mam taku blbu otazku, napad, od zaciatku som kvoli tomu ze chcem aby 156 chodila na JTD najprv na 19 teraz 24. Do tretice sa mi nechce menit zase za diesel, chcel by som TS, mam moznost z italy 18+LPG. Cuore sportivo je TS to je jasne, ten dieselovy zvuk do toho nesadne ani petvalcovy rapot.klepot u 19 uz von koncom. Ide o to ze sa bojim ze sa mi ta kurva zadre lebo TS maju samovrazedne preddispozicie :). tieto picoviny ako olej 10w60 racing, sviecky za dve stovky a castejsia vymena rozvodov dokazem pochopit. ale nie preco sa 20ts zadre kazdy druhy pomaly, 18ts aj tak ale menej, a co je kurva pricina. Mozno ak by od noveho motora niekto kontroloval olej a pouzival co vyrobca odporuca 20k/racing tak neni tolko 156ts na srotoviskach. Ale kazdopadne musi to byt konstrukcna chyba lebo take obsadenie ako TS na srotoviskach nema ziadny iny vyrobca motorov. Tak jak ? ma to vyznam ? alebo poziadam administratora nech pozbera info kto tu ma ts a kolkym sa zadrel ? tie srotoviska hovoria za vsetko, kurva c hcem ale bojim sa.
13.29, 4. 5. 2012, odpovědětKdyž se oto stará tak jak má tak se to nezadře. Znám TSka 1.8 co mají 280 tisíc a jezdí krásně je to o údržbě. Preventivně vyměnit šály, občas třeba prolít bishopem 510,560, 460G a neměl by být problém
17.19, 4. 5. 2012, odpovědětmam 1.8Ts ve 194000km sem musel delat go kvuli kripl majiteli prede mnou, kterej to zadrel a mechanik udelal spatne go motoru. Ted mam 207000km a motor slape jak hodinky. Musis si uvedomit, ze ma 2 svice na valec a je to krehkej vysokootackovej motor. Leju Agip 10w60 o pulku levnejsi nez selenia, ale jinak stejna specifikace. Pokud chces spolehlivej motor, tak bez do hondy v-tecu. Ale na druhou stranu nedostanes krasnej dizajn, jen kus japonsky spolehlivy krabice;-) Vsechno ma svoje pro a proti:-))
19.29, 4. 5. 2012, odpovědětja mám 1,6TS a už mu ťahá na 200000km a lejem tam selenia racing 10W60 a mením každých 16-17tis + pri každej výmene preplach motora prípravkom od liqui moly
20.11, 4. 5. 2012, odpovědětto petr: zuby ven ked pocujem honda. No prosim pekne, citaj. IQ majstri ktori chodia na racing honda atd ... co opravuju hondy a specializuju sa na ne osieraju moju alfu a smeju sa ze co je to za kurvu taliansku ze som kokot ze do toho vrazam peniaze, ze nebudeme kamarati kym nebudem mat hondu. Hovorim mu co ty, ze sice motor ok, ale dizajnovo sa to neda zniest. On ze ja si dam tiez do hondy tvoj interier z alfy, vtedy mi zaplo ze je naozaj idiot. No a ohladom mojich skusenosti ze kvalita ... neviem preco je tam bezne vw skoda kia hondy su tam zakazdym aspon jedna,ford, jeep cherokee, alfu len 147 raz na tej menil ramena.Su to kokoti chodim tam len kvoli tomuz e to robia pomaly zadarmo, spojka 80e, desat hodin sa s tym jebali. Hovori ze twin spark do hlinikoveho srotu. Ze jtd su spolahlivejsie nech idem ked sa toho zbavim na druhy koniec republiky najlepsie, do hdi p406. Hovorim mu ze nedokazem mat auto co sa mi nelubi, a 156 je srdcovka. mozno do buducnosti 159 ale 147 urcite ne ... Kazdemu nieco, neviem s cim ma problem. Ten mlady co menil tu spojku sa stareho sefa musel kazdu chvilu na nieco pytat ... Hovno vedia robit a chytili sa niecoho co vedia jebnute 1.4 hondy motor do mecha.
21.45, 4. 5. 2012, odpovědětna ts ze sa zadiera 3 a 4 piest.ak so zadreteho motora pouzijem prvy a druhy piest "nenacaty" a osadim v motori do 3 a 4 valca, vymenim zakarbonovane olejove cerpadlo tak by som mohol predist zadretiu nie ? Lebo som si zvykol pri jtd sa vozit. pocitam ze za ten rok co som zacal s alfami, keby som mal jednu a TS tak bude dnes na vrakaci. Ten motor ma vysoke riziko zadretia a ide do toho len niekto kto bud srdcom alebo _I_
22.01, 4. 5. 2012, odpovědět2 ts 147 r.v 2001 uz 180000 som mal try roky predal som ju susedovy lebo som potreboval komby a motor bez jedinej zavady beha doteraz asi som mal stastie:)))a olej bol valvoline 5W 40
23.19, 4. 5. 2012, odpovědět20ts 5w40 ? tak potom je to o stasti. 1 a 2 do 3 a 4 je mozne preventivne vymenit ? 1 a 2 sa nikdy nezadru tym padom nie su "unavene" takze je mozne ho povazovat touto vymenou za nenacaty, ak je to mozne...
7.25, 5. 5. 2012, odpovědět