Chci vyměnit originál repro ve 156 SW. Mátě někdo zkušenosti jaký tam hrajou nejlíp ? Poraďte.........
13.45, 18. 6. 2007, odpovědětHelix Blue II vepředu a hraje to zprdele. Musíš ještě vyřezat ty plastové květináče, co jsou pod originály.
21.08, 18. 6. 2007, odpovědětTak jsem myslel že se pochlubíte jaký tam máte a jak vám to hraje a zatím nic moc :-)......
9.11, 19. 6. 2007, odpovědětHlavně že na to jak kdo umí pravopis se tady dikutuje jako o život. Ale co sy týká 156te tak už to tu vázne....Až budu potřebovat poradit s češtinou tak sem napíšu......
18.05, 19. 6. 2007, odpovědětJa mam zatim take originaly, nicmene pokud mi to casove vyjde, tak bych take do dveri chtel neco lepsiho. Rozhodne souhlasim s "kejmlem" a jeho Helix Blue II :-) ... jinak pokud chces opravdu v tomto poradit, tak pisni na: http://www.autohificlub.cz/forum/9-autohifi ... je nutna registrace, ale rozhodne se vyplati :-) ... pak sem pls napis, co Ti poradili, take mi pomuzes :-) paolos
8.35, 21. 6. 2007, odpovědětJa mám taku divokú kombinaciu radio Sony,predné repro Sinus live, zadne Hertz, zadné ovály Kenwood a zosilovač M.N.C. ale hrá to spolu slušne. Ešte rozmýšľam nad nejaký subwooferom.
10.47, 21. 6. 2007, odpovědětBuď Helix Blue II nebo Magnat Ultra 162 mají frekvenci už od 38 Hz mohli by dobře basovat ale fakt nevím. Jo a orig rádio má 4x20 W utáhne to ? Orig repra co tam sou maj 25W a ty nový budou mít 100W.
22.23, 21. 6. 2007, odpovědětDej tam origo Bose se subwofrem a nic dalšího řešit nemusíš :-)
23.11, 21. 6. 2007, odpovědětTo kolik má které rádio napsáno ani tak nezáleží, je třeba vzít v potaz to, že aby se to dobře prodalo, je tam důležité napsat co nejvíc.. Jako zářný příklad Ti může posloužit Pioneer a Sony, i když budou mít oba napsán stejný výkon, obvykle na tom bude líp Pioneer (nepočítám s tím že budeš porovnávat Sencor, popř, Roadstar..). Předpokládám ale že porovnání proběhne tzv. FLAT (basy 0, výšky 0, vypnutý Loudness a všechny rádoby elektronická udělátka taktéž vypnutá), vezmi v potaz i to, jak vypadá (myslím velikostí) obyčejný zesilovač do auta s výkonem 4x50W.. Origo repro, ač je to k nevíře, hrajou celkem dobře pokud je krmíš něčím na úrovni.. U repro se taky nedej zmást tím co je psáno, zkus si vzít nějaký časák který se tím zabývá (ale zase nemůžeš věřit všemu..) Takže pak dej na rady kamarádů, ale obvykle je jak se říká každá liška chváli svůj ocas.. A pak hlavně jak moc to s muzikou myslíš vážně, dá se to pořídit za par tísíc, ale taky za cenu celého auta.. Jinak rádio stačí do deseti (VDO, Blaupunkt, Pioneer), repro do tří za sadu, nejraději komponent a živit zesilovačem kolem šesti, woofer kolem dvojky živit zesákem kolem trojky, natáhnout nové kabely, vytlumit dveře.. Jo a kapacitátor..
0.03, 22. 6. 2007, odpovědětJestli někdo chce mít zprdele zvuk, ať si tam dá Helix Blue II jako já. Pro zájemce můžu předvést po dohodě v Praze.
10.20, 22. 6. 2007, odpovědětTak se rozoduju mezi KENWOOD KFC-E1730 - Helix BLUE 6 MK II - Pioneer TS-G1749 - MAGNAT POWER PLUS 162.... Ale myslím si že budou všechny hrát task nějak podobně. Který by jste tam dali Vy ? Přední dveře+Zadní dveře :-) Alfa 156 SW :-)
13.00, 23. 6. 2007, odpovědětKoaxialy do zadných dverí , ale do predných dverí komponentné reproduktory napr. Sinus live SL 160 http://www.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=1628
10.13, 24. 6. 2007, odpovědětAsi to s muzikou v Alfách moc neřešíte. Když tam nemáte BOSE tak tak necháváte ty originály co moc nehrajou ?
14.38, 26. 6. 2007, odpovědětNo mne doma stoja min pol roka Infinity Kappa, sakra nemam cas ich namontovat. Musis dat este do dveri asfaltove platy proti rezonancii a molitan a urobit poriadne uchytenie toho repro priamo na dvere (plech).. Ak sa k tomu dostanem toho roku budem rad :(
14.43, 26. 6. 2007, odpovědětJá tam mám (jen na předních dveřích)komponentní repro blaupunkt velocity a hraje to výborně - nedá se to absolutně srovnávat s originálama co jsou ve 156 z výroby.Každopádně to chce provést vytlumení dveří,protože to dělá i 50 procent kvality zvuku a hlavně basů.Reprák by měl bejt přimontovanej na dřevěném kroužku o tloušťce alespoň 15mm a pak repro i s nákružkem přimontovaný rovnou na plech dveří (prostě co nejpevnějc).Reprák musí bejt utěsněnej aby okolo něho nemohl unikat vzduch a pak je ještě třeba vytlumit dveře - což obnáší vylepení vnitřku dveří + zalepení všech děr pod tapecírunkem dveří speciálními deskami.Vlastně po vytlumení jsou ve dveřích jen díry na odtok vody když napřší do dveří.Málokdo přikládá význam vytlumení dveří a jen vymění repro,ale to je velká chyba.Ta práce s vytlumováním se vyplatí.Audio daleko víc basuje,zvuk je daleko prokreslenější a využijou se plné schopnosti daných repro.Když někdo jen vymění repro,prakticky tím nic nezíská-nebo spíš jen minimálně.Zkuste,uvidíte.Já na jedny dveře na 156 spotřeboval 4 desky tlumicí hmoty..Pokavaď nejsou dveře dobře vytlumený,můžu mít repráky za 10000kč a stejně budou hrát jen jako repráky za 1000kč.Takže kdo se s tím nechce dělat,ani nemusí kupovat drahý repro a stačej mu ty originál plasťáky))))))))))))))))))))
23.03, 30. 6. 2007, odpovědětked kupite reproduktory z neodiniovým magnetom tak netreba nic vyrezavat vo dverach, akurat vytlmit.
