ahoj alfisti. idem kupovat 1.9JTD ale nevyznam sa do alf vobec, viem len to co som pocul v servisoch a to je - nekupuj nic od znacky alfa romeo lebo budes nadavat ako vsetci co tu boli a to mali. To mi je jedno, pretoze je to srdcova zalezitost a to sa nezmeni ani keby mi to cely svet povedal na dlani. Docital som sa o zadierani benzinovych TS, obzvlast 2.0. Tak som sa rozhodol pre 1.9JTD. CHcem sa spytat na co sa mam pri kupe pozerat. Pretoze na fotkach karoseria vyzera byt cista bez hrdze a vsetky diely maju jeden farebny odtien takze snad burana nebola. Interier tiez ok... Pocul som ze su nejaku spec na _I_ navrhnute ramena a ze sa to meni cele. da sa zistit ich stav a tiez stav motora na oko podla vasich rad ? Dakujem
12.44, 14. 6. 2011, odpovědětdaj ho na diagnostiku.. rozvody cca kazdych 50.000 a ramena tiez, oleje kazdych 10.000... takze si zisti kedy tieto veci naposledy menil.
13.50, 14. 6. 2011, odpovědětTen odkaz je tak pěkný , že bych tam čekal nějaké "ale".Jinak u Patrika by mě zajímalo kde vyhledal ty kilometrové normy výměn.Mam jtd rok 2002 předpisované rozvody 100 000km (4 roky),olej 20 000km , ramena hodně záleží na kvalitě silnic.Já to měním tak v 70%.Ale kdo jezdí cca 40 000 ročně,klidně může jít i na tyto hodnoty.
20.06, 14. 6. 2011, odpovědětchcem sa vas opytat narovinu co hovorite o alfach.Ja som pocul nazory stylu 156 je hajzel v pozlatku, kurva spinava talianska atd... Hovorim tomu technikovi ze ked tam tie citlive veci /ramena a olej/ budem vymienat co je na tom aute tak zle. Predsa ze blbne elektronika to sa neda valat na alfu ale bosch. Alfa urobila akurat karoseriu. Ta je dizajnovo dokonala a nekoroduje mimo podvozku ... Nechapem pre co na tak krasne auto kazdy nadava. Myslim si ze ti majstri co prichadzaju do servisov si od automechanikov vypocut to o com som pisal maju sami problem porozumiet tomu autu a jednoducho ked to neni 2.0ts a stara sa o to auto, rozvody, ramena, olej tak to nemoze a nemoze sa dojebat. Chcem toto auto a nikto na svete mi to nevyvrati a ked kupim a bude sa to dojebavat urcite nebudem hladat vinu v aute ale v tom _I_ co to mal. Pri pohlade na 156 taku krasu nemaju ani dnesne vozy, su to koncernovi bastardi plast/plech vylisovane najjebnutejsie ako sa da. ale aby s nejakeho auta isla krasa navonok a dizajn ako od UMELCA dizajnera, poklona to Giugiaro. Nemozem ani za boha nadobudnut nejaku citovu vezbu k nijakemu autu a hento ked vidim som hotovy. Samozrejme je to zalezitost casu a bude to moja zivotna znacka. Na tie osrane picoviny na 4 kolesach od inych firiem sa neda pozerat. Myslim si naozaj ze kto to nema to nechape... Snad to vyjde trafim sa a keby aj ne kupim inu. Zo 159 mi je na odpadnutie absolutna naaaaadhera. Kam sa kto jebe nad alfy !
20.23, 14. 6. 2011, odpovědětnasiel som tretiu variantu mimo magickych TS, JTS 2.0. co je to za motor ? teda rozdiel medzi TS A JTS. Lebo 2.0TS je zlozenie cisiel a pismien v hroznej kombinacii, preto sa pytam ci to "J" znamena JebemTakyShit, alebo je to lepsia volba nez ts alebo jtd. Piste nech vyberiem spravne.Aj ked neviem ci je s coho. TS zeru benzin olej JTD 19 snad JTD 24 tazke na napravu. JTS ?
