V poslední době mám dojem,že ubývá alfistů,kteří při míjení kolegu probliknou nebo mu pokynou,či pozdrav opětují.Dnes jsem potkal mezi Táborem a Humpolcem 4 AR 156 a všichni jejich řidiči na podrav zírali jako telata,možná si mysleli, že je problikávám na radar.Myslím,že dříve - jezdím na AR 156 od 98 r. byl tento dobrý mrav mezi alfisty více rozšířen.
19.02, 24. 9. 2007, odpovědětJo je to přesně tak..alfisti se zdravej jako motorkáři...a už je to fuč..posledně sem potkal nakyho dedka a ten taky čuměl... a nechápal.. hned po moto,jsem pořídil alfičku , a zdravení bylo pravidlem jako u moto..teda krom babetisti..ty nezdravěj..
19.11, 24. 9. 2007, odpovědětJá zdravím a zatím si nemůžu až na výjímky stěžovat.. Asi záleží koho zrovna potkáte, nákej děda asi to auto má jako každý jiný, nechápe že je to něco víc(víte jak to myslím)ani se mu nedivím, nechápe.. Myslím že mezi mladejma to zdravení přetrvá, aspon doufám.. Je to v lidech podle mě, jako hodně věcí..Mám první alfu a přiznám se že sem to nevěděl že to tak je, a strašně mě to dostalo když mě problik nákej borec.. Můj hrozně "chytrej" strýc říká že je to sráč, hádat se s ním nebudu, když je to vůl.. Ale nic jinýho už asi nikdy nekoupím, pokud budou finance:-) mějte se
19.47, 24. 9. 2007, odpovědětja zdravim stale. len teraz mam 166 tak nieze nebudete zdravit alfa je proste alfa.
20.01, 24. 9. 2007, odpovědětJa mam alfu 156 1.8 len kratko a toto som nevedel.Od neska sa zdravim kazdej alfe.Dik.
20.07, 24. 9. 2007, odpovědětJj to zdravení a počumování po jiných Alfách semi taky líbí...snad to dlouho přetrvá, je fakt, když potkám na silnici nějakého dědu s Alfou, tak taky zírá jako bukvice, ale zatim jsem se spíše setkal s většinou co pozdrav opětují...Přítelkyně má Saaba a ta mi říká, že Saaby se také zdraví, ale je to jen zřídka oproti Alfistům - těm to víc přirostlo k srdci a berou to jako povinnost....:) Ciao Alfáci :)
20.09, 24. 9. 2007, odpovědětJa som bud nemal stastie,alebo len na magorov. Vychod vobec,este sa mi nestalo zeby mi niekto odzdravil,priatelka sa mi smeje ze som si to zdravenie vymyslel..:)) A ja stale tvrdohlavo blikam,pokial stiham jasneze...a nic. Isiel som ale nedaleko do Madarska sa kupat,a prva alfa za hranicami mi z dialky blikala,dobry pocit...zdravte,aspon budeme vediet kto to sem chodi citat,a kto nevie co je mat alfu.
20.25, 24. 9. 2007, odpovědětVloni, když jsem byl v B.i H., i muslimové v AR reagovali na pozdrav!
20.31, 24. 9. 2007, odpovědětVíce na jih více alf!
20.47, 24. 9. 2007, odpovědětVlastne fakt,ved je to blizsie k ich rodisku...:)) Ale potom napr.v Norsku ani nevedia co to je..? :)
20.51, 24. 9. 2007, odpovědětja som teraz v Anglicku a sa uplne cudujem ze je tu tak vela Alf 156.... tu ich tak casto stretam ako napriklad u nas oktaviu..aj castejsie
23.49, 19. 2. 2008, odpovědětjj řidič alfy bez zdraveni jiné alfy neni ridic!!!!:) jen sráč co ani nevi co ma za auto......zdarec vsichni
20.56, 24. 9. 2007, odpovědětRovnako sme sa zdravili aj v čase prvých favoritov...prvý model v meste je proste NO1 :)
20.57, 24. 9. 2007, odpovědětNo ja som favorita nemal,a nepamatam zeby si blikali,skor si zavideli kto ho ako na poradovnik alebo po znamosti kupil:) Ja som si nejak v Kosiciach vsimol,ze sa sem doviezlo odrazu nejak vela 156-tiek,a za volantom casto sedia taki divni typkovia,co viem na 100% ze neodbliknu. A oni fakt neodbliknu. Lebo su tupi. Mali by si kupit cierny 4-kovy golf,ako kazdy "mafo".
21.01, 24. 9. 2007, odpovědětJARIK- máš dobrej postřeh o tom Norsku.Já jsem tam letos byl autobusem na rybách a AR jsem pozorně na silnicích merčil a zpozoroval jsem cca 3-4kousky, ale v Norsku je 14 koncesionářů značky- cca 4,85 mil. populace, CR 4 koncesionáři.Non coment.
