vymenil som termostat ked sa motor zohreje ide na 90st potom thermostat asi prepne a klesne to na 88. Dne ssom urobil 200km s tym ze na mna blikali lebo sa mi kuril biely dym pod kapotou od drazkoveho remena... Tak som vytiahol konektor s cidla teploty do termostatu roztocil sa ventilator za desat minut som zastavil a zapojil ho naspet. problem je ze toto sa deje pri zasrobovanom stupli na nadrzke vody, pokial ju necham pootvorenu tak nic vsetko ok. budik je nepodstatny ukazuje stale ze vsetko je v normale teda tych 88. Neviem ci je to hlava alebo chladic, co ine ostava, samozrejme vodna pumpa. CHladic co tam je je s polovice studeny a s polovice vrely, teda polovica na stojato nie lezato. Teda klasicka otazka ktora sa bezne pri alfach pouziva "co tomu kurva je?" :)
20.29, 27. 10. 2012, odpovědětdiagnostika ukazuje vadne cidlo termostatu no me nil som dve a stale to iste. idu tam tri kable jeden ma 5 druhy cca 7V a treti je zem. zakazdym ako odsrobujem to veko nadrzky vyrazi silnym tlakom ako keby vyreta voda no je to len para... v tom momente stupne v nadrzke voda aj o 4cm
20.33, 27. 10. 2012, odpovědětbyt ten chladic uz zarasteny a nestiha potrebny prietok pre ochladenie vody. nafukne ti aj hadice ? kabel od teplomera moze byt predraty na inom mieste kde to nevidis a potom oblbuje jednotku. alebo je rozpojeny. to vsak nema vplyv na otvorenie termostatu, kedze je iba mechanicky. predpokladam, ze vodu mas presne medzi ryskami. ani pumpu nie je problem vybrat a pozriet, ci nie je pridreta. moznosti su rozne. nalepsie hodit do auta laptop a zbezne odmerat priebehy teploty za jazdy.
12.07, 28. 10. 2012, odpovědětdiag :) vonkajsia teplota minus 30 a podobne ... multiecuscan. Myslim si ze som to ciastocne vyriesil. Systemom odlom vypac vytiahni som dostal von stary chladic bol rozpadnuty vypadany ze bolo vidiet na druhu stranu. nahodil som tam druhy no bez klim chladica, naco ked to nepouzivam ... auto sa dlho zohrieva budik 88st a chladic a horna hadica do termostatu studena jak je aj vonku ... potom sa to nejak dalo kokopy budik sa len tak z nicoho nic pohybuje 75 88st :) chvilu tak chvilu tak ja neviem rozmedzie casu pet minut ... No ked poodsrobujem stupel kde je voda tak mam tam mensi tlak nez pred tym, hladina sa mi nemeni, na starom vzdy tlak vyprsklo trocha vody a stupla hladina. toto sa uz nedeje takze chladic, thermostat nove, diag ukazuje vadne cidlo na termostate ked sa dostanem kde ho budu mat vyskusam ci chyba zmizne. no nic to nezmeni na tom ze sa to dlho zohrieva... Podla mna tam bude hlava prasknuta alebo vodna pumpa...
19.02, 28. 10. 2012, odpovědět