mame nejaku alternativu k originalnym klipom ? nejake fiatacke univerzaly alebo take, co sa daju jednoducho zohnat ? v lete chcem po 10 rokoch konecne rozhadzat dvere, vycistit zamky s centralom a pomazat stahovacky. skla sa uz vysuvaju velmi tazko a aj tapaciry sa zacinaju ozyvat vrzganim. viem, ze tie klipy su tam take krehke stromcekove jednorazovky a pri vyberani ich vsetky rozlamem. a keby som ich mal objednavat vo fiate, tak ti su schopni pytat 3 eura za kus. to odmietam samozrejme :) na eBayi sa cosi da pozhanat, ale az kdesi z autralie a bez protikusov. mam taku sadu pajsrov na vypacenie tapacirov bez poskodenia ale moc tomu neverim :) tak ak ich niekto zhanal, budem vdacny za info.
3.52, 7. 5. 2014, odpověděttak som sa k tomu konecne dostal cez tento pekny predlzeny vikend ( hned som to potom aj olutoval, na 2004-ku rocnik bol stav celkom nevesely... ) pozhadzoval som tapaciry, vyhodil stahovacky, zamky, okna, zrkadla. tapaciry sli dole pomerne dobre, klipy som nepolamal ale aj tak som dopredu pozhanal nove ( uz ich ma v ponuke aj typek z depoauto.sk ). stahovacky predna prava a zadna prava rozlamane plastove pojazdy ( tu som daval aj inzerat na pouzitelne ale nic, tak som tie kocky objednal kdesi z anglickeho ebayu. sice nie su origo alfa ale na fiat doblo, kazdopadne mali by byt rovnake. pridu mi v priebehu tyzdna, tak som zvedavy. rozobral som mechanizmy zamkov, klucky aj central. vsade bolo vyschnute mazivo, popraskane o-kruzky atd. najhorsie na tom boli ( ako uz klasicky ) hlinikove drziaky zrkadiel. vo vnutri uplne zozraty lak a medzi tesneniami asi 100 kilo nanosov posypovej soli. cele som to musel vyskrabat, opieskovat a nanovo prekomaxitovat do ciernej. kedze mi to predtym vo vnutri dveri dost rezonovalo ( mam bose ), vsetko som rovno vylepil fejkovym dynamatom. okna som povyberal, vycistil nanosy bordelu pod viditelnou hranou a gumene kolajnicky som namazal teflonom. hned to slo volnejsie... no, nezda sa to, ale roboty to bolo na tri dni.
3.14, 9. 9. 2014, odpověděttakze ak by niekto zhanal plastove unasace skla, tak tieto fiatacke z Dobla presne pasuju a su este aj z huzevnatejsieho materialu oproti krehkym originalom. su rovnake v prednych aj zadnych oknach : http://www.ebay.com/itm/131064372807?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649. hned som si objednal par dalsich do zasoby. a ked vam niekto bude tvrdit, ze stahovacka sa neda rozobrat bez znicenia, tak mu neverte. chce to len silu v rukach a dobre odmastit bowdeny :)
14.08, 12. 9. 2014, odpovědět