21.22, 24. 9. 2007, odpovědětTak toto fakt nemoze byt na komentar,lebo sa na to neda nic napisat. Proste sme na vela veci za vela krajinami nedorastli,a este to potrva. Ale hlavne ze u nas je tych alf aj nas viac :)
0.22, 25. 9. 2007, odpovědětTaky zdravím jak voteklej, ale je fakt málo odpovídajících. Jsou to většinou ty dědkové, nebo ty namyšlený káči ve 147 se sluňákama přes celej xicht, ktrerý neví vo co kráčí. Jinak my srdcaři se poznáváme už z dálky, páč je většinou vidět, jak se o ty naše krasavce staráme a máme je rádi. Určitě by bylo fajn, kdyby to bylo víc zažitý a pravidlem. Protože Alfa je vášeň!! Zdar
2.29, 25. 9. 2007, odpovědětPřed rokem jsme prodali alfu 33 a teď máme 156. Příteli jsem se smála, že tu stařičkou 33 nikdo zdravit nebude. Opak byl pravdou, v 33 nás zdravili snad skoro všichni, ale teď se 156 tak polovina.
12.00, 25. 9. 2007, odpovědětDneska jsem potkal dve 156 a jednu 166,bliknul jsem a nic. Ostrava asi nezdravi...
16.14, 26. 9. 2007, odpovědětJa blikam po presove a kosiciach uz dlhu dobu a zatial mi len jeden clovek odblikol. zato ma zaskocila jedna bloncka co na mna trubila a ja som sa nestihol spamatat. No ked ide pekna bloncka v alfe a trubi ti je to kulturny sok... hehe
12.06, 27. 9. 2007, odpovědětPřidám taky mé zkušenosti - zdravím neustále, ikdyž Alfiček je míň a míň.....na pozdrav odpoví cca 20% řidičů...je to škoda.
12.54, 27. 9. 2007, odpovědětŹe je AR míň a míň nesouhlasím!Řekl bych že se objevují hodně ojetiny r.v.98 -00,první model,lze poznat podle nelakovaných zp. zrcatek.Jde o vozy levné, tudíž je kupují týpci, kterým je jedno, zda řídí Hyandai, WV či AR.To nejsou srdcaři značky s lombardskou užovkou a milánským křížem ve znaku, ale běžní řidiči, kteří mají auto k dopravě z bodu A do bodu B .Tudíž se nelze divit, že neopětují pozdrav!
13.23, 27. 9. 2007, odpovědětmám AR 156 1,8 TS SW - r.v. 2001 a nemám lakovaný zpětný zrcátka!!! Blbost, nemyslíš?
13.53, 27. 9. 2007, odpovědětNo nevím, částečně máš pravdu, ale mně většinou nepozdraví majitelé funglovek 147 a 159. Naopak majitelé 33, 75, 155 zdraví daleko častějc. Takže o prachách to asi nebude.
15.46, 16. 2. 2008, odpovědětTo je blbost, nemyslíš? Mám alfu dva týdny. A od prvního okamžiku to je pro mě srdeční záležitost. Ještě mě nikdo bliknutím nezdravil a teď jsem se to dočetl a mám v plánu zdravit. Čus
14.57, 18. 2. 2008, odpovědětCo to povídáš?.. to chceš říct že po r.v.2000 měli všechny Alfy nalakovány spat.zrcátka ??to je blbost ne? ALFACI ZDRAVTE...:)
13.35, 27. 9. 2007, odpovědětZDRAVIM :-) no ja co ma ted moji krasku 156 16V 2.0TS co jezdim tak zdraveni je bezny a neni problem , teda fakt az na dve vyjimky, kdy cumeli jak telata :-)) ,ale to uz tak byva ze to nekdo koupi jako auto na jezdeni a neciti v tom nic vic , jako my ostatni , co je to pro nas "silne citova zalezitost " :-) CIAO ALFISTICO :-)
15.52, 27. 9. 2007, odpovědětJíro !!! tak ti děkuji :-( já mam jak pisu vyse krasavici AR 156 98r. 16V 2.0TS je to muj mazel, silne osobni pocit zalezitost jako vsechny ALFY vubec... a nemam zpetna zrcatka v laku jako asi ty!!! a nemyslim si ze jsem "TYPEK" co si to koupil jen ze to bylo za peknou cenu ... nesnasim kdyz nekdo haze vsechny do jednoho pytle , tak priste radeji vic premnyslej nez zacnes delat predcasne soudy,ale jinak nic ve zlym . mej se :-) a ZDRAVIM :-)
16.00, 27. 9. 2007, odpovědětČtu si vaše članky o zdravení na silnici,mám alfu 156 kratce myslím že je to super auto, dnes jsem jel po cestě mezi Litovlí a Šternberkem a potkal jsem dvě AR a obě zdravily,a ja jím pozdrav opětoval při tom jsem měl fakt dobrý pocit,tak že jsem vyhledával kdy nějaká AR pojede.Je to dobrý zvyk který by se neměl zapomenout.
