Alfy jsou super auta. Pokud s eo ně člověk rozumě stará, pak dovedou nejen sloužit, ale i vytvářet radost z jízdy. Což nedovedou pochopit takoví ti zastánci Oktávií co nám Alfu pomlouvají, ale nikdy se v pořádně nesvezli a když jo, tak hledali jen nedostatky. Ano, oproti německé konkurenci musíme počítat s vyšším opotřebením náprav v souvislosti s jejich složitostí a oproti jednoduché přední nápravě a zadní nápravě tvořené tyčí na dvou silentblocích. Když už se němcům povede udělat složitější náprava, tak stojí její oprava 2-3 násobek než u Alfy, výdrž je zhruba stejná... Jen ty jízdní vlastnosti pořád nikde :-D... Zkrátka vy, majitélé Fábií, Oktávek, Golfů a podobných lidových vozů, Audi nevyjímaje, pokud si chcete kompenzovat své ego, kompenzujte si ho u svého mechanika, kde každá závada na Golfu rovná se běžné upravě, ale nedejbože když se to samé musí opravit na italském nebo francouzském autě... pak se jedná o ty poruchové křápy. My co v Alfách jezdíme víme, jaká ty auta jsou a nám to nemusíte vymlouvat. Vždycky si rádi poklepeme na čelo když nás předjedete přes dvojitou plnou čáru na nepřehledném úseku a před zatáčkou musíte pořádně dobržďovat, aby vás ta rozkývaná záď nehodila někam do stráně. Nebojte, já to znám ,taky občas v Oktávce jezdím :-). Alfám zdar, ostatním účastníkům provozu, kteří neriskují a nemachrují v nepřehledných úsecích a nemají nic proti italským vozům taky!
7.41, 27. 9. 2013, odpovědětKonečně jeden z mála normálních lidí,moc pěknej článek,přeji Ti hodně najetých alfáckých kilometrů....
20.21, 27. 9. 2013, odpověděttoto nie je psychologia.sk lebo tie riadky niecim k tomu smeruju. Alfy su vyjebane kurvy co neopravi ani boh pokial je to po slovakovi, dovoz hoci aj desat rokov vonku, slovakovi staci rok dva aby to auto bolo tak skurvene ze ani na diely neni dobre, samozrejme napravy, zadrete TS, menit olej naco ..., turba vylagrovane, zajebany naftovy okruh od spinavej nafty, ceny vyssie nez v zahranici :) toto je slovak, ten potom o alfe povie vsetko mozne len nic dobre. mal som ich viac a vsetko tupci co to predavali kvoli pojebanej spojke, alebo rozbitym napravam. Sa cudovali ze ako sa to vobec moze dojebat. pricina vsetkeho co sa jebe je ze bud tomu niekto pomoze tym ze sere na postupne rastuce chyby a potom je to vrak. Plati ze talian ak neico urobi tak s nadsenim to je vidiet aj v dizajne a napreduje hoci aj praxou neoverenymi technologiami a kedze je to cele zlozite potom sa to v debilovich rukach posere. Jednoznacne odporucam dovoz, rakuske su vyhnite, nemecke su dobre aj motoricky. ked ju ponuka slovak ako prvy majitel tak za cenu ze vonku si kupim dve. Alfy podal mna nemaju take meno v inych krajinach. preto nemec stvoril pre tupcov na mieru site auta, znacka skoda. sused kupil fabiu htp nejebalo sa mu to dlho ani nejebe ze on chodi do autorizovaneho servisu, dokonca povedal vetu ze fabia s tymto motorom je najlepsie auto na svete, doslova.Samozrejme si nevie ani koleso vymenit vsak co hlava co hentu vetu splodi vie ptoom opravit. takze fabie su najlepsie auta na svete, su myslim si, pre retardovanych debilov aby tolko netrpeli kedze sa nezmenia.
23.53, 28. 9. 2013, odpovědětNo nevím jak po Slovákovi,ale po našincích jsou alfy taky katastrofa, zvyk ze starých šáde se holt nezapře-přejíždět olej,když ho mění tak za co nejlevnější,olejový filtr měnit až po druhé výměně oleje ne-li později,hledat nevhodné laciné náhrady místo pořádných dílů,měnit jenom to co už se úplně rozsype a pak to auto koupíš a seš v p.či...Některý auta čechům do ruky prostě nepatří...
