Tak tady to máte :-) ... já jsem maximálně spokojen ... Alficce to prospelo vic nez jsem cekal :-) ... http://www.profiweby.cz/alfa156/3
2.05, 12. 6. 2007, odpovědětTo nemá chybu. Dělal si to sám nebo si to dal do lakovny. Popiš, jak si se vypořádal se skly zrcátek, jaká je použitá podkladová barva, atd. Futuristiko.
5.50, 12. 6. 2007, odpovědětPrakticky veškerá práce padla na Franika156, se kterým jsme se do stříkání zrcátek pustili společně (na jeho zahradě v RK) ... já brousil a on dělal nástřik a vše okolo :-) ... Takže postup: nejprve jsme samo sundaly zrcátka z auta, což trvalo cca 5 minut. Pak jsme oddělali skla zrcátek, což dělal Franik a měl to za pár minutek. Ta skla drží na cca 5ti packách a je třeba je vyloupnout (pozor ale na "zlomení" skla). Pak už jen oblepit páskou všechny kabely, elektrické a mechanické části, kterým by barva mohla uškodit. Zároveň jsme i nalakovali černou matnou barvou ty kovové "přechody" co jsou mezi zrcátkem a dveřmi. Ty bylo potřeba obrousit až na kov, což trvalo téměř hodinu. Samotná zrcátka jsou z plastu, takže ty jsem "zdrsnil" jen jemným brusným papírem. Celková příprava před samotným stříkáním trvala celkem cca 2 hodiny. Pak už téměř vše dělal Franik ... Nejdříve 2x plnič (cca po 20to minutách), poté barva a cca po 30ti minutách lak. Ten jsme nechal schnout cca 3 hodiny (nechal bych to déle, ale měl jsem před sebou ještě cestu domů). Hotová zrcátka jsme smontovali a přidělali na auto a já se mohl vydat domů :-) ... Celkově jsme nad tím strávili cca 7 hodin ... Nástřik jsme dělali pistolí s použitím kompresoru a musím tedy říct, že to opravdu vypadá luxusně ... veškeré barvy a lak dodal Franik, takže sám ani přesně nevím co bylo použito :-))) . jediné negativum na sobotní akci "zrcátka do laku" vidím v tom, že se mi na slunci pěkně spálila záda :-) ... Za to mi Franikova velice sympatická žena udělala výbornou ledovou kávu, dali jsme si kuře na grilu a pěkně popovídali o našich Alfičkách, "policajtech" a dalších zajímavostech :-) … Franik také zbavil moji Alfičku všech odřenin a šrámů a dal mi záslepku na tažné zařízení dozadu ... Tímto tedy Franikovi za VŠE VELICE děkuji, především pak za jeho pomoc při stříkání zrcátek, sám bych do toho nešel :-) … uff to jsem se rozepsal :-)
11.41, 12. 6. 2007, odpovědětto je fakt super nádhera! ani jsem si to tak nepředstavoval, fakt super! já váhám o červenejch, ale furt nevím, musel bych evidentně do ruda hodit vše aby to vyniklo.
7.15, 12. 6. 2007, odpovědětSakra to je pěkný! Sám sobě se divím, jak se mi to líbí. A to jsem fanatický příznivec originálního vzhledu a zavilý odpůrce tuzingu.
15.24, 12. 6. 2007, odpovědětjen malá technická před demontáží jsem fotil, sice svoje ale fotil, takže sem dám fotky jak to vše probíhalo i z konečnou montáží zpět. A trochu se Paolosovi omlouvám za tu sv.....i mšici co se tam připletla do mokrého laku.
17.25, 12. 6. 2007, odpovědětSuper, paráda. Dík za popis. Možná se do toho taky někdy pustím. Nechal jsem si namíchat barvu na křídlo a možná něco zbyde.
19.42, 12. 6. 2007, odpovědětTu musku neres, ted uz tam opravdu neni vuuuubec videt mezi temi ostatnimi :-D
9.46, 13. 6. 2007, odpověděthele chci to taky udělat. v pondělí mi jde nárazník celej do laku a chctěl bych udělat i zrcatka. V tom problém nevidím. , ale můžeš mi napsat jak dopadla ta černá barva? co to bylo za barvu a ještě jestli ta barva na zrcátka byla na plast, nebo normální? dík
23.52, 14. 6. 2007, odpovědětTot otazka na Franika :-)
1.23, 15. 6. 2007, odpovědětTak barva : pigment + dvousložkový lak je standard pouze do plniče bylo přidáno změkčovadlo na plasty. A co se týče těch černých hliníků tak pořádně obrousit použít základ na hliník nebo nějaký na barevné kovy což byl náš případ, poté plnič a černá barva ve spreji (matná) prodávají i se strukturou ale my jsme použily klasiku. Toť asi vše.
20.57, 15. 6. 2007, odpovědětTy černé držáky jsem si taky už dělal a postup byl následující : 1.očistit na kov. 2.zinkový sprej. 3.plnič. 4.černá matná akryl. Toho plniče jsem tam dal asi 4 vrstvy, pořád to bylo nějak nerovné. Chce to si pohrát a mít čas na dobu vytvrzení jednotlivých kompozic. Futuristiko.
5.57, 15. 6. 2007, odpovědětzmena www ... :-) ... http://www.profiweby.cz/paolos/alfa156/3
10.40, 15. 6. 2007, odpovědětse nezblázněte z těch aut:-)
20.58, 16. 6. 2007, odpovědětNo ja jsem do nich zblazneny od prvni chvile co jsem ji videl,ale to Ty " 89-24-4-49.4ginternet.cz: " nemuzes pochopit. A myslim ze to jsme tady vsichni,takze nechapu,proc sem vubec lezes...
0.01, 17. 6. 2007, odpovědět