zdravim majstri, kupil som 2.4 problemy so startovanim atd..., vymenil som filter nic, vytiahol som cerpadlo z nadrze spodne sitko absolutne nepriepuste ako mach alebo riasy keby tam boli, odlupil som ho a to iste aj vnutri,tak som to vycistil. Pri motori od filtra ide cista nafta. Vyskusal som vysokotlakove z 1.9 startovalo to tiez dlho chytilo, no LEN RAZ, diag cista, dal som tam naspet to co tam bolo, diag rail pressure ..., sitko na drv ventile som odlomil. Niekedy pomohlo roztlacanie co pri jtd viem ze je hazard, teraz nepomaha ani to, starter toci toci no nechyti ... Pocitam ze vas nazor je spinava nafta zasrala cely system takze mozem menit vsetko, no nechcem to pocut. Nie je nejaka pre nervy lahsia varianta ? Ten test na prepad od trysiek sa ako robi ? ked vylupnem tu koncovku ciernej hadicku co je na trysku co tam mam napojit nejaku infuznu hadicku, tocit a ktora prepusta najviac ta je zla ? Preco to ani za boha nechytalo a pri roztlaceni uz ano ? Teraz NIC.
16.28, 5. 8. 2013, odpovědětZkousel jsi snimac otacek na klice? U 2.4 docela casta zavada.
16.39, 5. 8. 2013, odpovědětmam novu skusenost, nevie niekto ? na mieste nenatocim mozem kolko chcem, nechyti. S kopca na trojke chyti hned. Je to starter ? toci ... Pokial viem cidlo kluky je zrele na vymenu vtedy ked zahriaty motor skapina. vychladne nastartuje a ide dalej, zohreje sa motor, skape ...
20.24, 5. 8. 2013, odpovědětmne robilo presne to iste mohol som tocit kolko chcem a nic a rozbeh hned chytila... na prepadovom teste vstrekov sa zistilo ze jeden vstrek zly. PO VYMENE IDE PEKNE
8.29, 6. 8. 2013, odpovědětDakujem, prijimam to ako moznost, teraz ako mam urobit ten test ? odlupnem tu segerku, s kombinackami vytiahnem tu ciernu koncovku, a co tam mam natlacit infuznu hadicku ? ked je to tak tak na vsetkych pet ? tocit nechyti a kolko je norma ze prepusti ?
13.45, 6. 8. 2013, odpovědětno tak som sa pustil na trysky, nahodou na p rvy krat ... povolil som 17tkou klucom na rampe pet matic, to iste na tryskach 14tkou klucom, odpojil som prepadovu ciernu hadicu, kable do trysiek, povolil vsetky imbusy co trysky drzia a zaujimave ze kazda jedna isla tazsie ale rukou ! prva ma konec tak zapeceny ze neexistuje aby nieco prepustila. druha tretia lepsie, stvrta od hrdze co usudzujem bud tesnenie pod hlavou alebo hlava lebo sa mi to aj pri vyssej rychlosti prehrieva a piata ok. neviem ci som ale dobre urobil ze som jak boli zajebane od oleja ich utrel do handry s naftou, potom suchou a spicu som jemne oskriabal nozom ... vysledok nestartuje to rovnako ako pred tym. Idem jednu trysku niekde pozret musim sa s tymto problemom niekam pohnut.
16.25, 6. 8. 2013, odpovědětniekto ma roztiahol po tom ako som robil tie vstreky, komplet vsekty maju netesnost a dymia, na piatom ked som ho chcel dotiahnut sa mi odtrhol stift. da sa ho vybrat bez demontaze sania ?
17.15, 6. 8. 2013, odpověděta ty si ktore povvolil? dufam ze nie tie velke matky na vstrekoch!! ten test je aj na youtube tu mas link je to celkom jednoduche... http://www.youtube.com/watch?v=XPVZ6CkgKnw na prepadove hadicky na vstrekoch pripojit hadicku ktora vedie do nadobky..
23.26, 6. 8. 2013, odpovědětdakujem za link :), ten stift som vytiahol navaril matku, zohnal druhy len ten je napicu lebo ma spodny zavit kratky, ocko na narezanie dlhsieho zavitu nemam. zhanam podlozky a nikde ich nemaju ani drbnuty www.elitecat.sk Ten test by som samozrejme mohol robit vtedy ked by to islo nastartovat, ale alfa s tym nesuhlasi :)))) jak male decko. ale nerozculujem sa viem do coho som isiel samozrejme bez urazky skor to patri na 13 rokov a 300tis km ten problem, k tomu spinava nafta. Niekto tomu co mi to predal musel nasypat hlinu do nadrze, na beton.
16.33, 7. 8. 2013, odpovědětno robil som prepadovy test nasunul som hadicky na kazdu trysku zhora a vysledok je nasledovny, od prveho valca- od rozvodov: 10 7 7 10 6 mm, tri krat tocil nenastartoval. Bud to znamena dve trysky zle alebo rail cerpadlo.
19.42, 7. 8. 2013, odpovědětja na tvojom mieste dam repas vsetkych vstrekov.. ocistit otestovat... tam ti staci ze len jeden vstrek tecie a nenastartuje ja som tak mal
22.22, 7. 8. 2013, odpovědětsamozrejme, ale nieco ine sa pytam ci ked je henta hladina v napichnutych hadiciach ci je to norma alebo nie. Lebo pozeral som na youtube tento test s tymze motor mu isiel nastartovat a az po minute sa vobec nieco nazbieralo v nadrzkach, hadice dlhe asi 60cm. Ja tocim 3x 6sekund a mam hladinu co som napisal. Teda nie je pre mna teraz dolezite ze vstreky odporucas vycistit ale to ze ci je to vstrekmi ze to nestartuje. Dal som tam 1.9JTD rail cerpadlo a aj tak to nestartovalo, ale drv ventil som nechal povodny. Sitko mal zahukane od pilin tak som ho odlomil .. Ked by to bolo drv tak skusim tie trysky zivit na aditivach do nafty na cistenie a po mesiaci urobit test ci je to k niecomu dobre. Su tie trysky s tymi vysledkami dnes problem ?
