nemáte někdo zkušenosti s oranžovou kontrolkou funkčnosti světel. Svítila mi, protože jsem prasklou žárovku na zadní SPZ, tu jsem vyměnil, kontrolka pak zhasla, ale za chvíli se opět rozsvítila. Prošel všechny světla a světýlka v celém autě a vše svíti. Poraďte, jak to vyřešit. Díky moc.
12.51, 25. 5. 2006, odpovědětskuz skontrolovat brzdove obloženi mě to dělalo když sem měl sjety brzdy..
19.30, 24. 8. 2006, odpovědětTato kontrolka může svítit i když použiješ žárovku s jinou vatáží, než tam byla původně.
21.43, 24. 8. 2006, odpovědětJo a když zavíráš kufr, může se stát, že otřesem přestává svítit a pak zase po pár metrech na kočičích hlavách začne. Asi zoxidovaný či jinak poškozený kontakt. Ještě sem se na to nekouk, ale mě to dělá proto.
22.10, 25. 8. 2006, odpovědětzkousel nekdo LEDky do parkovacek, jestli to ta diagnostika zavady zarovky zkousne?
6.55, 26. 8. 2006, odpovědětZačla mi svítit kontrolka,ale jen když vypnu světla nebo když jedu,vypnu světla, tak 2s nic,pak začne pomalu problikávat až začne svítit pořád.Zapnu světla a kontrolka zhasne.Žárovky mám v pořádku.Co to může být?
11.04, 26. 8. 2006, odpovědětMěl jsem v podstatě stejnej problém, jak už tady Radek napsal, bylo to žárovkou jiné vatáže + špatný kontakt v patici...pravděpodobně to kdosi přede mnou měnil a byl mírně řečeno "hrubý" takže to tam nejenom dal špatně, ale i jinačí žárovku...
17.05, 28. 8. 2006, odpovědět...a ačkoli jsem prolezl kdeco a žárovky mám takový jaký tam mají být, tak mi praskla už celkem třetí, první dvě hned když jsem to koupil a třetí dneska, sem - tam slyším hlasy, že by se daly řídit hodinky podle častého intervalu výměny žárovek ve světlech...nemáte někdo náhodou tip na výrobce kvalitních žárovek a nebo radu čímžepak by to mohlo býti ?
17.23, 28. 8. 2006, odpovědětOranžová kontrolka mi taky svítí, vidím to tak, že budu muset prolést celé auto a zkontrolovat každou žárovku a každý kontakt.... to mě pos....
8.38, 30. 8. 2006, odpovědětZkus tam dát 24V, ja to měl taky a když už jsem na pumpě nesehnal 12V, tak jsem tam šoupnul co měli. A hlavně to svítí tlumeněji. Musíš vyměnit obě. Ohledně teh ledek samozřejmě tam jdou, jak už někdo psal jsou bodovky a rozptylky. Průser je v tom že to právě nezkousne elektronika a bude ti svítit signalizace. To stejné kdyby jsi chtěl vyměnit zadní žárovky za LED. Zkoušeli jsme vymyslet fintu aůe žádna zatim nebyla funkční. Ještě něco zkoušíme tak dám vědet jak rozkopnu elektirku jestli to půjde
0.02, 2. 9. 2006, odpovědětPozor na to přední parkovačky mají jinak postaveny zobáčky na patici kvůli tomu aby tam nešla jiná žárovka než H6 tak si to někdo nezk.....e ať vám tam ještě někdy jde dát zpět H6. A pokud někdo přijde na to jak obejít elektroniku budu rád, též bych dal diody do zadních skupinovek.
11.25, 2. 9. 2006, odpovědětale da s a to len si musis pomerat odpor na tom to je vsetko zalozene daj tam vsetko co tam ma bit pomeraj odpor medzi kostrou a mozes tam dat aj diodku ja som uz videl zelenu a modru cca tak ze boli v jednom svetle a zelena svietila na lavo modra na pravo a predradeny tomu bol odpor
20.45, 28. 1. 2008, odpovědětO podobným problému psali na alfa156.net Jeho problém byl kontakt v plastovým konektoru který zapojíš do patice zadních světel. Ne vše to vysvětlí, ale stojí za to se na to podívat a ty světla prostříkat čističem elektrickejch spojů. Začal jsem ty návody překládat a pak to pošlu Karlovi ať to vyvěsí tady. Teď ale máme v práci certifikační audit na ISo a tak nemám moc času to dokončit. Tak za 3 týdnyby to mohlo být.
