Ahoj Alfisti, měl bych k Vám pár dotazů. Již delší dobu doslova šilhám po AR 156 a nevím která motorizace by stála za to. Hodně jsem četl o motorech s twin-spark negativního a o JTD jsem četl ještě snad horší věci, ale co verze s motorem 2,5V6? Trpí i ta nějakými poruchami? Nemám zájem vést nějaké plamenné diskuze na téma "Alfa je shit nekupuj to, kup si Škodlivku.." atp, chci se jen dozvědět co nejvíce, abych neudělal nějakou koninu první koupí. Obecně dá se říci, že 2,5 V6 měly co se týče interiéru to nejvyšší vybavení? Nebo to měly i verze se slabšími motory? Jde mi o to, nekoupit nějakej zmetek, se kterým budou problémy. Co se týče pravidelnosti údržby, s tím nemám sebemenší problém, auto je stroj, a pokud se o něj nepečuje, tak nefunguje... (shrnu to známou hláškou "nemažete, klepeto") :-) D P.S. Vím jaké jsou starosti s AR, ale jsem ochoten jí to odpustit, stejně tak, jako v současnosti odpouštím jednomu svému autu ( Calibra 4x4 T) jeho nedostatky.
8.21, 24. 9. 2012, odpovědětahoj,a nemoh by si napsat odkud jsi?třeba v tvém okolí bude nějaký alfista a ochotně ti nechá si ju prohlídnout a řekne k ní své poznatky,,já mám AR 1,9JTD 77kW.r.v.99,,,,fiat marea weekend 1,9JTD 110,r.v.01.,,a sem s něma max spokojený,,,jinak JTD bych neřek že jsou poruchový,spíše naopak,ale to je můj názor,,třeba hledat skošet a ptát se,,pozor,nééé v hospodě u piva
8.38, 24. 9. 2012, odpovědětJasně, v hospodě u piva se to nedá zkoušet.. ale pokud bych to dělal, tak jezdím Škudlivkou a ne 20let starým autem ;-). Ale právě mě Alfa láká z toho důvodu, že na moje účely by to bylo tak akorát. A to své bych mohl konečně poslat do do garáže a dělat z něj "leštěnku" :-). Mimochodem, jak je na tom AR156 a LPG? Dá se říct něco ke spolehlivosti? No jsem z okolí Mělníka.
8.42, 24. 9. 2012, odpovědětJTD a JTDM jsou jedny z nejlepších sériově vyráběných motorů. Máš Goodle tak jej použij
11.48, 24. 9. 2012, odpovědět