Ahojte. Mám jednu otázku, čo je praktickejšie a užitočnejšie v interiéry Alfy 156 SW ? Esteticky sa mi moc páči koža, ale nesedel som v nej na dlhú trasu. Počul som, že sa moc lepí a pri nasadaní do rozpáleného auta to nie je víhra. Auto chcem využiť aj na dovolenku k moru, tak aby som vydržal sedieť. Thanks CUOREsportivo
8.52, 24. 9. 2007, odpovědětkuze neventiluje, pari se to zadnice jak ... nehlede na to, ze rozpalena kuze vydrzi hrat pekne dlouho(v zime pak pekne dlouho zebe - to muze vyresit vytapeni sedacek) a hlavne - opticky strasne starne .. latka neni tak luxusni, ale ventiluje, rychleji chladne, a nemas mokry kalhoty, kdyz vstanes - ale opticky nestarne
9.29, 24. 9. 2007, odpovědětJá si na kůži v Alfě nemůžu stěžovat, je to jedna z těch příjemnějších
9.31, 24. 9. 2007, odpovědětto Nora: využívaš auto aj na dlhšie trasy (200 km a vyššie)? ako je to v lete a zime ? Akej farby máš kožu ?
10.24, 24. 9. 2007, odpovědětjezdím především dálky, přítelkyně s tím jezdí každý den po městě, kůži mám vyhřívanou červenou
10.29, 24. 9. 2007, odpovědětNora: :) a alfinu máš tiež červenú, predpokladám. Takže ani ty, ani kamoška nemáte problémy s kožou, či je leto, či zima, ako v bavlnke...žiadne vlhko. Ok thanks. Jeden tu ale spomínal, že má čiernu kožu a je v tom teplo ako v mikrovlnke a potí sa..+čierna alfa
12.00, 24. 9. 2007, odpovědětMám světlou kůži (bo nésu hnědočech :))). Pokud budu mít znovu možnost volit mezi textilem a kůží, chci jen kůži. 200 km cest jsem neabsolvoval příliš, ale problém s pocením zadku jsem nezaregistroval. Protože na delší vzdálenosti létám letadlem :)
13.38, 24. 9. 2007, odpovědětCao,ked mozem pridam sa. Som z tych co maju cierne alfy a ciernu kozu,a aj ked ma nevyhody,auto bez koze uz by som nechcel. Ze koza nedycha tak ako latka,jasne. Ale nieje to nic strasne,len ked vystupis tak mas chrbat vlhsi,ale urcite nie mokry. Zima je taka,ze ked nastupis tak je to chvilkovy sok,je dost studena,ale ked mas vyhrievanie,co kozene myslim maju vsetky,tak si za kratku chvilku v uplnej bavlnke,a nemusis ani nejak kurit,ked ti hreje zadok a chrbat pocit tepla je blizsie ako fukar. Leto,pokial auto stoji na slnku,je tiez pecka,zase to prve nasadnutie,ked su extremy hod si tam nejaky potah,co to nejak strasne esteticky nesku...vi,inac je ju skoda zakryvat,koze proste vyzera...:)) Ked otvoris alfu v kozi,a znamy sa ti pozrie dnu,tak si len vzdychne,ze take nema. A co sa tyka praktickosti,ono to vyzera fakt dost noblesne,ze sa bojis tam nieco polozit,ale ked sa olejes na textilnej,tak tepujes. Ked zdzabes kozu,vylejes kavu,spadne ti cokolada,alebo hocico,proste zoberies handru a zotries to. Ale dlhodobo si koza zasluzi obcas ju vycistit a nakonzervovat,ja som kupil v Ikei taky set za 500,aj obnovis lesk,aj jej pridas na zivote. Ja som za kozu,a tie nevyhody co ma,alfe rad prepacim..:))
13.53, 24. 9. 2007, odpovědětjarik: Dik za rozsiahly esej. Kože vizerá naozaj luxusne, ale tým že si na ňu musím v lete hodiť iný poťah stráca svoje čaro a stáva sa zbytočným luxusom. Luxusom, ktorý ťa nepoteší, ale naopak, v lete rozpáli a v zime ochladí(do 5 minút, pokým nezačne vyhrievanie:) Kôli tomu sa nevozím v čiernej Sonate v kožke, ale v látke a problémy nemám. Ale ako som videl Alfiny v kožke, jednoducho sa mi to páči a nová alfoška musí byť koža ala Cuore Sportivo a rozum ide bokom. :-)
14.09, 24. 9. 2007, odpovědětKejmL: alfista celým telom,že:) V alfozíne máš krémovú, či tú kožu do žlta? Tie bledšie odtiene by fakt asi nemuseli byť až také peklo. Mal som na mysli, trasu dokopy tak 400 km, v lete, 30`C a ty hýbeš volantom usadený v kožke...
