Zdravím mám problem za studena mi alfa strili cca po 3 minutach uz ne diagnostika ukazala spatny snimac otacek vackove hridele.... rozvody byli delane pred 2 roky v servise specializovany na italy ...najeto cca 25 000 na nich remen volny kladky v hajzlu tak že se menili i rozvody.....o zub byl pretoceny vyfuk..... po vymene porad stejne auto je mrtve v nizkych otackach do 3 tisic vubec netaha a strili.... Vaha je OK diagnostika dale nic neukazala... muze to byt lambdou ? jinak tlaky valcu jsou kolem 12,5 BAR diky za pomoc
11.07, 6. 3. 2013, odpovědětJak strili ,do vyfuku alebo do sani, ked ste delaly rozvody tak podla pripravkov, alebo len tak na carecky, jak su vservisoch zvykly inac lamda dava pokyny i bohatosti zmesy tych pricin muze byt vycero svicky rozvody bohatost popis detajlneji. snimac faze na vacke ti pise ted alebo kdiz si delal rozvody. tlaky su dobre merane za studena alebo za tepla.jinak ze to netaha muze delat i palivove cerpadlo viz nase 1,8 TS.
21.24, 6. 3. 2013, odpovědětpripravky jsem mel.... tak ze jsou nastavene dobre... spise do vyfuku to vypada jeste na to kouknu.... naukazuje zadnou chybu... Muže to byt svickama kdyby tam bylo trosku oleje ? merene tlaky byli za studena ... od 3 tisic uz se rozjede pekne ale do 3 tisic je to mrtve.... zadna kontrolka nesviti... zkusim jeste nejak promerit lambdu.... vyhrivani vypada ze je ok nameril jsem nejake ohmy ale na tech druhyh pinech mi to neukazalo zadny odpor...
22.47, 6. 3. 2013, odpovědětskús odpojiť /myslím konektor/ váhu vzduchu a chod vyskúšať ako pôjde motor no a daj vedieť ako to šlo
8.22, 7. 3. 2013, odpovědětvaha je ok... tu jsem menil
12.01, 7. 3. 2013, odpovědětkdyž opojim lamndu tak to nehodi chybu a jede to stejne muze to byt ten problem ???
11.33, 9. 3. 2013, odpovědětTo bude asi ten problem, neovlivnuje to bohatost zmesi a to by malo.
13.46, 10. 3. 2013, odpovědětKed si tam nic nenameral tak je to spatne .Pokud neni po odpojeni zadna odezva tak je po smrti spatnu lamdu poznas i podle toho ze by se ti maly pohnut po odpojeni ,emise pokud lamda facha, ked ju odsrobujes a pod tym sytkom sa droli tak je mrtva.
13.53, 10. 3. 2013, odpověděttak vyzkusam napeti atd... muze to by i spatnou kabelazi lambdu tam mam 2 roky novou tak ze by tak rychle odesla ?
16.52, 10. 3. 2013, odpovědětv Kapitalizme som si zvikol na secko .
19.06, 11. 3. 2013, odpovědětten sami problem sem mel i ja a to kdysi za vse mohli vadny civky neboli popraskane izolatory k svickam jelikoz ts ma 2 svicky na valec skontroluj tohle v niskych orackach a za studena cukani strileni atd no proste des bes a hruza motor se ohral a vse oki .ted jsem presel na156 2,4 jtd sw a je klidek ted us jen tankuji a jezdim samo ze nejaka ta udrzbicka musi byt asi tak jako u vseho
20.00, 11. 3. 2013, odpovědětje pravda ze k svičkam jsou trosku pozkozene izolace na konektoru ke svičce... ale ze by to melo vliv ? zkusim je poradne zaizolovat a uvidime a zmerim jeste napeti te lambdy.... a uvidime... možna tam teče olej musim udělat nove zavity na viko v servise to všechno zkurvili kokot zasrani
16.16, 12. 3. 2013, odpovědětnikto nic neviete, na co trepete picoviny, mal som to iste na TS LPG, bohata zmes ani vymena vahy lambdy ale sviecky alebo cievky.
13.54, 15. 3. 2013, odpovědětfillip nepochopil som ci kokot zasraný, alebo kokoti a zasrani, alebo zasraní kokoti ? ale chapem ze kokot je ten kto si da auto do servisu lebo tam su zasrani neschopny
13.56, 15. 3. 2013, odpovědětlambda promerena a plne funkcni...
14.46, 17. 3. 2013, odpovědětFilipe na kabelech co vedou od civek k svickam nemas nahodou takovy bylosedivy povlak ten by mal znacit ze kabelaz ti probyji alebo ma velky odpor aspatne ti to paly na svicke nemusy to byt na vsech, obycejne len na jedne alebo na dvoch nezamenuj to za zapraseni ,ten povlak nejde utrit tak jako prach. Tzv zbelane kabely pozri na to inak mne uz az tak nic jineho nenapada.Si z Brna.
19.11, 18. 3. 2013, odpovědětZ Ostravy ... lambda OK Vaha OK ... jeste zmerim tlka cerpadla jinak... Muze to delat ze je zavzdusnena chladici soustava ? zkusim jeste poradne odzdusnit...zkontroluju ty kabely a uvidim Ale vsiml jsem si ze motor mo nastartovani se vubec neklepe(nehybe) asi normal stav ale za chvili az asi jednotka nacte vsechny udaji se zacne trepat vice...... i to muze byt ten problem...
