Ahojte kolegovia. Prosim o pomoc. Menil som na prednej naprave nove horne ramena /SRL/, spodne ramena /fast/, tycky riadenia a silentbloky stabilizatora. Tycky stabilizatora som menil pred rokom /Meyle HD/. Stale to nieje ono, sem tam to buchne, mam pocit ze auto strpa a co je najhorsie dnes rano ked bola zima cca 8 stupnov tak mi to sem tam vrzne. Ja uz ozaj neviem. Co sa tyka buchnutia myslite ze by som mal vymenit este aj tie tycky stabika co som menil pred rokom na starej naprave alebo to bude niecim inym? a to vrzanie moze byt napr hornym ulozenim tlmicov? Prosim o nazory. Dakujem
7.47, 7. 9. 2012, odpověděttak isto mam vymenenu komplet prednu napravu a aj tak to pri prejazde nerovnosti autom trieska. Este rozmyslam, ci to nemozu byt tlmice alebo nieco s nimi spojene
10.38, 7. 9. 2012, odpovědětvždy je to to isté silent bloky čo držia stabilizačnú tyč. Výmena je kurva kurva zložitá, vymen to a máte všetci pokoj
15.41, 13. 6. 2014, odpovědětZamyslam sa aj ja, ci to nemozu byt ulozenia tlmicov. neviem. Vymenim asi este tie rocne tycky stabilizatora a asi aj tie ulozenia a uvidim. otras, je to jak stary vrak s tymi napravami.
12.24, 7. 9. 2012, odpovědětahoj skús toto: nadvivni koleso na zdvihák a dobre podlož tak aby bolo koleso nad zemou. Potom zober nejakú rúru, alebo páku aspon metrovú, daj ju pod koleso a dvíhaj. Takým spôsobom simuluješ nerovnosti a skôr zistíš kde to trepe, je dobré ked jeden hýbe pákou a druhý pozerá na diely nápravi.
12.36, 7. 9. 2012, odpovědětUz nikto nic? mozu byt vadne diely, ktore som daval nove? Naprava buchoce viac ako ked mala 180 tis km. som z toho chory
8.17, 11. 9. 2012, odpovědětKdyž tam dáváš sračky ramena tak to budeš dělat pořád, včera jsme měnili ramena moog která jsou na autě 5000km a jsou v háji.
9.10, 11. 9. 2012, odpovědětA Moog jsou špatný ramena? Já teda nevím ale třeba TRW mi vydržely 20.000 km a byly v háji, dal jsem Moog a mám je tam už skoro 50.000 km a pořád jsou OK.
12.38, 11. 9. 2012, odpovědětboa aj s takymi napravami, take pekne auto a tieto napravy su cista psychiatria. nemam problem investovat do naprav ale nech mi kurwa niekto povie, co treba este vymenit, lebo to menim ako hluchy. horne, dolne ramena, tycky stabilizatora, ulozenie stabilizatora. uz mi zostava vymenit snad len tycky riadenia a capy riadenia... alebo to bude ozaj nieco s tymi tlmicmi
17.40, 11. 9. 2012, odpovědětkamo ani nevrav. Auticko pekne, v celku dobre nic mi neodchadza, jedine ta skurvena naprava. aj tycky riadenia som menil. Vela ludi mi povedalo ze urcite to budu ulozenia tlmicov. na buduci tyzden skusam
15.21, 12. 9. 2012, odpovědětdaj mi potom vediet, ako to dopadlo
15.57, 12. 9. 2012, odpovědětzdravim kdyz menite ramana a nejsou to origo proriznete ulozeni aby sel sroub lepe dotahnou pokazde co jsem menil na italech stejnej problem ty sedla jsou vymlaceny a musi se vic stahnou ale to nejde dokut se to neprorizne pak prestane teprve vse bouchat
21.17, 17. 9. 2012, odpověděttak toto zacina byt poriadny spagetti western. co to za mechanik? ze by sa to vazne nemenilo? podla mna blbost. tiez nemam potuchy o akom prerezavani je rec. och
16.57, 18. 9. 2012, odpovědětNemenil som ulozenia, ale mal som zle podotahovane vrchne ramena. uz mam celkom klud, nieje to sice ako nove auto, ale je to ok. Dlabem uz na to.
11.59, 1. 10. 2012, odpověděttak ono taky zalezi jak to menis. Pokud vymenis vsechno a utahnes to na vyvesene naprave, tak trvanlivost dilu moc dlouha nebude a bouchat ti to bude skoro hned (ale ani nemusi). Bouchani ti klidne muzou delat i spatny tlumice, cokoliv co je spatny nebo spatnym postupem vymeneny a dotazeny. Kosti stabilizatoru taky bouchaji. Tech dilu na podvozku a dalsich dilu s tim souvisejicich je tam spousta, bouchat muze cokoliv a diagnostika po netu je na prd. Zajed nekam kde tomu opravdu rozumi, projedou to a reknou.
12.57, 1. 10. 2012, odpovědětjeste co se tyka znacky dilu, mam menenej podvozek(komplet predek i zadek) a jezdim na FASTech. Je to lehce pres 40tkm a neni problem.
