zdravicko sestra ma alfu 147 prisla burka privalova vlna vodu mala az po okna motor zasraty sama spina poradte co by som mal spravit :( zatim som ju celu vystriekal rozobral som celu tu skrinu zo vzduchovym filtrom vyumyval do motora sa voda nedostala asi mi neostava nic ine len cakat kym to vsetko vyschne a modlit sa aby nastartovala :( alebo mal by niekto este nejaku radu co by som mal spravit ?? kazda rada mi pomoze dik
15.35, 4. 5. 2013, odpovědětJestli byla voda až tak vysoko tak se ji dostala voda i do motoru přes výfuk takže v žádnem případě jí nestartuj voda je nestlačitelná hrozí zničení motoru.Jediný řešení je všechno kopletně rozdělat včetně sedadel a tapecu.Stejně to ale bude za nějaký čas smrdět,hnít a začne se srát elektroinstalace.Takový auto je už na vyhození.
15.47, 4. 5. 2013, odpovědětvseobecne cista voda motoru nic moc nespravi, problem bude blato a jemny piesok, ktory sa dostal urcite vsade, aj tam kde to nevidis. spoje, ulozenia, kablove zvazky... vsetky zasiahnute konektory minimalne rozober, vysus fenom alebo teplovzduskou, riadne vystriekaj sprejom na kontakty. vyfukove potrubie urcite zhodit, rozobrat az po zvody, vyplachnut, vysusit, nove tesnenia. tiez dat nove filtre. pokus o nastartovanie by som robil tak, ze vyhadzem vsetky vykonove poistky co su okolo motora a nesuvisia s nim ( ABS, klima, vetraky... ) aked naskoci, posupne ich zapajat nazad. a este zhodit dekel rozvodoveho remena, vsetko perfektne vystriekat. nakoniec zhodit vsetky kolesa a podblatniky a vystriekat okolo brzd, nabojov, znova dobre namazt. inac to zacne zrat hrdza za par dni. no a pomaly sa s vozom zacat lucit, ako uz bolo spomenute vyssie :) poistene proti zivelnej pohrome to ma ? oplati sa v takychto uzemiach, kde sa predpokladaju privaly.
16.59, 4. 5. 2013, odpovědětvoda po okna ale nedostala se do auta,není ta alfa nafukovací???
22.10, 4. 5. 2013, odpovědětTak tohle uz jedine komplet rozebrat, vycistit a slozit. Tim je mysleno vse, od motoru po sedacky. Teda v pripade, ze chces jeste nejakou dobu (mysleno na roky) jezdit...
9.20, 7. 5. 2013, odpovědět