Ahoj borci, mám dotaz. Mám alfu 156 2,4 JTD 103kw. Budík mi ukazuje 120 stupnu, ale auto nevaří, voda se neztraci, netlakuje se nadobka. Koupil jsem nový termostat s cidlem a zaroven i nový chladic, jelikoz ten muj byl v hroznem stavu(po nehode) Nevite nekdo co by to mohlo byt???ventilatory se spinaji. NA diagnostiku se dostanu až nevim kdy. Diky za kazdou odpoved.
14.48, 21. 5. 2018, odpovědětkdyž tomu nerozumíš, dej to do servisu.. a nemáš zač!
18.16, 21. 5. 2018, odpovědětV servisu to bylo. A vratilo se mi to takto s t tim ze si s tim nevi rady. Proto jsem se slusne zeptal tady,ale co jineho cekat.
20.28, 21. 5. 2018, odpovědětTak to asi nebyl servis. Holt není servis jako servis.. Čidlo teploty pro budík by mělo být jiné než pro řídící jednotku motoru. Proto je důležité je porovnat diagnostikou, kolik ukazuje řídící jednotka. Neznám tě a nevím jaké máš zkušenosti. Někdo řekne že auto nevaří, voda se neztrácí a nádobka se netlakuje, ale jaká je skutečnost? Co když ta voda má opravdu 120 stupňů? Jak můžu věřit, že "zákazník" má pravdu, když si to nemůžu sám ověřit? Přes internet ti to opravdu nezjistím, proto jsem tě poslal do servisu. Máš nový chladič, ale jak vypadá chladič klimatizace? Ventilátory se spínají, ale spínají se všechny rychlosti? A je toho daleko víc.. Třeba je špatná vodní pumpa..byla vyměněna při výměně rozvodů? A kdy? Je příliš mnoho nezodpovězených otázek, takže těžko radit..
15.29, 22. 5. 2018, odpovědětA ukazuje tolko hned po zapnuti alebo normalne k tej teplote stupa ? Akym sposobom v servise odmerali cidla a overili ich funkciu ? Vymenit budik za iny sa neda ?
13.20, 22. 5. 2018, odpovědětTeplota stoupa. Na diagnostice teplota ok. Je to budikě nejspise. Diky
9.43, 28. 5. 2018, odpovědětmas nevhodny snimac teploty oleja. Asi si menil termostat alebo kupoval ho novy. Ked som menil termostat tak akejkolvek znacky ak som nahodil aj zo snimacom DODANYM k termostatu tak sa toto dialo. treba ten snimac novy z noveho termostatu vyhodit a vratit tam stary ... Potom JTD teplota nedrzi na novych termostatoch 88 ako TS, ale je to medzi 70-90, samozrejme pri zohrievani motora stupne na 88 potom padne ale na 88 sa JTD uz nevrati. Je to jedno aj tak to mate vsetci vylgarovane :) aj ja :)
22.32, 25. 9. 2018, odpovědětČaute borci mám alfu 156 2.4 JTD 129kw menený motor vodná pumpa termostat a keď sa vymenil tak sa prehrieva ručki budíka je kúsok od 130 stráca sa voda ale vikvapkáva spod auta voda v oleji není neviete čo to môže byť dik
15.25, 27. 9. 2018, odpovědětTa voda "vikvapkava" skade ? Zhodim spodny dekel a vidim, nie ? Preco sa menil motor, pumpa, ci termostat ? Musis to trochu rozviest.
23.42, 27. 9. 2018, odpovědětMotor sa menil lebo praskol blok vodná pumpa sa menila lebo tiekla a termostat lebo bol prasknutý
12.32, 28. 9. 2018, odpovědětvodni pumpa a termostat na novem motoru se menila, protoze tekla a termostat byl prasknuty? Nechci videt v jakem stavu byl zbytek motoru.. Prehriva se to, protoze ti z toho tece voda. Dej to do servisu, kdyz nevis jak zjistit co je spatne.
22.27, 28. 9. 2018, odpovědětVymeň čidlo na termostate mne to ukazovalo 130 ale keby to ukazovalo 130 tak zo 60 hadice by bola 70 a vrela voda dúfam že si si nechal starý termostat keď hej tak dúfam že bol značkový tak vimeň čidlo ja som mal neznačkový dal som čidlo zo starého a funguje to tak vimeň čidlo
13.00, 18. 11. 2018, odpovědět