chcel by som sa skusenych spytat ako na to ? Servis si pyta 150eur, pravdepodobne prva vec sa urobi vyhodi baterka uvolni odpoji vsetko ohladom prevodovky, potom sa povolia sroby matky co spajaju motor s prevodovkou mozno lave cast napravy nejake picoviny dole a prevodovku von ? nechapem vsak na com potom drzi motor ci ked len na jednej strane ci sa tie plechy neohnu alebo nepraskne nejaka cast na ktorej visi hlavny tah. Robil to niekto alfe ?
19.40, 6. 9. 2011, odpovědětno ak je to 2.4 jtd ale zda sa mi ze aj u 1.9 jtd najlepsie je ked vyberies aj napravnicu a nacom potom ten motor drzi ved si ho niecim podlozis chapes tu cast na starane prevodovky mas volnu spustis si ju nisie a motor podlozis nic nepochopitelne a za 150 super cena za tu robotu
19.44, 6. 9. 2011, odpovědětlebo za zhavice chceli 20eur vymenil som si ich sam, akurat momentovy kluc nemam, za vybratie a namontovanie turba 50 eur urobil som to sam, a bolo to velmi jednoduche dole rozpojit prirubu na vyfukovu ruru, z motora privodnu hadicu oleja do turba, picoviny ... lahke a preco mam niekomu dat 150e 4500sk ! za vymenu roztrvacnika a spojky. Da sa to doma na kolene ? teda ak by som videl niekde na youtube hruby postup tak to urobim radsej sam, aj tak nikomu neverim ci tam svine nedaju len spojku a zotrvacnik si nechaju ... Na rozvody tiez nema henten servis pripravky ... Cena za vymenu zotrvacnika je vysoka asi len kvoli casu ze ? inak asi nic extra nepochopitelne. Keby niekto menil chcem sa pozerat :) Take KNOW-HOW je nezaplatitelny. Je to JTD 1.9/77
21.17, 7. 9. 2011, odpovědětNepotrebujes navod na vymenu spojky a zotrvacnika. Napravnica dole s poloosami, vypustit olej z prevodovky a ides dalej. starter atd. Das dole vsetko co bude zavadzat. Staci ked mas slusnejsie naradie , ze mas s cim kombinovat a vecsie kladivo. Nemas tam pristup na povolenie, takze kluc a buchat. Rozvody si taktiez spravis sam. Staci si dobre oznacit pozicie, ale tie budes mat uz urcite oznacene z predchadzajucich vymien. A hlavne, povol vackove kolecko pred zhodenim rozvodou, je pod nim vodna pumpa. Pokial si zo zapadneho slovenska, mozme to zbuchat...
11.33, 8. 9. 2011, odpovědětnnnno tttto je ssupppper ano som zo zapadneho slovenska ! od kial si ?
17.15, 8. 9. 2011, odpovědětkolko chces za rozvody a zotrvacnik/spojka ?
17.16, 8. 9. 2011, odpovědětmam len golasadu nic viac, kluce to je samozrejmost.Co sa tyka toho preco to nedam do servisu, vidiet ako sa to robi je na nezaplatenie kedze ak niekedy buduce auto tak samozrejme 156/159. a hlavne mi ide o to ked to niekto robi predo mnou ze pekne spavam s toho ze tam je to co som kupil. Pretoze to je pricina preco sa mi do tychto veci radsej nechce... Hovada pri vymene zotrvacnik spojka su schopni tam dat len jedno a to znamena rychle sa odjebe to druhe. Rozvody mozno ale aj tak chcem to vidiet ako to vyzera. Poznam stolara takze hranoly na vypodlozenie motora a podobne veci som schopny dat urobit presne ako treba.
17.20, 8. 9. 2011, odpovědětak zotrvacnik vibruje, spoznas ci menili. Spojka sa tez spozna, bude zaberat od spoda a pojde lahko.
18.17, 8. 9. 2011, odpovědětdaju zanovny a podobne ojeby. Automechanik pokial je ojebavac ma profesiu kde si totalne moze nahrabat a nikto to nezisti, ked robi veci v motori a podobne, zotrvacnik a spojka su drahe veci a je to v motori. Kto zisti ci je to nove alebo zanovne ? ci tam neprehodil pouzivanu vec. Toto prameni s jedneho ojebiku. Kupoval som najprv cidlo na moj dojebany termostat. tak som ho kupil nepomohlo. Potom volam do elitu ci ich predavaju bez cidla alebo s cidlom lebo uz ho mam. Ze bez cidla sa neda, len s cidlom. Pridem za tym mechanikom dal mi termostat zaplatil som a cidlo ? ze to sa nedodava cidlo sa dokupuje zvlast.Od vtedy mi je jasne ze veci co potrebujem menit teda rozvody zotrvacnik a spojku to jednoducho nechcem lebo mu neverim. Navyse bral som od neho veci na alfu lebo je jediny co poznam a je sikovny, alfy robi uz desat rokov, vecsina 156tky a tie nazory ... :) hovorim ze alfa auto roku 97, on ze aj punto bolo auto roku co s toho ked je to pica spinava talianska. Prisiel som do garaze maju tam vecsinou VW a hovorim nech zije alfa alfa je jak 4vw, ze nejdes do pice ! :) Maria, boh, kristus, pica kurva jebnuti drbnuti taliani kombinacie tychto slov v spojitosti s alfou bezne u nho, ja sa na to vzdy smejem no uprimne, pretoze on jednoducho sa tomu rozumie a ma skusenosti a vlastny nazor preto mu narovinu a vazne nebudem nikdy tvrdit ze pocuvaj, ty sa mylis... Lebo je to technik jak ma byt a ked som ju isiel kupovat vedel som co si mysli o alfach a hovori ze ake auto chces ? ja ze alfa156, ze pre boha pica hajzel v pozlatku spinava talianska kurva jebem celych talianov, hovorim ze krasne auto, on ze ked sa na to pozera tak to "lahodi oku" :))) ale tym to konci. Hovori ze on tam mal tolko a156 ze to uz ani nespocita a kazdy co to mal na to nadaval a ich vyjebane skurvene ramena a napravy slabe ... Hovorim ze ale ja nechcem benzinovu tie sa zadieraju, chcem jtd 1.9 lebo 2.4 je tazka na prednu napravu, a 77kW lebo ten je s nich najspolahlivejsi, on ze :))) ty kurva jedna ty chces len tu smotanku si zliznut :) to len tak bokom ze jednoducho nechcem to inde nez co vidim. On chcel sice za rozvody 50eur a za zotrvacnik tusim 100-150, ale nechcem to, lebo neuvidim co v buducnosti si usetrim vlastnou robotou kedze tato znacka u mna zotrva nejaky cas mojho zivota a chcem sa ucit. debil som neni som sikovny takze si myslim ze to zvladnem, len nechcem to dodrbat. Inak menil som zhavice a ani jeden mi neostal vnutri, co nebudem riskovat pri tychto veciach, kde sa moze podrbat nieco ze si skody narobim.
20.12, 8. 9. 2011, odpovědětty musis byt riadne dilino
19.58, 24. 4. 2017, odpovědět