12.40, 18. 6. 2011, odpovědětStando žádné ale tam není jen chci 159 tak proto tu mojí 156 prodávám....
14.31, 18. 6. 2011, odpovědětsom ochotny investovat do toho co najmenej. Lebo dam za nu 2500e a budem menit veci rovnako ako ked kupim za 1500e...
17.50, 18. 6. 2011, odpovědětdnes som videl alfu pozeram na to :) pozeram do vnutra, neviem si predstavit ako pri mojej vyske 190cm sa tam mam citit dobre ked to je take male aj s tym volantom na vietnamcov dobre... Zo spodu hrdzava neskutocny pohlad ... Nikdy som sa v tom ani len neviezol, v com mimo vzhladu spociva ta magia ze aj ked je to poruchove auto ten co ho ma v srdci ho miluje. Videl som autopozicovnu kde maju jednu 156 1.9jtd no bojim sa to pozicat lebo co ked sa to dosere. Zaujimave "auto". dizajnovo TOP, kvalitou LOW.
13.48, 19. 6. 2011, odpovědětnazdar buduci kolegovia. nasiel som toto http://auto.bazos.sk/inzerat/8712469/PERDAM-ALFA-156-19JTD.php nie je niekto s okolia galanty co by isiel so mnou na to pozriet? lebo sa nechcem popalit.
19.31, 20. 6. 2011, odpovědětInak je zaujímavé, že všetký autá čo predáva majú nabehané 180 000km.
19.37, 20. 6. 2011, odpovědětNEWBIE: jak tě tady tak čut,poradím ti,nekupuj žádnou alfu,kup si raději něco od koncernu a nemusíš se tak ptát a psát tady ty fámy,,když si koupíš alfu s názorem jaký máš,tak tu za chvilku pak budeš psát jaký je to shit auto,,,já mám AR 1.9JTD 77kW,1999, a sem max spokojen,a vůbec sem nedal na názory lidí co mi říkali nekupuj alfu,a přitom iny sami žádnou neměli,tak jak mohou posuzovat?a věř mi,že další auto bude zase alfa,jen bych chtěl co nejmladší ročník,ale to je o financích,
20.54, 20. 6. 2011, odpovědětna co riesis ze si nemam kupovat alfu ked ja alfu chcem. samozrejme rozumovo nie ale srdcom s celeho srdca. a kvoli tomu nebudem kupovat nejaky shit co aj tak sa mi nebude p acit. chcem jednoducho alfu. mozno to bude len raz ale urobim to. V tomto som jasny a tendencie rozumu su vahave ale srdca jednoznacne. Takze 77kW JTD jasna vec. OK ? Mam dve ponuky jednu z bazosa co som hodil ten link, a druhu tiez to iste len ze mu ide radit 3 a 4. Tvrdi ze sa rozsypalo puzdro rychlostnej paky ze do stran su ostatne rychlosti a tie lanka su vytrhane. Neverim ze su tam nejake lanka. Pre to sa pytam rovno na radu: Je tam v "cajchu" prevodovka ? alebo je len rozsypany ten mechanizmus okolo rychlostnej paky. Dakujem.
21.09, 20. 6. 2011, odpovědět"TO" co je v alfe 156 s pomedzi vsetkych modelov, to pre co si alfisti vyberu 156, to mam tiez v sebe. Nehram si ziadne city k tomu autu, jednoducho finalna stanica. a ze sa kazia ? Ako inak moze dopadnut auto ktore vyzaduje porozumenie a citlivy pristup, servis... moze dopadnut v rukach cloveka co to v 97 kupil nevie co je to selenia a servis ma len velku hubu ze alfa je na picu. A to je to co uzivatelia urobili s tej znacky. Jedinu chybu co pripisujem znacke alfa romeo je 2.0TS Inak vina uzivatelov. Tie co su pojazdne dnes nerozhnite to su tie vyborne kvalitne kusy co prezili vdaka ... To auto bude moj real dream;)
21.19, 20. 6. 2011, odpovědět