda sondu, rozvod, filtre.kde je problem??? za radu dakujem.
12.54, 22. 1. 2011, odpovědětMam velmi podobny problem s alfou 156 1,8 TS, presne tie iste symptomy. pri studenom starte asi na 1 az 2 sekundy motor nabehne a potom zdochne. po nastartovani a zoslapnuti plynoveho pedala ide chvilu na 1 valec a striela do sania. ako sa postupne motor zohrieva tak zacne nabiehat do otacok a po par minutovom snazeni zacne drzat volnobeh a fungovat normalne.
13.17, 7. 2. 2011, odpovědětTohle mi dělala taky alfa 166 3,0 V6 a bylo to škrtící klapkou.Byla pokažená.Možná tady ještě nějakou budu mít,ale muselo by se to porovnat podle čísla
15.31, 7. 2. 2011, odpovědětSkrtiaca klapka bola dost znecistena bol tam olej a cierne usadeniny, cele som to dokladne vycistil a ziadna zmena opticky zda sa funguje normalne. pri volnobehu ma predpisany naklon od 3 do 9 stupnov a to ma. po otoceni kluca si urobi nastavenie, trochu s nou pohne v oboch smeroch. maximalnu vychylku pri zoslapnutom pedali ukazuje 77 stupnov. skusal som aj vymazat adaptivne hodnoty. nezabralo..
9.28, 8. 2. 2011, odpovědětTak to by určite tu klapku stačilo vyčistit si myslim
21.29, 7. 2. 2011, odpovědětSkús odpojiť tú novú váhu vzduchu ,naštartuj a vyskúšaj. Ak to nepojde problém bude v klapke.
10.15, 8. 2. 2011, odpovědět