čau kluci. četl jsem,že se to tu už několikrát probíralo,ale mám dotaz. Včera se mi stalo to,že mi teplota vody šplhala až na 110°C. Koukal jsem na diskusi a tam se vám zdá tato teplota vyšší. Vše je jinak v naprostém pořádku. Podotýkám,že bylo horko,vysoká rychlost a puštěná klima. Mám se o svou alfinku strachovat? Jinak před tím mi ta teplota celkem drží +-max 7° u devadesátky... Včera jsem spíše sledoval budík teploty,než provoz na silnici. Poraďte,prosím. Tonda.
10.32, 10. 6. 2007, odpovědětTa teplota je moc. Spíná ti ventilátor? Nemáš žebra chladiče plný much?
11.50, 10. 6. 2007, odpovědětDělá mi to samé. Včera po dálnici, táhlejší kopec a teplota 110. Pak to sleze na nějakých 90-95. Při normálním provozu po městě (když není tak horko) mám teplotu cca 75. Taky by mě zajímalo co to je. Jestli KO chladič...
13.16, 10. 6. 2007, odpovědětkouknu na ten chladič. Ventilátor spíná v pohodě. Dnes jsem byl autem pryč a teplota ok. Nepřelezlo to přes 90..
13.45, 10. 6. 2007, odpověděttak na chladiči je všehovšudy asi jen 7 much, 2 malý mušky, a 1 vosa. Je téměř čistej. Tak budu sondovat co bude dál s teplotou
15.37, 10. 6. 2007, odpovědětMožná taky změřit teplotu v nádobce, jestli nelže budík nebo čidlo, případně napojit na diagnostiku, kolik ukazuje čidlo co dává signál ŘJ. Ta opera-mini jsem byl já z mobilu.
18.11, 10. 6. 2007, odpovědětpo vymene cerpadla a termostatu to zacalo robit aj mne (hlavne ked je zapnuta klima),tak som sa na to pytal na diagnostike a vraj je to vsetko OK
18.26, 10. 6. 2007, odpovědětPokud to není trvale tak to nech,víčko to udrží a pohoda.Je tam kontrolka,ta je spojehlivá,pokud nesvítí tak jenom stačí zvolnit nebo vypnout klimu
18.40, 10. 6. 2007, odpovědětKluci,teď jsem byl na jedné cestě cca 15 km a zpět a teplota je ok. Neukázalo to přes 90°C .. myslím,že to včera bylo fakticky trošku víc,ale jak se tu píše,že to teplotní čidlo je dost přesné a teplotu ukazuje skutečnou,se mi zase vrací nálada do těla. Celý včerejší večer jsem na to myslel :-)
21.49, 10. 6. 2007, odpovědět