Zdravím, mám alfu 156 1.8 TS (106kW) a problém s ktorým si neviem rady :-/ ... Auto krásne štartuje ale akonáhle stlačím plyn sa začne dusiť a nechce ísť do otáčok kým sa nezohreje na nejakú teplotu (odhad cca 20-40 C°). Keď sa dostane nad tú teplotu všetko je skoro v poriadku a po stlačení plynu sa takmer nedusí (úplný laik si to nevšimne - slabučké pridusenie) + riadiaca jednotka obmedzuje výkon pri jazde, teda nedostanem sa nad približne 5 tis. P.S: na diagnostike mi vyhodilo FRA adaptivní parametry ale mechnik mi nevedel povedať čo to znamená ĎAKUJEM za každú radu ;)
15.51, 19. 4. 2013, odpověděttak mechanik je alfista asi ? :D adaptivní parametrý jsou parametry uživatele... tak nejak řečeno..... to ti smažou jen v afcentrumu... myslim....to bych neřešil...... Vem odpoj vahu vzduchu a sleduj motor pridej trosku plynu a jestli motor pujde stejne nebo lip tak je v prdeli vaha vzduchu... jestli pujde hur tak je ok..... zrob toto pak sa ozvi..... a jeste sviti ti kontrolka vstriku ????
16.17, 19. 4. 2013, odpovědětnie, kontrolka vstreku nesvieti...
16.42, 19. 4. 2013, odpovědětVáhu vzduchu som bol skontrolovať - OK
16.49, 19. 4. 2013, odpovědětjestli motor nechtel jet delal caviky po odpojeni tak by mela byt ok..... a otacky na volnobeh ti haprujou nebo neco ??? ted zkus změřit lambdu do černeho dratu(mel by byt nakraji napravo (na stranu ridice)) ze zadu strc jehlu a zmer voltmetrem ale az 2 minuty po nastartovani napeti by melo kolisat... jak ne tak bude spatna udelej toto a pak napis..
16.57, 19. 4. 2013, odpovědětnapätie kolíše presne tak, ako popisuješ... teda predpokládam že je OK
17.25, 19. 4. 2013, odpovědětTak teraz zkus zmerit odpor teplotniho cidla ale nevim hodnoty.... ale pokud ti nesviti kontrolka vstriku může to dělat snimac vacky.koukni na rozvody jestli neni remen volny....... nebo delal jsi neco s filtrem ??? mam ten samy problem.... tu vahu bude treba vyzkouset na diagnostice jak funguje a ty parametry ... zkus jeste reset RJ.... otoc klickem do polohy jedna odpoj baterku nech to v poloze asi 2 minuty pak vem pripoj to pockej az vsechno naskoci vytahni klicek a nech to tak 2 minut a pak zkus co to uděla... jelikoz ty adaptabilni parametry nebo jak se tomu nadava jsou parametry tvoji jizdy jak jezdis atd.... a smaze ti to jen urcity program....
18.14, 19. 4. 2013, odpovědět