Zdravím, koupil jsem před půl rokem 156 1.6ts, rv. 98. Do 2017 byla v italii, pak v CZ jen jeden majitel, kterej mi o autu při prodeji nic moc neřekl. (žena) Je to moje první auto, vybíral jsem ho spíš vzhledem a za tu cenu za kterou se prodava bez diskuse nic líp vypadajícího není. Udělali jsem zakladní údržbu, vymenili olej (selenia 20k 10w 40), filtry atd... Vyndali jsme nadobu na chladici kapalinu a vycistili ji, dole byly usazeniny. Vodu dali novou, ale furt se ztrací. Od tý doby do teď jsem tam dolil celý kanistr (asi 5l). Pod autem zadna kaluž není, jen nějaké kapičky, ale v motorový části žádný stopy po mokru. Otevřeli jsme víčko od motoru a nebyly na něm žádný známky, že by se tam dostávala voda. Najeto s tim mám cca 1500km a olej neklesl ani o 1ml i když všude čtu, že ty motory to žerou ve velkým. Ptám se na vodu, kam se ztrácí, jestli je to normální nebo ne, ne na to, že nemám kupovat auto o kterým nic nevím. Díky
20.37, 13. 3. 2022, odpovědětNormalne to nie je a okrem ineheo sa voda moze aj odparovat cez deravy radiator v kureni. Po 24 rokoch uz bude pekne nahnity. Skus do vody primiesat nejake cinidlo na netesnosti (Radiator stop leak, kupis na kazdej pumpe). Ak sa strata spomali alebo zastavi, mas tam dieru.
4.00, 22. 3. 2022, odpovědět