Chtel bych se zeptat jaky je vas nazor na pridavani bionafty (respektive repkoveho oleje) do motorove nafty. Nekdo rika, ze to nema na zivotnost motoru zadny vliv, nekdo ze zase jo(hlavne na vstrikovani). Jaky je vas nazor?
10.06, 4. 9. 2007, odpovědětNa životnost motoru mají několikanásobně vyšší vliv jiné věci, než 2% přimíchané bionafty. Ani 5% od roku 2009. http://www.mesec.cz/aktuality/cepro-zvedne-cenu-pohonnych-hmot-s-biopalivem/
10.45, 4. 9. 2007, odpovědětno u starších kamen je bionafta problém, protože je moc mastná, jednou jsem natankoval do dodávky právě bionaftu a po necelé půlce nádrže motor jel na 3 válce. V jednom se úplně zasraly vstřiky. Takže pak následovalo kompletní rozebrání a čištění a následné poučení :c)
11.17, 4. 9. 2007, odpovědětAle to tutově nebyla ani bývalá SETA ani současná 2% MEŘO.
11.41, 4. 9. 2007, odpovědětpodle mě to common rail odprdne. je totiž háklivej na nekvalitní naftu, nebo cokoliv co její kvalitu snižuje.
12.17, 4. 9. 2007, odpovědětTak si kup benzín, když naftě nerozumíš.
14.00, 4. 9. 2007, odpovědětNo trošku jsem to přehnal. Tvoje tvrzení o citlivosti CR na kvalitu nafty je pravdivé. Ale přidáním 2% (nebo 5%) bionafty se její kvalita nesníží tak, aby to CR vadilo. Spíš to nevadí vůbec. To víc vadí nevypláchnuté cisterny, suchá nafta, rádoby zázračné opičí kapky co zvyšují cetanové číslo, apod. A na životnost má největší vliv způsob jízdy a údržba, narozdíl od nafty. Pokud teda netankuješ slivky ze dvora JZD.
15.16, 4. 9. 2007, odpovědětprodám sadu zámků a klíče na AR 156 sedan
12.22, 4. 9. 2007, odpovědětVzkaz pro Kejmla:Tak jak je to s tou naftou,tankuji jen u OMV můžu mít i tank listy o poměrech.Jsi přesvědčený že řepka i v poměru 2-5 % nepoškodí vstřiky.Byl jsem teď s Alfou ve Švédsku,mimochodem s nečipovanou 156 JTD 1.9 jsem letěl 210 km v hod,po německé dálnici,a tam nikde takový humus nepřidávají.Nerad bych měnil vstřiky,není to zrovna levná záležitost.Co ty na to.Mám takové zprávy od majitelů i nákladních mercedesu s CR v hodnotách několika mil,že mají z řepky strach.Klidně budu tankovat v polsku ,nenechám si ....... motor.Dík za odpověď.
21.05, 4. 9. 2007, odpovědětTo si právě nejsem moc jistý, že němci nepřidávají. Ty ano? Naopak si jistý jsem, že 5% řepky (hlavně to asi nebude čistý MEŘO) nemá ani na čerpadlo ani na vstřiky zásadní destruktivní vliv. Víc škody udělá bordel v nádržích/cisternách. Klidně i u značkové pumpy, pokud je zaváží bordelář, nebo pokud mají binec v nádržích. Kdyby byla řepka takvý problém, nepochybuj, že by se výrobci aut neozvali. Považuješ majitele Mercedesu za větší odborníky než inženýry od Bosche? A co biolíh do benzínu? Co to asi udělá?
22.16, 4. 9. 2007, odpovědět:-DDDD . prave, ze v zapadni evrope je bioslozka u dlouho a to i v benzinu . a jak si jeho kvalitu plno lidi pochvaluje .. jaaak to jedeee .. a ze ty 'sracky" u nas stojej za prd .. a takovy to bude, i kdyby to palivo bylo z jedny cisterny - proste natankovany v D je vzdycky lepsi :-DDD
8.46, 5. 9. 2007, odpovědětDám Ti pak vědět co to všechno s našima autama udělá. Dík měj se.
5.40, 5. 9. 2007, odpověděthttp://auto.idnes.cz/nafta-je-jina-mame-se-ji-bat-dcu-/automoto.asp?c=A070916_182844_automoto_fdv
16.37, 17. 9. 2007, odpovědětPro toho, komu se to nechce číst, zde je stručný výtah z článku: Bionafta v české naftě ničí commonrailová čerpadla a vstřikovače, nejnáchylnější jsou JTD, pokud možno, berte naftu v Německu, je kvalitnější a lépe to na ni jezdí a dárky nosí Ježíšek.
16.39, 17. 9. 2007, odpověděttu zase trvdia ze je to este lepsie ako uhlovodikova http://www.biopalivo.sk/ tak uz fak neviem
16.22, 18. 9. 2007, odpovědětTak co? Jak vám hulej kamna na řepku? Kdo už udělal čerpadlo? A komu už odešly vstřiky? Kdo jezdí tankovat do Německa? Kde jste, chytráci?
0.31, 3. 10. 2007, odpovědětTankuju v AT, kde se již mnohem déle jezdí na plody našich polí a zahrádek a není problém.
20.53, 8. 10. 2007, odpovědětTankujte PHM tam, kde mají ověřovanou kvalitu paliv každej měsíc a 2% BIO složky vašemu motoru nemůžou uškodit. Motoru škodí něco jinýho něž ty 2% BIO.......
22.07, 8. 10. 2007, odpovědětTřeba v Tesku nebo v Makru.
22.52, 8. 10. 2007, odpovědětV Německu či Rakousku je minimální množství BIO složky 4,4 %....u nás jen 2%. A PHM jsou kvalitní i u nás.... i v Německu znaj topný oleje. :-)
8.55, 9. 10. 2007, odpovědět