kupil som vecer dvojliter takze som nevidel kolko je tam oleja na druhy den ryska sucha a dolial som 2.5L, no stupla len do polovice, takze tam mohol byt liter oleja, na ryske oleja makove bodky aj spona, ta pica mi to nedviha, sms, mail ... nechce to naspet, sudy su pomale. nejake rady ? Je tam sportovy filter a cez neho ide klepkanie. o d olejovej vane nic. je to odstavene lebo viem ze staci par km a uz to bude vybavene.
11.44, 9. 11. 2013, odpovědětpěkný .to klekne.nechci bejt zlej ale máš se podivat na vsechno kdyz to kupujes.
11.50, 9. 11. 2013, odpovědětPodle mě to je skrytá závada kterou lze vrátit.
12.02, 9. 11. 2013, odpovědětto jde asi vratit ale ocividne z textu to neni bazar ale soukromej prodejce a nereaguje na jeho volani.a pokud s tim jel domu muselo to klepat uz tam co to nastartoval
12.10, 9. 11. 2013, odpovědětI kdyby to začalo klepat před barákem, je to skrytá závada a klidně bych jel s autem zpět před barák kde jsem to koupil a nechal to tam že odstupuji ze smlouvy. Kdyby i tak neustoupila šel bych na policii. V zákoně je že člověk muže odstoupit ze smlouvy myslím že tam je lhůta náký měsíc.
12.22, 9. 11. 2013, odpovědětna skryte vady mas delsi dobu.auto se ma vyzkouset nez odjedes.jo mas pravo to vratit.ale ted resim to ze to musel poznat uz jak odjizdel.
12.29, 9. 11. 2013, odpovědětTak mohlo to začít i za jízdy vid. no pak nám dej vědět jak si s tím dopadl.
12.43, 9. 11. 2013, odpovědětno na uvod, vsetkym dakujem ze sa zapojili, stav je taky ze nijake sms volanie mail. V zmluve ma pobyt v meste volal som a byva na dedine, teraz neviem kam mam ist. Kde mi daju na hubu. Jednoducho nemozem za to ze ona nedolievala olej a toto sposobila. tak som rozmyslal ze dam vymenit ojn loziska lenze tie hlavne sa nedaju vymenit bez toho aby isla kluka von = motor von. takze motor von naspet 150eur, robota loziska zhodit rozvody 50e, loziska spodne 25, hlavne neviem kolko. k tomu zistia ze kluka je poskriabana zrovnanie 60 a pritom som nic s toho neurobil. Takze je to odstavene ani sa toho nechytim, a mam pozicane ine auto. keby ste chceli vediet co to je tak na bazosi toto http://auto.bazos.sk/inzerat/30254223/Predam-Alfa-Romeo-156.php ---vymazte si medzery alebo do CO: zadajte jej tel je to 0911295605, dajte si kludne clir utajene cislo a niekto jej to plnym slovnikom vysvetlite :) len +421 911...
14.22, 9. 11. 2013, odpověděttakze bol som na adrese kde ma byvat podla ID card, nebyva styri roky, prechodny nema tak som bol v dedine kde mi povedala tam som sa cez starostu dostal k nej, potom sa zmohli vyjst von tvarila sa ze nic ona je princezna a ma hovorcov ktori nevedeli ani co je podstata len si kecmi kryli chrbat vysledok doz ajtra vecera bud sa dohodneme alebo souuud. Opytam sa pravnika nech viem ci ked si to dam opravit ci to zacvakaju ak firma dolozi fakturu. alebo nechce to niekto ? kluka este neni pokrivena este neklepe ale ojn loziska budu hotove. cista rec alfistu. dal som za to 600 za 500 by som to dal. nijaky problem len tento to ma.
18.35, 9. 11. 2013, odpovědětVypadá pěkně :) ale já mám svojí alfu 2,4 jtd taky na prodej kdyby si chtěl :)
19.43, 9. 11. 2013, odpovědětpekne velmi pekne vsak co talian sa nema za co hanbit to len Slovak prerobi na vrak.
23.50, 9. 11. 2013, odpovědětna prvni pohled pěkná je.zase za ty penize bych cekal ze nebude uplne v kondici
0.15, 10. 11. 2013, odpovědětPak dej vědět jak ti to s tím autem dopadlo. By mě zajímalo jestli ti vrátila peníze nebo jestli ti zaplatila opravu.