22.41, 7. 8. 2013, odpovědětfuu no to ti nemozem potvrdit ale ak to das na test tam ti povedia ktory je v pici vstrek...uz ked ma nasekane 300 baby vycistit im nezaskodi :) zacni od toho
8.39, 8. 8. 2013, odpověděttakze je to vyriesene, zohnal som druhe cerpadlo s drv ventilom. Najprv som dal ten ventil do stareho cerpadla v aute ci to neni tym, aj tak nestartovalo. Tak som vymenil cele cerpadlo, a chytilo hned ... Takze mam to vyriesene. Problem je ale iny, nastavil som rozvody podla fabrickeho znacenia a vyrezov ... Mam drazkovy remen o nieco kratsi nez by mal byt to znamena v praxi pre mna ze napinaciu kladku nemusim sponovat aj tak ho nenavlecem, tak som to urobil tak ze som ho nazul kolko sa dalo a dole na remenici kluky som ho navliekal ze som tocil racnou za ten stredny srob kluky no dozadu v protismere tak som ho navliekol. potom som tocil zase doprava teda v smere jak rozvody chodia a nezasekol sa. Ked som ale nastartoval tak jak keby sto hrncov padlo na seba asi 5 sekund, potom isiel normalne. Bojim sa ci sa ventily nezrazili, ale ked som to skusal tak to neskutocne taha neskapina pri plnej akceleracii. Mam dlhodoby problem s tymto autom ze nad 120kmh sa mi motor prehrieva na 93 stupnov bezne. Dnes ked som sa isiel previest tak sa zohrial uz pri 80tke na 90stupnov, aj v meste, a to bolo vecer. Po lopate sa teda pytam ze ked su zle nastavene rozvody ci sa motor prehrieva, alebo zrazene ventily ze ci aj tak ma plynuly chod na volnobeh alebo pri jazde. je to petvalec zvuk ma rovnaky ako pred tym. Ked nastartujem otacky su na minime, ked pridam a pustim tak uz su cca 850. Vyzmychajte zo seba nieco kto viete povedzte.
22.01, 8. 8. 2013, odpovědětvolal som automechanikovi, hovoril ze ked by boli ohnute ventily tak by to netahalo alebo rapotalo, pricom ani jedno nie je problem, ked ho vytocim tak pocujem maximalne turbo.
22.36, 8. 8. 2013, odpovědětak nie su to rozvody tak presne viem co, robil som domace cistenie :) trysiek, ziletkou oskraboval konce aby boli vidiet dierky ... Mozno na uvod to zarachotilo a prerazilo... Ked nie ze su to ventily co uz, nemozem asi nic uz urobit. Takze problem je vyrieseny. Velmi lahka analyza spetne ked sa pozrem na tento palivovy system, prepadovy test hadicky ak je to ok a sitko v nadrzi neni pricpate uz len na jedneho sa da prstom ukazat, ak drv ma odlomene sitko tak potom len vysokotlakove cerpadlo. lahke ze to zistim anbuduce uz len pri pohlade na motor :) Za tieto dni som vynervovany a zabehnuty v rozoberani ze tu energiu vyuzijem :) Dam dole sanie alebo olejovu vanu trochu tecie zosdpodu. Najlepsie by bolo ale vybrat motor a zaizolovat tie otvarajuce sa hadice s kablami, textilna izolacka je vyborna, kable dychaju, pri gumennej izolacke sa vnutri drzi vlhkost co ma za nasledok popraskanie izolacie kablov, oxidaciu medi a konec. Izolacka je dolezita.
1.07, 9. 8. 2013, odpovědětkratsi remen ? co si to tam namontil za shit ?
6.55, 9. 8. 2013, odpovědětvyhodil som klimu a nahodil tam 6PK1105, dlhy, 1100 smykal 1095 nemali, je tam 1084. nepodstatne, tento okruh bol vzdytichy, zaujima maco bol ten rachot v motori. ked sa ohnu ventily je ten zvuk pocut stale ?
9.19, 9. 8. 2013, odpovědětaha to myslis bocny remen. tak tam je jedno co das, vojde sa tam viacej velkosti. izolacku ako vravis - jedine textilnu izolepu, tak ako je original.
10.33, 9. 8. 2013, odpovědětteraz som bol vonku ked prsalo, idem zdochne, potom zase nastartuje prejde 10km, zdochne, potom ma tahali a ked som prisiel tak uz som nenatocil, bud je tam malo nafty, alebo snimac na kluke, alebo elektrika, alebo trysky. Svieti kontrolka vstrekov, co neviem ci snimac na kluke robi.
0.23, 10. 8. 2013, odpovědětvytopene relatka lebo viseli dole na kabloch mam to tam trochu rozjebane, vymenil som a je to vyresene. Takze temu uzatvaram vymenou rail cerpadla. DRV s tym nic nemal.
19.53, 10. 8. 2013, odpovědětZdravim.Mám dotaz.Ktery relatka myslíš???
1.06, 21. 10. 2013, odpovědět