Zdravím. Mám alfu 156 2.0 TS. A som v Alfách nováčik. Predchádzajúci majiteľ bol alfičkár, upozornil ma na pár vecí, hlavne na to aby som sa vykašľal na kontrolky a aby som si vždy dával pozor na olej a podobné veci. Ten viem zmerať, starám sa o to aby tam bolo vždy dosť. V poslednej dobe sa mi stáva občas ( velmi zriedka ) ze pri radeni spiatocky mi zaskripu zuby... Neviem ci to neije spojkou lebo mi zabera dost rychlo. Tak sa chcem spytat kedze spojka je hydraulicka... Okrem oleja. O ake vsetky kvapaliny sa mam starat, a kkde su nejake tie lieviky do ktorych ich mam liat. TO znamena kde sa leje napriklad nejaky hydraulicky olej do spojky ( dufam ze som nepolozi prilis blubu otazku ) ale chcem aby moja alfa dostala vsetko co jej nalezi uz ked do nej pcham stale pomaly celu vyplatu. Ja to auto zboznujem. Vďaka.
16.13, 23. 6. 2011, odpověděthydraulika brzd a spojky ma spolocnu nadobku ako na vsetkych autach, spiatocku cez zuby sme opisovali par dni dozadu tu : http://www.alfa156.cz/diskuse/technika/141453. o kontrolke oleja ti to bolo povedane spravne, ta ked zasvieti, vacsinou je to koniec. vtedy sa vyberie ziarovka a auta sa rychlo preda. dalej z kvapalin mas uz len olej motorovy, olej pre posilovac, vodu do chladica, vodu do ostrekovacov a hlavne palivo. ale to uz asi vies kam dsa leje :)
17.12, 23. 6. 2011, odpovědětA ako zistim ci tu ziarovku nemam nahodou vybratu ja ??? A este mala otazocka, hydraulika sa kde dolieva ??? A ked mi spojka zabera dost rychlo prsote staci mi ju len malo pustit a uz zabera, a dolejem hydraulicku kvapalinu ma to nejaky efekt aby nezaberala tak naraz ale pomaly postupne ???
17.25, 23. 6. 2011, odpovědět