15.23, 11. 7. 2007, odpovědětPřesně tak.....
13.54, 20. 8. 2007, odpovědětkluci cim to tlumite? kupujete primo tlumici matros nebo nejak svepomoci? ja sem kdysi do dveri 205ky naplacal po kusech rozehratou nejakou obyc lepenku a taky si myslim ze to ucel splnilo...
22.26, 20. 8. 2007, odpovědětjinac mam v alfe kompo sinus live 16iL vpredu,vzadu nejaky stredobasy 888 (nevim co to je,ale doma se povalovaly a zle nehrajou tak sem je tam prozatim soupnul. a v kufru prepravuju subwoofer bednu znacky "samVgarazi" napichlou na 2kanal zesik pres mustek. nehraje to zle,ale je to takovy splacany a pak taky chtel bych od toho jeste neco vic. proto az bude nejaka koruna,koupim lepsi subwoof se zesikem a ten co mam 2x 55w (udajne) napichnu na ty sinusi ve dverich a jsem zvedav co to bude delat. je mi jasny,ze moje "audio zastavba" nemuze jit nikomu prikladem,ale ptal ses co tam mame a tak tohle tam prozatim mam ja. doufam,ze uz ne na dlouho,ale proste nejde vse najednou.... mejte se dan
23.02, 20. 8. 2007, odpovědětJá tam mám tlumicí desky - koupíš kdekoliv v autohifishopu.Jinak funkci splní í IPA (to je lepenka na střechy).jenže má to háček,když se v létě ohřejou dveře strašně to smrdí a už se toho nezbavíš.Pár lidí to tak má.Taky se domnívaly že to udělaj skoro zadara,ale za ten smrad to podle mě nestojí.Ty origoš si nařežeš a jednoduše nalepíš,je to jednoduchý.No ale 1 deska okolo 200kč,ale myslím,že seženeš i za 100kč,ale ty musíš nahřejvat.
1.54, 21. 8. 2007, odpovědětTak tak,lepenka smrdi,neskusajte to. Ja mam normalne platy co maju byt,stali tak do 100 sk za kus,repro PHONOCAR (italia :)),vpredu komponenty,vzadu koaxialy,radio Blaupunkt,a hraje to za velmi dobry peniaz super. Samozrejme montaz do dreva,a priamo na plech dveri a zatlmenie asfaltovymi platami aj okolo repro a poriadne zalepeniefolii pod tapacirom,bez toho to nijak krasne hrat nebude. Co sa tyka radia,najplnsi a najdynamickejsi zvuk som mal vzdy s Pioneerom,Clarion bol tiez dobry,Blaupunkt sa nejak nechyta...asi pojde von:))
13.32, 21. 8. 2007, odpovědětEšte keby to mal nekdo nafotene jak to montuje do 156 bolo by super!
16.40, 21. 8. 2007, odpovědětMozem ti nieco strucne poslat,urobil som nejake fotky,ked chces.
18.22, 21. 8. 2007, odpovědětNěco nafocený mám tady,jen to ještě není hotový-není nějak čas.http://strawberry156.rajce.idnes.cz/Vytlumeni_dveri_+_montaz_komponentnich_repro_do_prednich_dveri_Alfy_Romeo_156/
0.52, 22. 8. 2007, odpovědětlen kontrolna otazka: do dveri idu 16cm repro?
10.40, 22. 8. 2007, odpovědětJasně že jo.Já tam mám blaupunkty Vc172 a ty mají podle údajů výrobce 165mm -šly tam v pohodě.
11.32, 22. 8. 2007, odpovědětDík ,hned mam lepšiu predstavu,nafotím potom aj ja svoju montaž!
22.30, 23. 8. 2007, odpovědětnasel jsem ty tlumici platy na www.sekin.cz je maji neco malo pres kilo za kus,tusim 106kc
15.00, 25. 8. 2007, odpovědětjj, dam na vase rady a vytlumim to.. nemate nekdo ovaly v platu?? potrebuju k nim zesilovac?? kdyz maji RMS treba 65W??
23.51, 30. 6. 2008, odpovědětJa mam v predu kompo JBL a v zadu Apine.V kufry subak Phoenix Gold a zosik Sony XM-2165 GTX + kapacitor. Inak zosik potrebujes taky,aby mal RMS vykon aspon 50-70% RMS vykonu reproduktorov. Cize ked mas repro 100W RMS,potrebujes na to zosik 50-70W rms.
7.34, 1. 7. 2008, odpovědětoki, diky.., jsem ted v anglii, tak to vyresim, az prijedu domu
23.25, 1. 7. 2008, odpovědět