cau, poradite jakej olej v nejlepsim pripade lit do alfy 1.8 ts ? diky
14.16, 22. 4. 2011, odpovědětPokud jezdíš klidně, tak dej Selenii 20K 10w40, pokud todost točíš, tak dej Selenii Racing 10w60
19.34, 22. 4. 2011, odpovědětja mam total 7000 10w40 už 3 rok a pohodaaa mam 2.0 TS
20.34, 22. 4. 2011, odpovědětco porad mate ze selenii :-D je spousta oleju ktere jsou charakteristicky uplne stejne..jen levnejsi !
21.01, 22. 4. 2011, odpovědětPRESNE POKIAL MÁŠ ŤAŽKÚ NOHU TAK 10W60 INAK TI STAČÍ 10W40
4.57, 23. 4. 2011, odpovědětBože!!! Zas a opět Seleniamaniaci!!! Začínám mít alergii na slovo Selenia. To neznáte jiné, levnější ale stejně kvalitní oleje, že radíte jen Selenii? Šestnáct let mám a dělám jen Alfy a žádná neviděla ani kapku Selenie. A ani neuvidí... Ale jinak všem hezký den :o)
10.41, 23. 4. 2011, odpovědětTo by mě zajímalo, proč jezdí k panu Michalcovi do Chlumu u Třeboně tolik zadřenejch TS a ani jeden z těch motorů nejezdil na selenii. Ale ještě jsem neviděl zadřenej TS na Selence racing 10w60, pokud ho někdo má rád bych ho viděl. Jinak ať si tam každej leje co chce, třeba olej z Lidlu za 50Kč/litr, ale GO TS motoru je potom trošku nákladnější. Jinak Alfy a nejen je taky už nějakej pátek dělám, a vždy dávám do alfy selenii, a nikdy jsem neměl problém, tak asi tak, ale samozřejmě je spousta olejů který jsou schopný ten motor umazat, to je bez debat, ale musíš vědět jakej, a pokud nevíš, dej Selenii a nic nezkazíš. Tady se furt řeší cena Selenie a když chceš do Ochcávky long live od Castrolu, tak ve Škodovce je za 700kč/litr, a to asi drahý není?.....
11.49, 23. 4. 2011, odpovědětPřesně jak píšeš ´je spousta olejů který jsou schopný ten motor umazat´. Samozřejmě jsem myslel oleje renomovaných značek, né Lidl, Starline atp. Nehledě na to, proč se ty TS lidem zadírají? Drtivá většina, co tady čtu, nedolije olej a zadřou to, protože tam žádný není. Následné dolití už nic nezachrání. Fakt se mi nechce věřit tomu, že to někdo normálním zacházením zadře, když tam alespoň nějaký olej má. A ještě bych byl docela rád, kdyby mi byl někdo rozumně vysvětlil, proč jsou tedy ty TSka tak náchylné na olej? Je to přeci úplně normální motor jako každý jiný. Žádných závratných otáček nedosahuje, tak proč tedy? A teď pište... :o)
17.12, 26. 4. 2011, odpovědětA zadřeš to i se Selenií, když tam žádná nebude. TSku je jedno co žere za olej.
17.22, 26. 4. 2011, odpovědětdiky vsem za rady ... :)
21.33, 23. 4. 2011, odpovědětMichal v prvním příspěvku má téměř dokonalou pravdu.Záleží kdo je co za letce.Hlavně musí olej splňovat výkonovou normu(acea,api).To 10w60 už je jenom třešnička na dortu.Jinak s tímto olejem někde na severu skandinávie,taky není úplně terno.A hlavně hlídat olej.Jedeš volnou-olej neubývá.Palba-1litr/1000 i u dobrého motoru.
17.30, 26. 4. 2011, odpovědětpro Michala 2, kdyz teda delas tak moc do alf a dlouho,tak budes asi hold moc dobrej no !Ale automobilka fiat doporuce selenii do fiatu,alfy, ale malo ktery clovek do fiatu selenii naleje !a slapou ! Plne souhlasim alfantastisch,zadrene jsou vetsinou motory,kde olej bohuzel neni... Jinak pokud jsi znalec tak ti kazdej prodejce oleju,kdo tomu rozumi rekne,ze na selenii platis pouze znacku !!Kvalita zrovna te cene neodpovida. Pouze muj nazor.
17.37, 26. 4. 2011, odpovědětTSka se zadiraji z duvodu spatny signalizace olejovyho cidla BOSCH a kvuli lenosti majitelu, kteri se na olej podivaji jednou za rok ne z duvodu jiny znacky oleje nez je SELENIA.Muzes tam lejt mobil atd, snad krome sracka noname oleju z hypermarketu a aukra.Pokud se k tomu muze vyjadrit nejakej machr co zadreny TSka opravuje at to udela.Tohle jsou jenom kecy a kecy ze jenom selenia a nic jinyho.Mercedes dava do aut pri vyrobe Mobil.Porsche doporucuje vyhradne Mobil a zadiraji se jim motory?Castrol doporucuje BMW atd.Pokud dodrzis specifikace, tak kde by mel bejt problem?
17.39, 26. 4. 2011, odpovědětsouhlas...