20.48, 30. 8. 2006, odpovědětČau 156.Nevim kdy-ale mam prasklé parkovačky.Jezdim převážně ve dne- tak ta oranžová kontrolka nebyla vidět.Dneska jsem se pokoušel zjistit co to tam je za žárovičky-ale vůbec se mi nepovedlo k nim dostat.Jsou za tou zátkou co je blíž k chladiči?-myslim že tam jsou i dálkový nee???Nebo jak to tam je?Tu zátku jsem nemohl boha povolit -ta co je na potkávačky jde v poho a tahle vůbec nic-je na to nějakej fígl-nebo jen síla.A co je to za žárovky-nějaký ty H6 co tu byla o nich řeč????Předem dík za reakce!!!!
21.09, 28. 9. 2006, odpovědětparkovačky jsou H6 a taky jsem to nemohl povolit ani jedno světlo použil jsem WD a opatrně nastříkal okolo plastu je tam guma která těsní a byla přilepená pak to povolilo a parkovačky nejsou za dálkovýma ale u tlumených je tam takovej černej praporek tak ten vytáhni je celkem u kraje špatně vidět tak hledej.
19.04, 29. 9. 2006, odpovědětDíky moc.Už jsem to povolil.Ale nastal další problém.Nějak nikde nemůžu sehnat tydle H6.Odkazujou mě na Alfa servis-nebo mi ještě nabýzeli nějaký jiný.Ale ty měli dole jen jednu packu na uchycení,ale to by asi tak ani nevadilo,ale nesouhlasila vatáž.Máte někdo radu-nejdou objednat na netu???Předem dík!!!!!!!
19.06, 1. 10. 2006, odpovědětJá je sehnal normálně v mototechně ale říkali že objednaly jen dvě na zkoušku ale jinak je má na prodejně Rusmich a nebo zkus opravdu Alfu jiný bych tam nedával jenom kvůli tý patici je taková zvláštní má ty zobáčky pootočený jinak u Rusmicha cca 80 kč v mototechně 110kč.
20.11, 1. 10. 2006, odpovědětMusi ich mat autorizovany predajca, u nas stoja cca 100 Sk/ks. Samozrejme pozor pri vymene, su to halogenky!!! Takze bud nejake rukavice alebo nieco podobne, potom tak skoro neodidu :)
8.14, 4. 10. 2006, odpovědětTa kontrolka svieti aj mne, vypalili sa mi predne ziarovky a osvetlenie EČ na ceste na dovolenku, po vymene svieti dalej.skusi este prehodit ziarovku na EČ, snad to pomoze.
16.59, 23. 7. 2007, odpovědětLidi mám jednu zvláštnost - všechno je v pohodě, jen mi se mi nějak nezdá kontrolka parkovaček. Když mám nastartováno, světla zhasnuté a šlápnu na brzdový pedál, tak se mi rozsvítí kontrolka parkovaček. Netušite někdo:o)?
20.25, 28. 1. 2008, odpovědětze ako este raz to popiš
20.46, 28. 1. 2008, odpovědětako mozes mat nastartovane ked parkovacky sa zapinaju klucom spinacou skrinkou a kluc sa tym padom toci do uplne inej polohy to co pises sa neda realizovat fyzikalna blbost
20.48, 28. 1. 2008, odpovědětSe nedá jinak popsat - prostě po sešlápnutí brzdového pedálu se mi rozsvítí kontrolka rozsvícených parkovacích světel....
20.48, 28. 1. 2008, odpovědětProtože to není kontrolka parkovacích světel... Myslíš tu oranžovou, a ta ti hlásí že ti nesvítí jedno brzdové světlo /proto to je až po sešlápnutí brzdy../
20.54, 28. 1. 2008, odpovědětJo, myslím tu oranžovou. A víš to jistě? Je to ta kontrolka, která svítí při rozsvícených parkovačkách...
