Nazdar alfisti kto z vas uz skusal podobnu zmenu oleju?Alebo ma skusenosti so zmenou inych znaciek a ma nejake pozitivne ci negativne skusenosti?Ja mam alfu(1.9JTD,2004,240tis km) a za ten cas som v nej mal olej znacky Esso a Mobil.Tento mesiac vymenim mobil za xado atomic 10W 40 max drive.Je dost drahy aj od samotnej selenie ale zmena je zivot :) Necakam nic extra ale chcem mat vlastnu skusenost ako sa bude alfa spravat po zmene oleja hlucnostou,pocas zimneho obdobia a pocas samotnej prevadzky.Viem ze asi budem jeden z mala co prejde na xado lebo kazdy tam leje svoju vyskusanu a overenu znacku ktora nestoji cca 9eur/l :) Ja som bol s Essom a Mobilom velmi spokojny plus pravidelne vymeny filtrov a oleja a motor bezi do dnesneho dna jak hodinky...ale ta moja zvedaost :))) potom dam vediet ci som pocitil nejaku zmenu alebo len v penazenke:)) ALFA FOREVER!!!
14.56, 2. 7. 2013, odpovědětDodrz viskozitu, interval vymeny a hlidej hladinu a budes v pohode. Ja do naftaka leju Castrol 5W40 C3, petilitrovej kanystr stoji 8 stovek i s novym filtrem...
8.38, 3. 7. 2013, odpovědětodvaha robit taketo pokusy :D
11.08, 3. 7. 2013, odpovědětS Castrolom nemam vobec ziadne skusenosti ale ked olej pravidelne menis nevidim v tom problem.A po kolko km menis olej 10-15tisic ? P@CO preco odvaha ? Nevidim v tom nic odvazne :) Vymenim polosyntetiku za polosyntetiku akurat tesne pred vymenou oleja tam prilejem vitaflush prejdem parucca 20 km a spustim olej a nalejem novy :)
16.33, 3. 7. 2013, odpovědět