18.09, 26. 4. 2011, odpovědětTak za prvé, pokud někdo zadře z nedostatku oleje, je to vina majitele, a ne toho oleje, ale je spousta motorů kde se olej přehřál, přestal mazat a toto se ti u selenie R. 10W60 nestane.Své o tom ví třeba i Radek Domin kterej jezdí Rally se 146kou 2,0TS Za druhé, nikdo vám neříká, že pokud dodržíte specifikaci a dáte jinou značku oleje, že to zadřete, ale mnoho neznalých lidí má za specifikaci oleje poze15W, 10W, nebo 5W atd, ale další normy, jako ACEA a API už lidi nehlídaj, protože tomu nerozumí a v tom je ten problém. Problém nedodržení specifikace u olejů nemá jen Alfa s TS ale i třeba Honda s motory V-TEC a taky třeba Octavia II u TDI, což ví také málo lidí.
12.08, 27. 4. 2011, odpovědětTeď si přesně potvrdil co jsem napsal. Motor zadřou, když nedolejou. Jasná vina řidiče, nikoliv vlastností oleje. A že Radek Domin jezdí s Alfou rally a leje tam Selénii 10w60, to je také v pořádku ale není to už normální provoz auta. Ono i kdyby tam lil jinou prémiovou značku této spec., tak to také funguje. O přehřátí oleje v normálním provozu jsem ještě neslyšel. Je tedy pravda, že je mi ´teprve´ 34 let a třeba o tom ještě někdy uslyším :o)) Co se týče Hondy v-tec, tak to jsou motory, které točí o dost více než kdejaký TS a proto je pochopitelné, že potřebují kvalitní olej. Vochcávku II TDI bych s olejem long life raději neřešil. Oleje long life jsou průser sám o sobě. Že koncern FIAT doporučuje do svých aut oleje Selénia je i pochopitelné z toho důvodu, že je to italský olej, tj. podpora domácích výrobků. Jen jsem chtěl napsat, že olej Selénia není bůh mezi oleji, jak si mnozí myslí, tím nemyslím Tebe Michale 2 a že Alfu nezadřete ani s jinou značkou.
21.46, 27. 4. 2011, odpovědětKed sa tu už hovori o olejoch ja uvažujem do 2.4JTD nad Agip SINT 2000Diesel alebo Valvoline Durablend diesel 10W-40 ale neviem kolko litrov tam presne ide. Teda myslim do tohto motora...ale ocenim každu radu.
22.40, 27. 4. 2011, odpovědětAhoj, ohledně té 2,4JTD, koukni jestli jsi tam měl 10W, nebo 5W, protože ten Agip diesel synt 2000 je tuším 5W a ten Valvoline je jak píšeš 10W. Náplň je tam s filtrem cca 4,5l, tak ti 5l bude v pohodě stačit... Jinak pozor na specifikaci, měl by jsi tam mít ACEA min.B3 lépe i B4 a API min. CD/SF nebo lépe CF.
6.45, 28. 4. 2011, odpovědětMichal 2 ty do alf urcite nedelas :-D jelikoz mam 2.4 jtd a s filtrem se tam vejde 6.5 litru ;-), pokud neveris a budes mne chtit presvedcit tak se mrkni na knih nebo zavolej do nejakeho fiatu a opytaj sa :-)
8.06, 28. 4. 2011, odpovědětabych upresnil 6.5 l = presne mezi rysky ;-)
8.07, 28. 4. 2011, odpovědětSorry, nějak jsem si neuvědomil tu 2,4, ale i tak mám pocit že ti do ní stačí 6l, ale už jsem na 2,4 olej tak rok neměnuil, tak si to nepamatuju přesně. ................................To Grassel: tak podle toho, že jsem se spletl a neuvědomil si to, jsi si odvodil, že alfy nedělám? To teda dělám, a nejen alfy, možná proto jsem si to neuvědomil, jinak sám vlastním 2, jednu 146ku 1,8TS 106KW, kterou jsem si přivezl před sedmi lety z německa s vyhořelým motorem a celou jsem si ji dělal a teď mám tři roky 156ku 1,9 JTDm 103KW SW. Před tím sem měl ješte 33 s 1,4 boxerem, na ní jsem dělal mimochodem kliku, brácha má 146ku s 1,4 TS, tomu jsem dělal loni GO motoru u Slávka Michalce v Chlumu u Třeboně, potom servisuju kamarádovu 156ku 2,4JTD 103KW SW a další a do toho ještě i jiné značky jako Ford, Peugeot, VW, Škoda atd. Ale jinak jsem viděl auto z rychlíku a to ještě přes zatažený závěsy..........
11.48, 28. 4. 2011, odpovědětV poho, už nechme té žabomyší války :o))
17.52, 28. 4. 2011, odpověděthmm,a to mne ma presvedcit ?:-) chlubis se pekne... I ja mam par stovek oprav uz za sebou alfu vlastnim bohuzel jen jednu,takze asi nebudu tak dobry a chvalihodny jako ty, mel jsem jeste spidera,ale pro nedodastek financi sel bohuzel pryc... Jinak 6l bohuzel nestaci,to mi ver ! nesoudim ,zmylit se muze kazdy ;-) chlub se dale .
17.54, 28. 4. 2011, odpovědětnechme hadek ;-) at se dari :-)
17.56, 28. 4. 2011, odpovědětJá nikoho nemusím přesvědčovat, a ani se nevychvaluju, to nemám zapotřebí, jen říkám že nejsem žádnej začátečník a zmýlit se může každej. Jinak taky přeju hodně zdaru a mnoho šťastných km bez nehod a potíží.
6.39, 29. 4. 2011, odpovědětnikdy ne Selenii, proč si myslíš, že se motory serou? Nikdy NIKDY!!! ne Selenii!
8.11, 29. 4. 2011, odpovědět