ahoj,chci vás požádat o pomoc a zároveň radu. dnes jsem byl v servisu u známého vyměnit olej a neuměl to, nikdy jestě nedělal alfičku a nevěděl jak na to, nevěděl jak sundat olejový filtr a tím pádem s tím nehnul... říká, že musí sundat spoustu věcí, aby se na něj dostal, což se mi nezdá. mám 156 2.5 a jsem na ni dost háklivý, tak jestli mi může někdo poradit,budu moc vděčný, ja mu to budu tlumočit. děkuji všem
20.58, 23. 7. 2007, odpovědětTohle všechno je popsaný v příručce ke 156.Stáhneš si jí z netu,někde tady jsou na ní linky.
22.39, 23. 7. 2007, odpovědětMe kdyz menili olej tak musel sundat jenom kryt pod motorem, celou dobu sem na to koukal, pac mi to taky delal znamej.
23.40, 23. 7. 2007, odpovědětSundáš kryt motoru,povolíš šroub,chytneš olej do dostatečně objemné nádoby, povolíš zátku nahoře,necháš cca 5min. kapat, prorazíš velkým hřebíkem nebo šroubovákem olej. filtr a vyšroubuješ ho. Pak to necháš20min. ať to vykape,naolejuješ těsnění na novým filtru a přišroubuješ, vylovíš šroub z nádoby ,otřeš ho a vyměníš dutou podložku,utáhneš šroub na doraz(podložka se musí rozplácnout) a dolej potřebné množství oleje
23.53, 23. 7. 2007, odpovědět