Zdravím všetkých alfistov. Som pracujúci študent a po čase vozenia sa na autách mojich rodičov som sa rozhodol, že je čas konečne si kúpiť svoje prvé auto za vlastné. Vždy sa mi páčili alfy a pri prehliadaní bazáru som s potešením zistil, že 156 v celkom slušnej výbave sa dá kúpiť už okolo 2000 € / 60 000 Kč. Som si ovšem vedomý faktu, akú má alfa romeo u nás povesť a ako ma každý odhovára od kúpy taliana. Zastávam však názor s ktorým som sa stretol u niektorých alfistov, že alfa je auto, ktorému všetko proste odpustíte. Môj rozpočet na kúpu bude pravdepodobne balansovať medzi 2000 a 3000 € a na mušku som si najprv vzal model s 2,0 TS a Selespeedom, no dočítal som sa však o niektorých problémoch, ktoré zneli dosť hororovo a tak mi ako najlepšia možnosť prišla obrátiť sa na alfa club. 2,0 TS - nespoľahlivý motor, žerie olej ktorý treba dolievať každý mesiac. žerie veľa a nad 150 000 sa dá očakávať, že sa začne zaradom kaziť pričom ako najlepšiu alternatívu odporúčali motor 1,9 JTD ktorý som ale v kombinácii s automatom nevedel na bazároch nájsť. Selespeedka - počul som, že pred poruchou sa začne prejavovať trhavým preradzovaním, čo sa vraj dá ale opraviť všehovšudy za 30 € Dôvod prečo som chcel selespeed je jednoduchý... láka ma možnosť sekvenčného automatu s ktorým sa môžem hrať a vychytať si časom radenie do dokonalosti rovnako ako sa občas oddať lenivosti a nechať sa viezť.
0.50, 27. 1. 2013, odpovědětA tak by som rád opýtal na vaše názory ohľadom týchto kombinácií, skúsenosti s nimi a prípadne či vôbec odporúčate takýto model pre mladého šoféra. Ďakujem
0.52, 27. 1. 2013, odpovědětnedaj sa nicim odradit. ked najdes kus v dobrom stave, nemas sa coho bat. pri tvojom rozpocte to ale nebude nic moc, minimalne tretinu alebo stvrtinu by som vyhradil na okamzitu vymenu kritickych veci a potom mas dlho pokoj.
11.48, 27. 1. 2013, odpovědětJa som mal povodny plan kupit si nejake stare punto za par stoviek €ur a doklepat ho do srotu kym skoncim vysku. Potom som ale zistil, ze 156 v kozi a velmi slusnej vybave sa da kupit aj za taku cenu. Ratam samozrejme s tym, ze ma bude po kupe cakat dalsia investicia do auticka a postupne sa ukazu vsetky veci, ktore nemusel 'nahodou' predosly majitel spomenut pripadne bude potrebne vymenit veci, ktore najdu svoj koniec opotrebenim a vekom. Jedina vec co ma zneistuje je, ze zalezi od kusu a nechcem stupit vedla. Ak by som na to mal, uz sedim v Brere... :)
15.43, 28. 1. 2013, odpovědětahoj,řeknu ti Alfa 156 je velmi oblibene auto mladymi řidiči.Podlehl jsem tomu autu i ja a je to taky moje prvni auto.Šel jsem do motoru 1.8 ts v manualu a plně mi to vyhovuje.Dostatečny vykon a prostě to auto má takové charisma že je pravda že se mu dá odpustit hodně věcí.Ano ta má není v perfektním stavu a budu muset pár věcí opravit přesto to auto miluju.Už jen to jak vypadá mě pokaždé dostane.Motorizace 2.0 ts oproti 1.9jtd má o dost větší vykon ale taky o pár litrů větší spotřebu.Olej musíš hlídat u všech benzínových TS právě zanedbávání vede k zadírání motoru.Rozhodně přeju šťastny a správny vyběr.Každopádně s Alfou chybu neuděláš a benzín je hravější..
12.19, 27. 1. 2013, odpovědětPresne jak pise Petr a Michal. Neboj se toho. Rozhodne si nekupuj prvni kus co uvidis a kdyz ti budou tvrdit at se rozhodnes rychle ze maj x zajemcu tak to neni pravda :-D . Moc lidi je nechce bojej se "spolehlivosti" proto jsou tak pod cenou oproti jinym autum. Coz je zase dobre pro nas co je chcem. Jenze je zas pak tezsi ji prodat. Ja osobne mam 2,0 jts a jsem moc spokojenej kdyz jedu na spotrebu tak jedu za 7,5 a kdyz chces aby jela tak jede. Td premyslim o prodeji bral bych GT s timhle motorem. Na ty TS bacha aby jsis nekoupil nejakou pridrenou chce to zjistit jestly byl poctive delan olej a hlavne jestly tam nelil nakej sajrajt. jenomze na to tezko clovek prijde to by chtelo sundat olejovou vanu a skontrolovat to no . Preji ti at vyberes dobre :)
16.09, 28. 1. 2013, odpovědět