10.54, 10. 11. 2013, odpovědětzase jak d ebil tam musim ist, dnes volam nedvihne. rok 86 nechcem povedat aka si domyslite, urcite som v prave neni to mesiac po kupe ale par dni. Chcel jej volat pravnik ani sa jej nedovolal, dobre vie ze je to pojebane tak nedvihne nikomu iba mamicccke, occkovi a tomu co ju - ked ma vobec nejakeho. Stoji mi to vo dvore a mam si zozrat akoze je to moj problem. vcera stara strasne presviedcala ze oni olej dolievali, akurat tak ten z obchodu do fritezy v nedelu. Stary mi vcera ponukal ze to zobere spet ale s celej sumy mi vrati polovicu :)
10.58, 10. 11. 2013, odpovědětked je to zospodu na piliny a vymenil by som vsetky loziska teda ojnicne ajhlavne teda osem tak neexistuje aby sa to zadrelo nie ? ci ma vyznam do tohoto ist.samozrejme mi je jasne ze s toho nic nebude lebo tie ojnice su urcite zakalene do fialova takze by sa casom zase to pojebalo. kupim auto a o par dnoch mam vlastne rozmyslat aj prijat na svoje naklady GO motora :) ? Hovorim jej vcera ze keby som vedel ze tam je dokopy 2L oleja ze to auto nechcem ani zadarmo. stale mleli ze som sa previezol ze som isiel az 130 a islo. :) dementi
11.01, 10. 11. 2013, odpovědětVykasli se na to, nic nepravuj vrat jim to naúčtuj jim ten olej co si do toho dolil a koukni se po jiné Alfe takhle do toho auta narveš jen peníze a pak z toho aut nebudeš mít radost. Vem to auto omlať ji to o hlavu vezmi si peníze a koukni po jiné :)
12.18, 10. 11. 2013, odpovědětchce si to do vecera rozmysliet volal som jej povedala to, hovroim ze co ? ze vsak viete aj teraz nie ? ze do vecera, neviem ci sa jej ma kto ozvat asi stary pojde cez obed slopat tak to pri pive s "odbornikmi" na zakon a alfy preberie :) Chudak motory ani sa necudujem ze kde su ked sa nedolieval olej. nechapem v com je problem ci som mal JTS alebo prvy TS rano som pozeral kazdy den jak som isiel na tom, jednoducho mohol jebnut semering na kluke k prevodovke mohol som vecer drbnut olejovu vanu mohlo zozrat a nemal som s nicim problem, co som predal alfy mne sa nikto neozval nikto ma neotravoval nikto nechcel vratit nebol problem. na alfu treba hlavu ci uz v servise alebo pri kupe. Kupili jej to rodicia asi kvoli dizajnu a si mysleli ze tym to konci a musi to ist dokedy cerenka :) bude racit. Ze predavali to kvoli spotrebe vo dvore ma golf. nechapem co od benzinu 1.8-2.0. 5L ?
13.57, 10. 11. 2013, odpovědětpocuj myslitel, kupis alfu za 6kil a potom nariekas v akom je stave, myslim ze sa s tym zmier a nabuduce si nekupuj alfu ked vies ake maju problemy a inac prve by bolo ked kupujem, pozriem kolko oleja je v motore
18.40, 10. 11. 2013, odpovědětako som mal vediet kolko je tam oleja ked to priniesla teple, zistil som to az rano. Som oklamany a v nicom nenesiem vinu keby sa to malo stat este raz tak by sa to stalo, co som jej mal povedat cakajme tri hodiny az potom podpisem zmluvu ?
22.47, 10. 11. 2013, odpovědětProč tři hodiny stačí 15 minut.VYGOGLUJ SI JAK SE MĚŘÍ OLEJ V MOTORU.
5.10, 11. 11. 2013, odpovědětnajlepsie vidis po troch hodinach alebo dlhsie. inak je to nespolahlive meranie. nevadi uz mi to ostalo. ak su spony na ryske ojn loziska su hotove, teraz ide o to ci bude doskriabana aj kluka, lebo zrovnavat sa mi ju nechce = vybrat motor.
