Zdravím všechny alfisty a zároveň prosím o radu, už dlouho si chci pořídit Alfinu 156, ale nevím jaký motor, jestli 1.9 JTD nebo 2.4 JTD. Mohl by mi prosím někdo poradit? Zajímalo by mě jak je to u těchto vozů s dílama, a jestli je znát hodně spotřeba oproti té 1.9. A mám ještě jeden dotaz, mám rozpočet okolo 70ti tisíc, myslíte, že se za to dá nějaká slušná pořídit? Moc děkuji za rady
16.38, 7. 5. 2013, odpovědětNadpis má být 1.9 Jtd nebo 2.4 Jtd. Nějak mi to vynechalo čísla..
16.40, 7. 5. 2013, odpovědětnebud lenivy a hladaj, citaj po fore, je tu toho mraky o tom popisane. Za seba ti poviem, mal som 1,9 a teraz mam 2,4 a ta 2,4 ma bavi omnoho viac
16.47, 7. 5. 2013, odpovědětAhoj.Záleží,co od jakého motoru očekáváš.
16.54, 7. 5. 2013, odpovědětMari: aby to mělo spotřebu pod 10 litrů ve městě. A aby ten motor něco vydržel, ale to zase záleží kus od kusu....
16.58, 7. 5. 2013, odpovědětTak spotřebu ve městě pod deset budeš mít s jedním i druhým motorem!Já měl 1,9 JTD 81 kw,ale čiplou a ta jela líp,jak 2,4 JTD 103 kw,protože je lehčí!Spotřeba je určitě menší,při stejném stylu jízdy a co jsem tak četl a slyšel,tak 1,9tky 8v jsou nejspolehlivější motory.Jinak jsem měl průměrnou spotřebu cca.6,3 l.A to se ale vůbec neloudám!Za osm let provozu najeto cca.100 tisíc km i s čipem a až na zaslepení Egru žádný problém!Teď mám 1,9 Jtd 85 kw a spotřeba je ještě menší,protože pořád čumím na pal.pc!Budu si to ale muset čipnout,jsem zvyklý na jiný zátah!Jinak pěkné Alfy prodává MATES-AUTO a má slušné ceny.Případně se podívej na autobazar v Žebráku.Tam jsem teď kupoval Alfonse za směšnou cenu oproti tomu,v jaké je výbavě a jak vypadá-je jak nový,vše i kilometry sedí!Já před koupí najezdil cca.3000km,než jsem si vybral!Chce to vidět osobně,projet se v tom,ověřit si papíry přes Eper atd.!
17.13, 7. 5. 2013, odpověděturcite nekupuj JTD ale TwinSpark na plyn, TwinSpark je uplna ina dimenzia, neporovnatelne, a sedi to do alfy156 jak rit na serbel. 1,8 106kW
19.17, 7. 5. 2013, odpovědětNEŽ SE ZADŘE VYLÍTANEJ MOTOR SE SPOTŘEBOU 15 LITRŮ NA STO
19.19, 7. 5. 2013, odpovědětMari: Díky moc za tip. Už jsem na to koukal, tak snad tam ještě nějaká Alfea přibydou. Tu spotřebu jsem zmiňoval, protože jako první jsem měl Fiat Barchetta, a to jsem nějak nemohl uživit, pak mě uvrtali do golfa 4 1.6 to ani nejelo ale žralo to stejně jako Baruška. Tak doufám, že alfina mi splní přání nižší spotřeby a hezkého svezení :) Peter: benzína nechci, chci naftu :) ale díky :)
10.47, 8. 5. 2013, odpovědětDavve:Někomu sedí více benzín a někomu zase nafta!Já jsem zvyklý na "kamna" a jsem s něma spokojený,co se výkonu a i spotřeby týče!Benzín bych bral jedině 2,5 V6 a nebo 3,2GTA!První by se dala koupit za slušný peníz,jede krásně,ale spotřeba bude jistě min.těch 10 litrů a ta druhá je zase už za jiné peníze a spotřeba bude 13l a víc.TS motory jsou dost náročné na údržbu,ale s dvoulitrem se dá v klidu jezdit za osm a taky už hezky jede.Golf 1,6 nemůže jet dobře ani z kopce a o nějaké zábavě se nedá mluvit vůbec!No,stejně se musíš rozmyslet Ty sám,ale hlavně dobře vybírej!pokud se Ti nebude něco líbit na první pohled či dojem,tak do toho nejdi!Přeji Ti šťastnou ruku při výběru a hodně šťastných kilometrů s novou Alfičkou!A taky si před koupí podívej a hlavně přečti Alfisti.cz a nebo Squadramoravia.com!Tam najdeš plno komentářů a rad.Měj se
17.44, 8. 5. 2013, odpovědětMÁŠ PRAVDU 1.9 JE MOTOKÁRA 2.4 JE NA ODPICH A ZVUK KLADIVO.SPOTŘEBU NEŘEŠÍM NEJSE TAK CHUDEJ
21.55, 8. 5. 2013, odpovědětsamozrejme ts na plyn
0.56, 9. 5. 2013, odpovědětza 70 se da poridit pri trose stesti i JTD 16V. Slusnej motor, proti 2.4 lehci = mensi zatez na problematickou predni napravu, lepsi v zatackach, tolik se to nehrne po cumaku ven. Spotreba i vykon motoru +/- stejna, s 2.4kou jsem jezdil prumer za 7.5, s 1.9kou jezdim za 6,5. Ty 4.2 litru, co tu nekdo psal, sice mozna ukazuje palubak, ale v zivote se na to nedostanes - palubak totiz docela keca a jezdit se podle nej opravdu neda. Real na dlouhy trasy je min 5,5 litru pri nalozeny aute.
10.36, 9. 5. 2013, odpovědětDíky moc lidi :) Tak doufám, že něco vyberu a nevyberu špatně. Mám vyhlídnuté 2 tak doufám, že brzy zapadnu mezi Alfaře. Ještě jednou díky všem.
19.29, 9. 5. 2013, odpovědět