Čau Alfáci.Měl bych téma do diskuse.Chyba P1653-čidlo polohy vačkové hřídele.Namontován nový snímač proměřeno vedení vše v pořádku a kontrolka neustále hlásí chybu při smazání se po nastartování ohlásí za 20 sekund.Ten sám problém má i tchán ale mu to kontrolku nerozsvítí.Motory 1.6 a 1.8.Nemapadá vás něco?
16.00, 6. 7. 2011, odpovědětčidlo je nové? alebo použité ako bolo premerané? čím? osciloskopom? ja mám tiež 1,6TS mne sa rozsvietila za jazdy na cca 20sekúnd a potom zhasla išiel som na diagnostiku a táto chyba bola v pameti závad tak som čidlo dal dole a doli na ňom také ako keby kovové piliny alebo čo poutieral som ich a namontoval spať a zatial v pohode ale či práve to pomohlo to neviem presne?
22.59, 6. 7. 2011, odpovědětNevite nahodou,jestli ma vliv na vykon poskozeni cidla polohy vackoveho hridele ? Propocitava ECU z hodnot z cidla nejake nastaveni pro chod motoru,co ovlivnuje napr. vykon? Tuto chybu mi hlasi jak VARIATOR FAZE,ale kdyz je vadny variator,tak se to na diagnostice takhle nehlasi sem cetl na foru.
18.03, 8. 5. 2014, odpovědětsamozrejme, tento snimac je predsa klucovy pre spravny chod motora. lenze snimac polohy vacky a "variator faze" su dve rozne veci, co nemaju nic spolocne. malo by to byt nieco len s tym solenoidom. ved standardne to pretoc niekde cez 2500 a multimetrom meraj 12V na konektore, ci ho zopne.
3.51, 9. 5. 2014, odpovědět