22.11, 1. 10. 2007, odpovědětdneska jsem potkal v Hradci Kralove krasne cervene GTV....taky neumel zabucet :(
7.25, 2. 10. 2007, odpovědětJsem rád, že nezírají jak telata jen na mě, když někoho zdravím. Jezdím pravidelně LBC-RK 156kou a telat přibývá :-). Už jsem v tom začínal hledat něco osobního, nebo že rychlost je tak velká, že většina nestačí reagovat hehe :-)....jinak pro Jíru, ty nelak. zrcátka zítra házím na plnič a ke konci týdne na lak :-)))... a můžem se zdravit
11.46, 2. 10. 2007, odpovědětZdravím. Ja jsem z Prahy - Horních Měcholup, je fakt, že v mém okolí jezdí hodně Alf, ale málokterá pozdraví. Ale když některá pozdraví je to fakt paráda. Zdravení Zdar!
12.59, 2. 10. 2007, odpovědětčaues. Od prvního dne,co mám alfu zdravím jakoukoliv alfu a můžu říci,že pozdrav opětují tak 3 z 10 lidí a nejvíc Ti,kteří mají alfinku starší výroby,což mě těší. Co mi naopak mrzí,že bohatší pánové,kteří jezdí v prassatech,koupí (levné) auto 147 své přítelkyni a ty čumí jak nafoukaný krávy a na probliknutí vůbec nereagují. Jednou jsem na jednu takovou se 147 blikl na parkovišti a ta dylina (blondýna) ke mě přišla když jsem zaparkoval a ptala se,co prý na ni blikám,že ona prej svítila.. :-))
19.34, 4. 10. 2007, odpovědětja zdravim porad a je to potom dobrej pocit kdy vas nekdo taky problika!!!!!! moja zena teda nejak nechape??? ale hodne si zvykla dokonce kdyz zahledne alficku tak na mne krici ze jede at blikam!!!!! fak mazec!!!!
12.30, 5. 10. 2007, odpovědětDnes dopoledne a navečer jsem projížděl Č.B. potkáno cca -6-7 AR a zdravili všichni! I Rakušák se 159 u Kaplice vlídně pokynul.Je vidět,že osvěta na webu dělá hodně!
19.52, 5. 10. 2007, odpovědětJá jsem si koupil Alfu poprvé letos. Vzal jsem ho jen jako další auto který, když motor vydrží :-) za rok pošlu zas o dům dál. Přiznám se že mě jeho jízdní vlastnosti natolik překvapily, že si ho nechám asi déle a pochopil jsem, proč ti italové jsou srdeční záležitost. Každý je sázka do loterie, takže asi racionálně uvažující člověk si ho koupit nemůže. Mě stálo za 3 měsíce co ho nám už 30 tisíc. Řeknu vám ale, že za rok nebo za dva si koupim to samé jen o něco novější. teda pokud nebudou investice do stávajícího pokračovat stejným tempem :-) OD ZÍTŘKA ZDRAVÍM KAŽDOU ALFU. I pro mě se stala srdeční záležitostí.
14.13, 6. 10. 2007, odpovědětPřed pár dny jsem byl s přítelkyní v Budějovicích a potkali jsme stříbrnou 146 na cestě od Globusu přes Tesco,zdravili...přítelkyně řídila a nestíhala bliknout ale já jsem mával.Je to fajn když se takhle zdraví.U Globusu pak stála další AR...Alfa kam se podíváš....
20.29, 15. 2. 2008, odpovědětUž som to písal v jednom príspevku je dobré byt fanda značky ale nie aby to prerástlo k fanatizmus!!! Viem že sa zdraviavšetci motorkari, tak tiež vela kamionistov (ale tý sa poznajú už z kilometra), predstavte kolko tych Alf tu je, 3/4 ludí ani nevie že existuje neaké forúm... Podla mna by bolo zdravenie medzi Alfami normálne, keby ich bolo malo... Predstavte že by sa zdravili všetci škodovkári... Ked stretneš kamoša, tak ho pozdrav ale inač si nikoho nevšímaj a užívaj si pohodu (lebo inač si pre toho oproti blbec...)
20.54, 15. 2. 2008, odpovědětmoje manželka je intelektuálka ,před výletem do Prahy jsem jí vysvětlil jak se všichni alfisti zdraví a když na mě třetí řidič koukal jako trubka smála se jak debil,
21.52, 15. 2. 2008, odpověděttak tak. pre dobrotu na zebrotu ako sa hovori...
