Zdravím,potřebuji poradit s kolísajícíma otáčkama motoru.Když stojím nebo nastartuju,tak se otáčky drží.Jak se ale rozjedu a začnu dojíždět,tak mě otáčky spadnou na nulu a pak se znovu chytnou.Dělá to jen při dojíždění a při zastavování.Pár krát se mi i stalo,že při dojíždění mě zdechl motor.Mám Alfu 156,benzín rok 1998. Předem děkuji za radu Martin
9.20, 13. 7. 2007, odpovědětzkus kouknout na vzduchovej filtr... Ja jsem tam jednou nasel mrtvou mysku:-))
10.56, 13. 7. 2007, odpovědětahoj, je toho víc. přiznám se, že podobnou věc jsem řešil a stále řeším na 156 1,8TS. předtím to byl děs a jak říkáš, občas i chcípla, při dojezdu nejvíc znatelný. takže nastala výměna rozvodů a svíček (rozvody měly na čase, to neber kvůli tomu :-) ), ale společně s nima i variátor, krokový motore, čistění vz. filtru, nová váha vzduchu, nová lambda a při té mi čistili i klapku. musím se přiznat, že bez klimy to ten ani nehoupne, ale s klimou si občas ještě zahoupe, každopádně ted už vím, že nechcípne. ale i tohle málo mě štve a nejradši bych se toho zbavil.
15.34, 13. 7. 2007, odpovědětnejlíp si zajet na nějakou fakt dobrou diagnostiku, která ti nahlásí, co všechno je zralý na výměnu. já musel holt měnit vše... asi ten člověk přede mnou nebyl zrovna alfa nadšenec :-(
15.36, 13. 7. 2007, odpovědět