Zdravim panove :) Mel bych dotaz. Nenajde se tady nejaky ochotny a trpelivy mechanik nebo nekdo kdo ma mnoho zkusenosti s timto vozem, ktery by mi pomohl dat dokupy kolegovou alfu? Kolega ji ma asi 5 let a tak nejak se do toho auticka moc (nebo spis vubec) neinvestovalo. Co se pokazilo se opravilo jak nejlevneji slo. Svicky se vymenily jen po koupi auta, oleje a filtry jen pred technickou aby se nereklo atd atd...Rozvody se naposledy delaly pravdepodobne tak 7 let zpatky...No hruza, co si budeme povidat :) A tedka uz alficka prestala uplne startovat a ma dalsich hooodne motorovych problemu...a napravy taky nejsou z tech nasich silnic zrovna v top stavu :) Ja osobne nejsem mechanik, ale na svem subaru jsem si vzdycky opravil vsechno (i kdyz toho asi nebylo tolik jako u alf :)). Mam doma diagnostiku i na alfu (sice tedka resim problem s odpojovanim FES z duvodu velke latence, ale to bych mel vyresit pomoci googlu). Nejake naradi se taky najde v garazi akorat nemam zvedat, to musim ke kolegovi vzdycky...No a ted k tomu proc jsem vlastne tady. Rozhodl jsem se, ze kolegovi s tou alfou pomuzu, protoze si myslim ze je to jeste dobre auto a kdyby dostalo peci jakou si zada tak by jezdilo jak ma a nemusel by nikdo premyslet nad tim jestli to ma jeste cenu opravovat...To si myslim ze urcite ma. Auto kdysi davno jezdilo paradne, pocit z jizdy byl proste paradni a o tom auta jsou...Jenze se v alfach absolutne vubec nevyznam a tak bych potreboval pomoct od ceho se mam odpichnout. Jestli jde treba udelat nejaky log z diagnostiky, podle ktereho by jste pak nekdo byl schopny mi rict co je urcite spatne atd atd...Pokud se nekdo ochotny najde, napiste co za informace, fotky atd potrebujete a ja vse co nejdriv dodam :) Kazdopadne zatim diky moc :)
18.37, 27. 5. 2014, odpověděttady video pokusu o start,,, https://www.youtube.com/watch?v=Ivc6R7MNKhk&feature=youtu.be
14.43, 28. 5. 2014, odpovědětpokial to nechyti s benzinom na prvy sup tak je zbytocne to dalej tocit :) FES ma s 1.6 vecne problemy, ze sa po chvili odpoji. tam ti nic nepomoze, mozes sa bavit s portami a rychlostami ako chces, stale to bude padat. cize nespravis ani logy. treba skusit nejaku normalnu velku diagniostiku ( Texa a pod. ). v prvom rade ti odporucam prebehnut relatka okolo baterky, zistit, ci po zapnuti klucika roztoci benzinove cerpadlo v nadrzi, lebo sa mi zda, ze asi nie. dalej vyber von vstrekovace a zapalovaciu listu. pri toceni naprazdno budes vidiet, ci vstreky pustaju aspon nejake palivo. sviecky treba minimalne vycistit, pozriet fajky ci v nich nie je naliata voda, poprehadzovat ich medzi sebou a rozne prehadzat aj VN kable. proste take normalne zakladne veci ako na kazdom aute. ta alfa nie je nicim vynimocna, vsetko je klasika :) s podvozkom sa moc nehraj, vsetko naraz vymen za nove. investicie budu velke, s tym treba ratat. inac 1.6/99 nema v dnesnej dobe nijaku vyznamnu hodnotu, jedine z nostalgie, ak si ju chce tvoj kamos nechat.
16.04, 28. 5. 2014, odpovědětZdravim a dekuji za odpoved :) no uvidim na co prijdu a podle toho se kolega nejspis rozhodne jestli do toho chce jeste investovat nebo ne...Kazdopadne jsem dnes pri takovem obhlidce zjistil par zajimavych veci :) 1)jedna svicka zalita olejem (ta vetsi, proc to ma vlastne tolik svicek??) 2)chladic nekde tece 3)diagnostika nepise zadne chyby ale log jak uz bylo poznamenano udelat nejde (ale budu se dal snazit :)) 4) baterie se dle moji nabijecky nenabije na "full" namereno max 12,4V 5)kde presne je palivove cerpadlo?ono je uvnitr nadrze??? 6) palivovy filtr je opravdu nekde pod tim plastem pod prednim oknem??? 7) ma odpojeny imobilizer, delalo mu to nejake problemy tak mu nefunguje dalkac...jezdi uz ale takhle pry dlouho takze to by problemy delat nemelo (asi :)) 8)taky mu to v dobe kdy to jeste startovalo spatne drzelo volnobeh (kolisani otacek, nekdy to pry i zdechlo) takze to jsou moje poznatky :) jdu zkontrolovat to co psal kolega p.
17.08, 28. 5. 2014, odpovědětjo a povidal kamarad ze mu to spatne startovalo uz dlouho ale vetsinou to nastartoval. ale kdyz byl motor teply tak to pry byl veeelky problem nahodit...alfam zdar a italskym konstrukterum zvlaste :)
17.11, 28. 5. 2014, odpovědětsviecok to ma 8 preto lebo je to technologia Twin Spark, olej tam nema byt, zrejme prepusta tesnenie pod deklom. chladic treba vymenit, logy s ecuscanom neurobis, baterku treba vymenit, cerpadlo je v nadrzi samozrejme, 1.6 ziadny filter nema ( ani ziadna benzinova verzia ), imobilizer nema s centralnym zamykanim nic spolocne, otacky suvisia len s lambda sondou, vahou vzduchu a zanesenou klapkou ( pripadne zaneseny vzduch. filter ). no, vela zdaru, mas co robit :)
20.19, 28. 5. 2014, odpověděthttp://www.alfasrot.cz/
20.21, 28. 5. 2014, odpovědět