Ahoj, resili jste prosim jiz nekdy na AR 156 1,9JTDM 103kW to, ze cca po 1000Km odesla uplne nova spojka Valeo (kupovana cela sada) ?? Je to ta bez pruzin, autem se jezdilo pohodove (zima) ale vetsi cast po meste. Spojka odesla v lameleove casti, kde je tisicihran na stredu, ktery se proste protocil. Spojku jsem dal na reklamaci a cekam na vyjadreni a koupil tu samou novou.. No a vcera se mi zda, ze zacina delat to same - nez se urvala, slo citit jakoby vypinani pri zarazene rychlosti a jizde z kopce motor brzdil, pak to lupno a par metru nebrzdil a zase brzdil... To mi delala ta prvni, nez se v kopci uplne pokazila... na aute se menil v rijnu motor a pri tom se tam davala nova spojka, krasne zabirala, nebyl zadny problem... dekuji za tip, kdyby nekoho neco napadlo. Zacinam byt z toho nestastny, auto ma bezva spotrebu a krasne jede, bylo by mi ho lito ho prodavat...
12.15, 29. 12. 2013, odpovědětdvojhmotny zotrvacnik ak je vyhoneny tak odjebe spojku bez problemov, vymen ho za novy.
14.33, 29. 12. 2013, odpovědětJde ta dvouhmota na LAfe nejak poznat? U Tourana jsem citil po pridani plynu a hned ubrani takove pohyby predku do stran a na volnobeh lehke rinceni, po vypnuti spojky ustalo... Jde na Alfe take nejak podobne zjistit? Po pridani a ubrani prave Alfa do stran vubec netancuje...
16.41, 29. 12. 2013, odpovědětdvojhmota sa da odskusat ze pri 70-80kmh zaradis petku aby si mal 1500otaciek, stlacis plny plyn a ked autom bude triast tak je dvojhmotny zotrvacnik na vymenu. robi to niekedy aj pri rozbiehani sa jednotka a povolovanie spojkoveho pedalu bez plynu, ked trase tiez to moze byt dvojhm, ale to sa neda urcit presne kedze to mozu by aj silentbloky motora.
21.12, 31. 12. 2013, odpovědět