13.02, 1. 10. 2012, odpovědětmam koplet horne aj spodne ramena fast, nove tycky stabilizatora, nove ulozenie stabilizatora a to auto je fest nekomfortne. citim kazdy hrbol kazdu jamu a ked prejdem cez vacsiu nerovnost, mam pocit, ze sa mi to auto rozsype. uz som zufaly. mal som slabo nafukane pneu. teraz, ked som ich nafukal na predpisany tlak, tak je to cista nervoshow. je to strasne cele tvrde, ako by to nedokazalo filtrovat nerovnosti. zeby tlmice?
10.15, 5. 10. 2012, odpovědětteraz ma napadla este jedna vec. mam 156sw a akonahle do kufra nalozim zopar tazsich veci a zatazim zadok, tak auto sa auto citelne ztisi pri prejazde nerovnosti. potom je to celkom prijatelne. nebudu to tie tlmice?
14.22, 5. 10. 2012, odpovědětno ja som podotahoval vrchne ramena lebo tam boli vole po vymene si auto sadlo a he to teraz tuhe ale tiez citit nerovnosti. priklanam sa tiez k tlmicom. ake by ste doporucili na predok? nieco lacnesjie...
21.15, 7. 10. 2012, odpověděta ako si to dotahoval? da sa k tomu dostat na aute alebo to treba cele aj s tym ulozenim vybrat von? skusil by som to aj ja podotahovat. dnes napr. jazda za dazda a teplota cca 6 stupnov a auto islo pomerne tichucko. inak tiez by ma zaujimalo, aku znacku tlmicov vybrat. nechcem ziadne smejdy ale ani nejake extra predrazene. taky zlaty stred.
22.55, 7. 10. 2012, odpovědětAko podotahovat? Normalne ked auto stoji tak zapacis vrchne rameno aby ti cap klesol co najnizie /ak je vola/ a dotahujes tu matku co vidno- co je na spodu capu. ja som tam mal 3-4 mm. buchalo to neprijemne. odvtedy mam klud. a skus pozret aj spodne ci mas dobre dotiahnute na cape. Ine to uz asi nema co byt.
9.16, 8. 10. 2012, odpovědětjaj tak ty myslis len cap? som myslel, ze si to dotahoval v ulozeni silenblokov. tak to vyskusam teda aj ja...
11.01, 8. 10. 2012, odpovědětNo, naprava celkom OK, a teraz ked je rano zima, obcas to tak jemne zavrze. Co to moze byt? co pomoze? alebo len nastriekat gumy a silenty vazelinou?
9.04, 9. 10. 2012, odpovědětmyslim, ze vrzganie naprav sa na tomto fore riesilo jedine mazanim (vazelina/silikonovy olej)
9.10, 9. 10. 2012, odpovědětKratkodoby reseni, parkrat projedes destem a vrze to zas
8.46, 11. 10. 2012, odpovědětStale mi hrkoce ta predna naprava po vymene vsetkeho mozneho. Ked som sa dnes pozrel na ten tanier, kde je polozena struna tlmica na tej gume, je ta guma potrhana a preslabena. Moze byt ten buchot sposobeny preslabenymi gumami spodneho a vrchneho ulozenia?
19.44, 14. 10. 2012, odpověděttak na to ulozenie tlmica mam aj ja podozrenie
4.47, 3. 11. 2012, odpovědětZdravim mam rozbyte predne napravi spodne aj horne ramena su v keli ...chcem sa opitat ....oprava ma bude stat 300€...za vimenu komplet aj lavej a pravej napravy ...nieje to neako vela 300€
0.46, 15. 4. 2016, odpovědět300 moze byt, ale aj s tlmicmi
10.29, 15. 4. 2016, odpovědětJá bych to napíchnul na diagnostiku!
13.30, 3. 11. 2012, odpovědětPocuj ja myslim ze mam rovnaky problem no a v alfe mi urcili diagnozu ze vola hrebenoveho riadenia :-D takze tak a tiez som mal pocit ze je to naprava
16.57, 23. 1. 2014, odpovědětTo vrzání mi způsobovaly ty gumové dorazy tlumičů, zkus je vyměnit určitě to přestane.
18.57, 26. 1. 2014, odpověděthore ulozenia tlmicov take gumennne picoviny. vsak to ma min 14 rokov comu sa cudujete ?
17.08, 28. 1. 2014, odpovědětZdravím alfisti.....každý deň chodím min. 4x hore dole po uplne katastroficky rozbitej ceste asi 5km,späť 5km.Mám takú neskutočne rozbitú nápravu že by ste neverili...všetky čapy čo sú,buchocú ako DNB keby ste počúvali...koli tomu mám aj poloosi-manžety roztrhané,vazelna vytečená,guličky z ložiska povypadávané-nemožem pridávať ked mám vytočené kolesá,lebo to puká ako hovado.termostat nefunkčný,zhnité celé nosníky predné,olej mi tam zateká po motore,voda do chladica niekde unika,na klinovom remeni je 5drážok, ja mam už len 4 :-D :-D,ked prší,tak mi to týžden potom ešté píska,vŕzga a neviem čo ešte-ale ide zatial stále :D.Proste diskotéka keď idem niekam.Klíma nejde :D :D.....no nič nechal som sa uniesť ....potrebujem nejaký link,kde kúpim celú sadu nových dielov prednej nápravy za čo najlepšiu cenu.....prosím link Ďakujem AR 156 1,9JTD 77KW rv 1999
23.54, 26. 10. 2014, odpovědět