Ahoj,mám na Vás, zkušené alfisty, dotaz ohledně jevu, který se mi děje s brzdama. Před 1/4 rokem jsem nechal dělat repas zadních brzd (těsnění+nové desky). Ted asi před ani ne měsícem jsem se rozhodl vyměnit přední desky. S touto výměnou jsem nechal i rovnou vyměnit těsnění. Od té doby mi začlo brzdit levé přední kolo, dle rad jsem nechal vyměnit brzdovou hadici a i rovnou trubku a brzdilo dál. Začlo přibržďovat i zadní pravé kolo....tak jsem nechal vyměnit hlavní brzdový válec...od té doby si brzdy na celém autě dělají co chtějí, samy od sebe začnou brzdit, že i z kopce to musím rvát na plnej knedl na dvojku, jinak auto stojí...a chvilkama jsou všechny kola odbržděné a za chvíli zas to samo od sebe začne brzdit. Kdyžtak se jedná o Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 81 kW r.v. 2001. Děkuji za každou možnou radu, jak tento problém vyřešit. Milan
17.01, 16. 12. 2011, odpovědětřešil jsem teď to samé a vyřešil problém je v tyčce co jde od pedálu na hlav. brzd válec je tam regulace delky tato matka se povolila a tyčka se povyšroubovala a tím tlačila na pístek stále a nedovolila odbrzdit. zkus povolit trubičku na ABS a upusť kapalinu mělo by dojít k odbrždění pokud dojde tak je to ono a je to v hlavním válci tudíž válec ven a dotáhnout tu tyčku. jinak zde jsem minimálně najdeš mě spíše na alfistech.cz. jinak též proběhla výměna těsnění, hadičky, lanovody nový kotouče + desky atd.
12.57, 19. 12. 2011, odpovědět