zdravim, prechadzam od JTD k TwinSpark aj ked s tychto motorov nejde ziadna spolahlivost, co si uvedomujem... Dokonca v mojom pripade strach, s konkretneho: 2.0 114kW LPG. problem tohoto vykonneho motora je ze nema ziadny vykon, tipujem na 40kW... na mieste toci do 7tis no pri jazde je akceleracia priserna, porovnavam s 1.9JTD/77kW. Vaha, rozvody menene, olej 5w40, nabehane 230tis km, interier na 630tis km... Z nicoho nic sa mu nechce a mozem robit co chcem...,teda idem po ceste zatocim doprava do kopca do dvojky no nic jak slimak, potom preradim do jednotky a ledva sa tam vyskriabe ... na benzine je to trochu lepsie, na lpg horsie... rozmysalm nad svieckami no zvuk motora je normalny ... Ked by som to zobral samozrejme mam do zalohy uz vybrany druhy motor z rakuska, takze ked sa to zadre s tym aj pocitam, tieto motory pochovali celu povest alfa Twin Spark 16V. Spojka zabera niekde v strede, starter niekedy nevysunie pastorok, tak treba zhasnut a potom na druhy krat chyti ...Nepotrebujem citat odpovede je to vrak nekupuj to, ale chcem vediet s popisovaneho vasu diagnostiku s praxe... Hlavne preco ten motor zlenive ... Ked ide do 7tis ot tak nie je to plynule ale tak trhavo a vyfuk rapoce ako keby bol deravy ... Otacky drzi niekde okolo 800 a mierne kolisa pada 20 hore dole, nedrzi na beton jak na jtd co mam...Srdce mi nepripusta nic ine nez ar tak po styroch alfach JTD uz musim skusit aj tento patoka engine.dakujem za pripadne rady k veci ...
20.57, 12. 10. 2012, odpovědětmam 1.8 TS taky do tech 2 900 mi prijde leniva ale pak ucitim co v ni je vim neco neni ok ted idu menit tesneni pod vikem tece olej mozno to muze byt ono nvm.... minuly rok jsme s ni valil 231 a ted vytahne 200 a uz se ji dal nechce nevim idu po levnych vecech cistim menim olej proste vsechno mozna to bude chtit new cerpadlo nevim treba vsechno napichnout zjistit.. tlaky ve valcech atd... uvazuju ze si koupim 159 1.9 jtd 110 kw a nebo 1.8 tbi a nebo jts co myslite ???? a za dalsi nezapomen kde diesly konci tam my zaciname !!!
23.11, 12. 10. 2012, odpověděttez musim vymenit pastorek ale v zime je to lepsi nez v lete s tim pastorkem :D
23.12, 12. 10. 2012, odpověděttakze k vykonu konecne ? vylagrovany motor tlaky / lambda / vaha / TS :)
23.15, 12. 10. 2012, odpovědět