22.57, 30. 9. 2013, odpovědětNo, synku, tolko ti poviem, zeee, mal som aj Alfu, aj Octaviu a co-to som si s autami a motorkami prezil, Alfu som mal dokonca z Nemecka a s kludnym svedomim ti musim povedat, ze Alfa bolo to najhorsie, co som v zivote mal :) A to nie som ani "kokot, ktoremu sa to rozsype v rukach". A este mi neda nezareagovat na tu povest Alfy...robil som 5 rokov v Taliansku a taliani maju este horsi nazor na 156 a starsie, nez najdes picungy na tomto fore ;) Skratka, ak mas 5 korun a chces sa vozit v aute, ktore je dizajnovo na svoju dobu zvladnute vyborne, tak si kupis Alfu 156, viac-menej to po svojich skusenostiach povazujem za auto pre socialne pripady :D radsej ziadne, nez 156 alebo 147....mozte ist do mna! Cakam na komentare typu, aky som nekompetentny a zadubeny kokot, ktory ma v rukach a v hlave nasrate...len mi dokazte svoju inteligenciu :)
0.34, 26. 11. 2013, odpovědětty jsi mi ale vysoce inteligetni kokot :-)
12.53, 3. 1. 2014, odpovědětMoje první auto byla škoda 105L v roce 94, pak Sierra 2,3D od 94 do 97,Audi A4 od 97 do 99, pak Omega MV6 od 99 do 2001, pak Chrysler V6 2001 do 02, pak Mercedes E od 02 do 2005 a pak Alfa 156 v6 od 05 do 2010 - neskutečný utrpnění, vživotě jsem větší jebku neměl, to auto mě stálo tolik, že bych za to měl auto ve zlatě, aneb všichni měli auto, jenom já měl alfu! nejhorší auto, co jsem kdy měl!!! A že jsem se asi teda staral, když mě oprava stála pokaždé mraky peněz, nemojhl jsemt o prodat a ještě na tom prosral peníze při prodeji. Už mi to nikdy nesmí do baráku! Teď mám zase zpátky Mercedes a největší spokojenost, prostě nesmrtelný auto!
10.07, 29. 9. 2013, odpovědětPro JEAN: Četl jsi pořádně příspěvek od Mastera? Tam je vše.Tebe bohužel nachytal hajzl co auto vylítal nadoraz a aby to jelo alespoň jako normální auto tak si tam vše nacpal ty.Takových je ale dost.Alfu si nikdo nekupuje aby s ní jezdil 5 km do práce.Jmenuj mi jednoho , kdo si koupil 156 na to , aby si na zahrádku přivezl "kolečko s hnojem".Tudíž jezdit jako prase a ojebávat servis = alfy smrt. Tebe odhaduji na člověka 1.solidnost,spolehlivost a až naposledy vteřinová poblázněnost.
10.43, 29. 9. 2013, odpovědětTo se docela divim, zes takovou jebku vydrzel vlastnit celych 5 let a nekoupils toho skvelyho Mergla driv :-) Tyhle vymysly opravdu zeru.
9.29, 30. 9. 2013, odpověděta co jsem měl dělat, když jsem to nemohl prodat? Alfa je tak dobrá dneska už na lžičky do Tesca!
9.48, 4. 1. 2014, odpovědětMam podobne skusenosti, v priebehu dvoch rokov som to auto zaplatil dvakrat :/ nikdy viac..
0.36, 26. 11. 2013, odpovědětmal som 18 alf nie na ksefty ale nejaka alfapromiskuita... vazne nic spolocne zo zarobkom ani nebol vecsinou. Vecsina dovoz rakusko nemecko, tei enemecke boli lepsie ale slovak to ma tri roky a uz je to vybavene, p redava to lebo zisti ze ramena co rozjebal su drahe, nemal ani na olej takze vacka mala pomaly vazelinu okolo seba, len na jednej 166. Tie auta som dostal do stavu ze jazdili bez poruch ... Ako prvu alfu v cisle 18, som si nechal doviest s talianska 1.9JTD 77kW 156, za tristvrte roka som ju predal potom nasledovali dalsie alfy a teraz ked ma to prestalo bavit uz sa mi ulavilo, tak pozeral som na bazosi predava moju alfu hned som mu volal vecer na druhy den som ju mal. uz navzdy.
8.52, 24. 12. 2013, odpovědět:::POZOR POZOR POZOR- bomba tohoto roku :::Prodám velmi levne masazni trepaci stroj pro tlusty,vynikajici hubnouci vysledky bez diet.Plne funkcni,rok stary,osobni odber,okoly vyskovska.Puvodni cenna 20tis Ted jen 16tis 775127124
19.05, 3. 1. 2014, odpovědětze sa ti mozu vyhrazat ? :))) vsak kto ? tato banda kokotov primitivnych ? keby sa tu dalo nasrat tak to urobim kazdy raz, ale vsak cele tie ich rady a postupy su take sracky, je tu bordel takze nasrane tu uz je. preto mi to smrdelo, a ked serem co sa mi kedy zachce tak im to uz vadi. Mozem alebo nemozem vas osrat ?
19.31, 4. 1. 2014, odpovědětRadší oktávku a budu jezdit, než starou jebku 156 a stát mi to a nikdy neprodat. ještě že jsem to prodal a pod cenou, i tak se to vyplatilo.