14.14, 24. 9. 2007, odpovědětAlfista jsem proto, protože se auto líbí mojí ženě. Mám v tom tu světlou (ne žlutou) kůži. Nevím, kam bych jezdil 400 km s dítětem v takovém parnu.
16.57, 24. 9. 2007, odpovědětKejmle, čo ty chodíš na Alfonzíne len po rožky ? Pre inšpiráciu cesta Praha - Brno, je viac ako 2 km do Tesca v tvojom meste :) Ak máš malé dieťa v autosedačke, tak to beriem, peace.
20.01, 24. 9. 2007, odpovědětV Brně nemáme ani příbuzné, ani přátele. Naposledy jsem byl v Brně soukromým autem asi před 5 lety. Nejsme velcí cestovatelé. Myslím si, že je spoustu věcí/míst v našem okolí, které stojí za to prozkoumat a není potřeba trávit život v autě. Řízení mě bavilo, když mi bylo 20, teď to považuju za nutné zlo, které mě navíc omezuje v pití piva. Sorry za OT. Hlasuju pro kůži.
21.26, 24. 9. 2007, odpovědětved si zapnes klimu
16.07, 24. 9. 2007, odpovědětMyslím, že alfatex je zlatá střední cesta.Kůže je na pohled luxus, ale z uživatelského hlediska nic moc - stárne rychle,v létě hřeje, v zimě studí - pokud není vyhřívání,ale to se ve 156 dost kurví- mně měnily v záruce 4 x vyhřívací dečku u šoféras a 2x u spolujezdce.Jednou jsem jel bavorem s kůží cca 400km v létě a chyt jsem vlka jako nikdy.Mně alfatex připadá jako Moira nebo jiné značky funkčního prádla.
19.18, 24. 9. 2007, odpovědětMám r.v.04, boky sedáků a opěradel umělá kůže a veprostřed prošívaný černobýlí materiál- na omak i se to tak chová jako Moira apod.