8.39, 11. 11. 2013, odpovědětTaky jsem koupil dvoulitra před šesti roky. Samozřejmě tam bylo málo oleje a tak v bazaru jsem ho dolil abych dojel přes třista kilometrů domů. Jezdil jsem a čekal kdy se projeví nedostatečná údržba motoru předešlýho majitele (itala). Netrvalo dlouho a motor zaklepal. Koupil jsem generálkovanej motor a pečuju o něj víc než o sebe. Jsem si myslel, že alfa šlape jak hodiny, když jsem odjížděl z bazaru, ale teprve po výměně motoru a lambdy jsem poznal jak má alfa jezdit. U starýho motoru jsem měl koncovku výfuku zajebanou sazema jako nafťák a po výměně motoru mám koncovku čistou. Od počátku do něj liju Selenii 10W60 a stále šlape jak švýcarský hodinky.
17.04, 11. 11. 2013, odpovědětzajtra ak vobec pridem do servisu ze to nezaklepe vymenime ojn loziska a hlavne. Som zvedavy kolko to vydrzi. tie generalkovane motory neviem ci nie su opravene zadrete co sa mi nelubi ... Lepsie je kym nezaklepe ho zgeneralkovat. Ts je na to drahy v dnesnej dobe a km kedy to tie co este ziju caka coskoro je to nezmyslena investicia, sviecky cievky byvaju hotove, spodok, gufera ventilov. taky jtd ten nic nepyta a ani na pumpe.
17.12, 11. 11. 2013, odpovědět156-ku za 600 bych koupil jen na náhradní díly.Zkusil jsi koupit náhradní motor? Oprava+motor tě bude stát určitě víc.Až to uděláš čekají tě další a další investice.Za tu cenu to vypadá na úplně dojeté auto.Pokud jezdíš měsíčně 100 km, tak snad (když musíš mít alfu) Jinak to prodej na náhradní díly a možná se ti investice vrátí.Za 600e musíš mířit nííže.Sorry Čau Standa C.
18.09, 13. 11. 2013, odpověděttak je to urobene, hlavne loziska boli ok, povodne ojnicne fiat tiez dokopy nic ale vymenil som ich sa std Glyco, nalepila sa vana 10w40 novy, neklepe to a co s tym bude to uz neviem. Ak to zaklepe tak potom TS u mna def padli. Lebonie je mozne aby bol spodok 100 percent a aj tak to klekne :), uvidim. S tych ojn lozisk co tam boli v dobrom stave mi nebolo vobec jasne ze ked to islo na dva litre oleja ze preco sa to ma zadret. lebo rozsudok smrti pre TS je ak na ryske nic nie je a je tam malo oleja. no ojn loziska to prezili, nemalo by sa to potom PRE CO zadret. Moj pohlad na TS je nasledovny ak to ma dobre chodit, to znamena vybrat motor nahodit spet 150e, tesnenie pod hlavou 40e, zrovnanie hlavy zabrusenie ventilov nove gufera ventilov 120e, zrovnanie kluky 60, nove ojn loziska 25e, hlavne 35e, gufero kluky 35, hore ojnicne capy neviem kolko to vyjde ale bez nich je to na 465eur. Toto by som urcite urobil skor nez menit kazdu chvilu motor. iny motor "ide" ale je tiez na konci. TS total swine. Inak na dialnici 140/4000rpm sa to trapi nejde jak diesel kludne. Na co su tie motory vobec ? nepochopil som to.
9.45, 14. 11. 2013, odpovědět+ NGK 150e, rozvody 150e, racing w60 50e, len GO s tymito picovinami vyjde dokopy skoro na tisicku. Za to kupim tri motory JTD a preziju ten jeden urcite.
9.46, 14. 11. 2013, odpovědětjojo já si s TSkem užil taky svoje. Ten motor už bych nechtěl, jedině novej. Zlatej pětiválec JTD co mam teď.
9.52, 14. 11. 2013, odpověděthehe, tiez mam 20V a chodim vysmiaty :) zatial
17.10, 14. 11. 2013, odpovědětpovedzme si na rovinu ked novy TS by pri dokonalej urdzbe vcas sviecky rozvody olej w60, vydrzal 300tis km, tak dnes kupim za 250e JTD co ma okolo 300tis a vydrzi do 500tis.
12.16, 15. 11. 2013, odpovědětšRAC počuvaj akože prekerna situacia ,niečo podobne som zažil ,ale každopadne furt je potreba kontrolovat olej !!!
19.35, 20. 3. 2014, odpovědět