11.00, 24. 1. 2014, odpovědětnepredal si to pod cenu kvoli stavu auta ale kvoli tomu ze ta bolo luto tomu co to kupoval. Ta tvoja matematika nemec talian dokonale vystihuje jak si jebnuty y y y ty. Pretoze to usudzujes s jednej alfy co si mal. pre mna taky clovek po prve neni alfista ale kokot, a druha ze s jedneho kusu urobi uzaver na znacku tiez len kokot. Dobre to je zbytocne o alfach ideme k tvojej oktavii. Tento supermoderny krasny stroj aby som ti lahodil na nervove ukludnenie a lahsie to prijmes, je to iste ako alfa lebo to ma vekovo priblizne rovnako. dalsia vec uzasne tdi motory napr ten 66kW co kamarat ma si pytal novy zotrvacnik spojku repas trysiek repas turba a ma to 140tis ktorym on veri a nechce pochopit ze to ma urcite cez 250, ale dobre. urob mi radost ze cokolvek sa na oktavii pojebe budes na toto forum pisat, vsetko co menis. to co ti povedia v servise ze je okolo piestov kruzky to su piestne kruzky ano ? aby si potom vedel napisat ze co to je lebo nic ine necakam. nevidel som ani jednu ani jednu 1.9JTD co jebe do cierna z vyfuku, 2.4 bezne, ale oktaviu machra tuning kokota som videl co robil isiel som za nim dymilo to jak ked si zapalim cigaru a necham v alfe zavrete okna, nevidim ani na budiky
17.58, 24. 1. 2014, odpovědětMal som 12 alf, od starej giulietti kde stale praskali hlavy, cez 156, ktorych som mal 6 a na kazdej, ked som ju kupil tak som musel bud menit cely motor, alebo kluka musela ist na vybrus, tiez robit repas prednej napravy, mal som aj 159 100kW jtdm, no podla mojho naoru je to monstrum a tak som sa vratil k benzinovej 156facelift JTS 122kW, kde som bohuzial musel menit tiez cely motor, lebo majsterko ktory mi ju predal o oleji 10W60 ani nepocul, lial tam dynamax 15W40 dement, to sa vracame k tomu ze ked chce niekto alfa romeo, tak musi mat na to peniaze, hlavne na udrzbu auta. Je jasne ze alfa ma zle meno, ked si niekto mysli ze za 1500e ma zanovne auto. A ty honzik sa voz na svojom 300 000vom TDI ktore sa aj tak jebe, len si to nechces priznat, lebo mas nahradnych dielov po k....t. No nezabudni ked si nebudes tu kurvi..ku uvezovat na retaz tak bude tych nahradnych dielov viac, co sa mne nemoze na alfe stat.
18.19, 7. 2. 2014, odpovědětAuto, o kterém vím, že lil majitel úplně špatný olej, si rozhodně nekupuji. O to spíš pokud je to TS nebo JTS. A tvrzení, že to dotyčný při koupi nevěděl je blbost, protože každý má při koupi 5 minut na to aby zkontroloval vylepené štítky na autě a alespoň hladinu oleje.
7.10, 25. 3. 2014, odpovědětchlapi ci chlapci ja fakt nepoxopim ako mozte mrhat svojim casom takymi to bezduchymi bezvyznamnymi kktinami co tu riesite. pre boha ved sak ked ma alfa 125 rokov nemozte ocakavat ze sa nebude kazit keby ze to boli 5 rocne auta co tu riesite tak ok nepoviem ani pol slova..
20.30, 7. 2. 2014, odpovědětDobre hovoris...
21.25, 7. 2. 2014, odpovědětStále stejné kecy tady.Ty co opravdu alfám rozumí , je tu čím dál méně a už jsou na jiné adrese.Je třeba si uvědomit , jak píše Honza- alfa je možná dobrá do 100000 - ne možná , to je na tuty , ale pak je třeba investovat.A to je ten náš problém.Všichni by jsme chtěli nové auto za 50 000 a nic neinvestovat. Ve své době byla opravdu někde jinde. (taky stála cca 800-900 tisíc) ten šrot jsme si z ní udělali sami. Souhlasím , že některé díly jsou poddimenzovavné.Takže starost navíc. Jo a čím se bavím nejvíce-benzíňáky jezdí 250,diesly 230, otáčky jak formule , jéé ty ty vole to je sráč ono to žere olej, ono se to přidřelo. Ono to vydrží 100000 km a jde do kopru.Takovým nepatří takové auto do ruky.Vysadit, dát pár facek , a odjezd v autě co má 50kW. Takže moje slova- jsem moc rád , že jí mám protože bych si za 200000 auto s takovým potenciálem nekoupil, ale z praktických důvodů si koupím nudnější auto. A teď mi právě upadli koule. Ámen.
17.02, 8. 2. 2014, odpovědětProč někdo chodí na tyto stránky, aby nám jen zdělil jaké máme hrozné auta? Nechápu. Mám AR 156 1.9 vr 2000 a jiné nechci. Jezdím i s novou služební oktávkou 1.6 nafta, a kdybych za to dal 400 000kč nebo kolik to stojí, tak bych si musel nafackovat.
19.02, 8. 2. 2014, odpovědětno, tak za chvili mi dorazi ke vchodu alficka 156 1.9 jtd sportwagon 85kw, rv. 2002... nemuzu se dockat az ji prozenu nocni cestou po krkonosich... italum zdar! :)
19.24, 8. 2. 2014, odpovědětTo je uplně idealní auto na zimu.První co zjistíš je že se ti nevrací zamrzlej čudl co otevírá dveře :-D
19.47, 8. 2. 2014, odpovědět