20.12, 24. 9. 2007, odpovědětStalo sa mi aj ze mi nejaky cas nesla klima,akurat na zaciatku leta ked uz bolo celkom teplo,to som z auta vystupil fakt mokry. Ked som mal na vsetkych oknach folie bolo to super,ale PZ SR rozhodlo inak,a moj technicak isiel do riti. A spolu s tym sa mi vratil pekac na sedacky. Ale dost rychlo som si zvykol,lebo alfa. :)) Vyzera ze si vlastne uz skor rozhodnuty kozu nemat. Ja ked som si nechal alfu doviezt,kozu som nechcel.Ale ked prisla,a koza tam bola,ani som nemukol zeby mi to vadilo...:))
20.36, 24. 9. 2007, odpovědětJarik: Hmm, ja som práveže rozhodnutý kožu mať, lebo to vizerá naozaj luxusne. A preto som čakal, že mi ju niekto konštruktívnou kritikou znechutí..:)
20.47, 24. 9. 2007, odpovědětNo konstruktivnych kritik si tu zopar mal,ked ti ju neznechutili dost,tak hura kupit talianku v kozi. Tie nevyhody zazijes sam,a hadam napises ako sa to vidi tebe. Nadavat nebudes,len si v duchu sem tam pohromzis preco ma koza take vlastnosti...:)) V lete nastartuj,pust klimu,pokecaj chvilku s kamosmi,az potom nasadni. Viem ze sa to neda,ale pomaha to:)) A v zime maj pustene vyhrievanie,mne to citit tak do minuty,a ked je ta koza studena,v zime mas na sebe aj tak hrubsiu bundu,a chrbat citit nebudes. A nohy,to je ako keby si si na chvilku sadol vonku na lavicku,ale fakt len na chvilku:)
20.57, 24. 9. 2007, odpovědětChlapi, když už si chválíme nebo haníme materiál potahů sedaček našich mazlíků, tak vám"kožařům" doporučím z vlastní zkušenosti údržbu kůže .Umýt hadříkem z mikrovlákna, suché ošetřit pěnnou "PROTECT LEDERSEIFE"výrobce Collonil.Bílo zelená piksla - pěna s ropzrašovačem.Ke koupi v dobrých obchodech s koženou konfekcí.Manželka s tím ošetřuje vše kožené v domácnosti, já v AR volant, ř.páku a r.brzdu- jako nové, kolega to užívá v bavorovi na sedačky a je spokojenej.
21.06, 24. 9. 2007, odpovědětVysledky ankety "Koža vs. Látka" : Za hlasovali 3 kožáci Proti hlasovali 2 látkari Zdržali sa hlasovania : Ja Doporučenie : keď alfonzínu, tak jedine v kožke :)
22.23, 24. 9. 2007, odpovědětNěkolikrát jsem mohl vyzkoušet rozdíl mezi kůží a látkou a z hlediska údržby volím jednoznačně kůží. Pokud bude kůže pravidelně udržovaná( v mém případě 2 x ročně) vydrží bez problému 200 t.km. Měl jsem orig.MOMO sedačky v 156 s těmito km a kůže byla super. Komfort prvního nasednutí je pravda o něco snížen v létě i v zimě. ale nejen v zimě, ale i v létě nahatý nejezdím, takže to není žádný extrém. V zimě nastartuji, zapnu vyhřívání a jdu omést auto, po nasednutí je to již příjemné. V létě to dobře působí na záda, lepší než parafínový zábal. Zrovna minulý týdne jsem si udělal výlet v jeden den s délkou přes 1100 km a v pohodě. Zpocené záda nepozoruji. Bude to ale individuální, někdo se potí, někdo né, těžko to brát jako normu. Nyní začal junior v autě jíst, a udělejte něco 13 měsičnímu kinderovi, když se mu to líbí jak kolem sebe "sviní". :-) Takže navlhčená hadřička a je opět čisto. Moje doporučení zní: Kůži ano, ale s vyhříváním. Jedno drobné upozornění, vzadu není vyhřívání. :-)
8.31, 25. 9. 2007, odpovědětja mam tiez ciernu alfu,teda cosmo blue,a ciernu kozu vnutri, v lete s klimou v pohode. je to 98,takze nema vyhrievanie ale ale parkujem v garazi takze v zime tiez v pohode a na tych par krat co bude stat dlhsie vonku tak pouzijem vyhrievany potah. Takze jednoznacne som za Kozu
9.19, 25. 9. 2007, odpovědětAnketa sa nam pozmenila : Kožári 6 vs. Látkari 2
10.30, 25. 9. 2007, odpovědětŽluťas: Nádherná gétéáčka ! Aký to je ročník ? Koľko ťa približne vyšla ?
10.32, 25. 9. 2007, odpovědětVed tie fotky nejdu...ja som taky pre kozu 7:2 :-)
16.26, 13. 10. 2010, odpovědětja než kozu tak radši klátim vovcu
17.10, 13. 10. 2010, odpovědět