20.59, 28. 1. 2008, odpovědětTáta si narozdíl od Tebe přečetl návod k autu. Takže to ví jistě.
21.02, 28. 1. 2008, odpovědětNávod mám v jazyce německém, takže rozumím jen něčemu. Jinak bych si to pochopitelně přečetl pane chytrej:o)
21.04, 28. 1. 2008, odpovědětTa oranžová svítí pouze při poruše osvětlení (parkovací světla, SPZ, a brzdy). Kontorlka na světla je zelená. Oranžová se Ti má rozsvítit společně s kontrolkou dobíjení, kontrolka oleje, kontrolka benzínu a kontrolka teploty. Po nastartování ti všechny zhasnou. /pokud je vše v pořádku/..
21.05, 28. 1. 2008, odpovědětČetl jsem sice návod, ale před spoustou let, jak jsem měl Tipo 2.0i 16V s digitálem... Ital je stále stejný.. :-)
21.07, 28. 1. 2008, odpovědětJo Táto díkes moc za radu:o) Hned zítra na to mrknu - teda až koupím novou baterku, ta stará je KO
21.10, 28. 1. 2008, odpovědětJeště jednou:o) Jo Táto díkes moc za radu:o) Hned zítra na to mrknu - teda až koupím novou baterku, ta stará je KO
21.11, 28. 1. 2008, odpovědětNení zač! Hlavně ať Ti to dlouho a hlavně dobře jezdí!!!
21.14, 28. 1. 2008, odpovědětJá jsem aspoň tak chytrej, že jsem si českej návod stáhnul tady ze stránek. Pak můžu machrovat na ty, co se ptaj jak lamy. http://www.alfa156.cz/technika/eper-a-prirucky-ke-stazeni
22.29, 28. 1. 2008, odpovědětNepřipadá mi že jsem machroval.. Prostě jsem to věděl a poradil..
12.31, 29. 1. 2008, odpovědětTaky bych to neviděl jako machrování. Od čeho by tuto bylo, když ne proto, že se někdo zeptá a někdo jiný mu poradí. Dneska jsem vyřešil problém s blikající kontrolkou žhavení po nastartování - vyměnil jsem baterku a je po blikání:o) Přijedete doufám na sraz..?
20.16, 29. 1. 2008, odpovědětBaterka odešla stářím?.. Jak ne, tak si nechej zkontolovat alternátor naprázdno a se zátěží, jinak buděš mít stále problémy. Fiat i Alfa jsou na to celkem alergičtí..
0.58, 30. 1. 2008, odpovědětAsi určitě stáří, 5lět je myslím celkem dost a navíc byla slabší, než je doporučeno. Teda myslím jako že měla menší startovací proud....
19.33, 30. 1. 2008, odpovědětktv-seberov.netel.cz: Re: kontrolka světel Asi určitě stáří, 5lět je myslím celkem dost a navíc byla slabší, než je doporučeno. Teda myslím jako že měla menší startovací proud....
19.33, 30. 1. 2008, odpovědětTaky nikdo netrvdí, že machruješ Ty. Na machrování mám na tomto serveru patent já.
9.27, 30. 1. 2008, odpovědětHelp.Sviti oranzova kontrolka svetel(SPZ,brzdovky,mlhovky.....).Kdyz zmacknu koncovy mlhovky oranzova kontrolka zhasne.Vsechny zarovky sviti a zadnou jsem jeste nemenil.....:(
6.42, 9. 9. 2008, odpovědětzdravím.mám problém s parkovacím světlem.pří výměně žarovky v levém zadní světle se mě stal zajímavý úkaz po očištění kontaktu a vložení nové žárovky se světlo rozsvítilo ikdyž světla byla zhasnuta je možné že se to malinko vykrátlo.nyní mě svítí na palubovce výstražná oranžová žárovka.a zadní světlo stále nesvítí ani do něj nejde šťáva. za rady předem díky
19.14, 24. 11. 2009, odpovědět