20.28, 18. 3. 2013, odpovědětChladici soutava nema na to zaden vliv skoda su Hodonak.Ridici jednotka to je ina kava .
20.33, 19. 3. 2013, odpovědětjako ze by odesla ridici jednotka ???? zkusim jeste svicky kabely ke svickam original fitrbox vyistit klapu projdu jestli nekde neni dira a uvidime ... ...jak poznam nebo zmerim kabel ke svickam ???
21.58, 19. 3. 2013, odpovědětv noci alebo v zavretej garazi otvor kapotu a na kabloch sleduj modre/fialove iskricky :) ked tam budu, tak kable nasmeruj do srotu.
22.48, 19. 3. 2013, odpovědětno ok staci jak sundam viko ? jinak ted jsem vycistil kontakty ktere byli zaoxidovane... ty co jsou mezi civkami...
19.12, 20. 3. 2013, odpovědětvse v poradku.... tak jeste vymenim svicky utesnim to viko a pak uz fakt nvm cim by to mohlo byt....
21.45, 20. 3. 2013, odpovědětahoj,já to mám zase opačný..mě do 3-4 tis jede výborně,ale potom se mi začne jako by cukat a hodně pomalu stoupají otáčky...nevím si s tím rady... čistil jsem svíčky aji kabely co vedou ke svíčkam protože jsem měl prasklé těsnění pod víkem motoru a měl jsem plné ty komurky na svíčky oleje s vodou :) asi budu mít v haji něco jinýho... a taky mi to střílelo ale po vyčištění už nestřílí,ale zas netáhne po 4 tis :(
22.08, 27. 3. 2013, odpovědětgrande paulo tohle mě to těď do nedávna dělalo taky a po výměně váhy vzduchu vše OK. auto bylo úplně zdechlí
7.13, 28. 3. 2013, odpovědětajajajaj tak díky za radu..zkusim ji někdě sehnat...a snad to bude oukej...za kolik si ji sehnal?
22.50, 28. 3. 2013, odpovědětkamo skontroloval si ty izolatory od traf ke svickam ??? byva tam povlak jakoby prach ale neumejes to . navic byva praskla ta gumova izolace co je na svicce .za 2 muze to delat vaha vzduchu ? vysoka bohatost za studena kdys ma motor sitic jakoby je divny ze diagnostika mlci ? co kontrolka na pristrojovy desce ten jakoby motor ??? sviti nebo zhasne ??? pokud sviti znamena to chybu ve spalovani , coz muze byt ,bordel v nadrzi (voda v benzinu) pomuze velaflobin 2 vadna vaha vuduchu . 3 vadne cidlo na vacce 4 vadna lamdasonda .5 cerpadlo v nadrzi ,ale to bych vyloucil to by nejelo ve vyssich otackach nad 4000 .pripoj diagnostiku a skontroluj to behem jizdy ale zaroven si hledej i teplotu motoru v kloika to skonci zlobit ,jeste me napadaji svicky ,jake tam cpes ??? ts jsou haklive na levny sracky tohle nepodcenuj mala rada i kdys draha kup lepsi svicky nejlip 2 as 3 katodove napr http://aukro.cz/alfa-romeo-gt-gtv-147-156-166-svicky-beru-i3096581739.html a uvidis sam cusik
1.30, 29. 3. 2013, odpovědětVaha -OK Lambda - ok cidlo otacek vacky - ok žadna chyba ani neblikne ani nesviti teď mi prisli svičky z GB vyměním a uvidim jo na svičce mam jeden trosku praskly ten izolator ale to by nemelo vadit jinak tim prachem mysliš oxidaci ? v poho se to da odstranit...jinak už fakt nvm vyměním svičky a pak nvm...
16.33, 8. 4. 2013, odpovědětNo to teda vadit moze to si pis , jinak minuly tyden sem delal 2TS a taky strilela okolo 3000 ot vymenily sa svicky a spokojnost jede.
18.55, 8. 4. 2013, odpovědětprevrtaj o cislo vacsiu dieru a vlep tam daky helicoil. bude drzat lepsie ako nove.
22.06, 9. 4. 2013, odpovědětjasne a nemam vrtat zavit?? muzes poslat nejaky navod nebo neco kde to sezenu??
6.55, 10. 4. 2013, odpovědětPrevrtaj tam vedsi zavit, potom budes mat event men problemu sa tam dostat.
16.58, 10. 4. 2013, odpovědětnakonec jsem to vyresil silikonem to víko .... po vymene svíček pořad to samé.....už nvm cim by to mohlo byt...
13.06, 15. 4. 2013, odpovědětHele mě to dělala špatná svíčka, za studena to vůbec nechtělo do otáček a střílelo to do sání... ale ty máš vyměněné...
12.03, 22. 4. 2013, odpovědětZaclo mi to strilet do sani kdyz pridam plyn,svicky sem vymenil ,vycistil klapku a porad to dela kdyz odpojim vahu vzuduchu hodi mi to normalne chybu vstriku napalubovce a dusise to po zapojeni je to opet v normalu kdyz odpojim lambdu nic se nedeje za volnobehu uz si nevim rady muzete poradit prosim.1.6 TS 88kw
15.19, 1. 8. 2015, odpovědět