23.20, 15. 2. 2008, odpovědětAlfisti mají zdravit - je to prostě kult......ale někteří nezdraví, protože se vidí obden v servise...:))
23.48, 15. 2. 2008, odpovědětPrečítaj si ešte raz príspevok od Laciho, vieš niektorý sú možno zúfalí z toho že majú práve Alfu...
9.00, 16. 2. 2008, odpovědětPresna tak, pre niekoho je to životná láska, a pre iných životný omyl... Alfi sú raz také...
9.30, 16. 2. 2008, odpovědětTaky mam s tímto problémy zdravím skoro každého kdo má alfu co mě zaskočilo že chlápek ze 159 nepozdraví naproti tomu ten co má starou 33 jo a škoda že zatim je jich víc co nezdraví ty at si alfu radši nekupujou jsem od písku a potkávam jich celkem dost je to super pocit tak alfám zdar!!
9.52, 16. 2. 2008, odpovědětStavá se ,že někdo nezdravý,ale já taky někdy nepozdravím,at vědomě nebo nevědomky,jelikož bych asi nedělal nic jiného než mával blikal apod... Dříve to asi bylo jiné s hustotou výskytu Alf byla to raritka jí potkat,ale dnes to mi teda prominte,ale nemůžete přeci po někom chtít aby zdravil,když teda má Alfu Romeo.Už vidím toho Dědka jak si to šine a nějákej s prominutím Mačo na něj začne blikat a házet pozdravy. Jestli se rozhodne mě někdo pozdravit jeho věc,jestli mu to budu opětovat je zas moje a naopak.Prominte,ale mám to tak. Jsem spíše motorkář a Alfu mám ani né rok a za Alfistu Srdcaře se také nepovažuji. Je to jako u mašin,x let zpět jezdily na mašinach jen MMotorkáři a dnes to pilotuje kde kdo. Prostě si jezdím a neřeším.
13.42, 16. 2. 2008, odpovědětmam ted nove Alficku a o tomhle sem fakt nevedel...taky budu zdravit ikdyz moc alficek nepotkavam
14.31, 16. 2. 2008, odpovědětTrochu kacířská otázka: Má to zdravení ještě dneska nějaký smysl? Alfa už není žadný neobvyklý auto, dneska to má kdejakej trotl, u nás ve vidlákově s ní jezdí už i místní Mongoli... Cena 156-ek spadla tak dolů, že už i kdejakej příznivec Simply-clever chápe, že za poloviční cenu ojeté a třetinovou nové fábky sociální edice získá podstatně lepší auto, se kterým se hypermoderní tříválec krabicoidního designu nemůže vůbec měřit. Nadčasový design 156-ky ji umožní směle postavit vedle jakékoliv současné krabice bez pocitu, že vypadá out. Čili Alfa už není auto pár nadšenců, ale stává se z ní běžný přibližovadlo, pro kdekoho, kdo nemá o Cuore Sportivo ánung. Pak se není čemu divit, že neodpovídá na pozdrav. Já teda zatím většinou zdravím a odpovídám, ale začíná to být pěkná otrava, když těch Alf je tolik, že člověk v jednom kuse akorát zdraví. A odpoví mu každej pátej, když to jde dobře...
16.00, 16. 2. 2008, odpovědětJo někdy mi vadí taky to,že se prodávaj tak lacino,tedy některé,není se čemu divit jsou to paštiky,ale sere mi když mi potom někdo řekne,že sem asi koupil draho,jelikož on se ted v bazoši svezl ve 156 za 79000Kč a prej vypadala jak ta moje,jen kolesa měla plechy,a svezení prej nic moc a podobně,ani už nemám sílu na to reagovat obzvlášt když k tomu ještě dodá,že on si radši koupí Pasata,protože bla bla bla bla bla bla bla bla . A to jsem měl dřív Golfa 4,A3 a jiný čorky,takže vím jakej je to rozdíl vozit se v tom nebo v Alfě.Ty sračky co se v bazáčích prodávaj dělaj opravdu hezkou reklamu,tím nechci tvrdit že se z nich nemůžou časem vyklubat opět krasavice,ale investice by kolikrát převýšily pořizovací cenu vozu,jsem zvědav jak zpaštěný Alfy ještě na silnici potkám to bude mazec.Pracovní vozidla pro dělnase,pubertáčky,a pod.... Mimochodem ta Alfa za 79000Kč už je KO motor.
19.29, 16. 2. 2008, odpovědětjj, to Ti úplně rozumím, takových keců už jsem slyšel... Podezřele levná Alfa z bazaru je skoro s jistotou vražda, jenže se vždycky najde trotl, kterej to koupí. Samozřejmě se s ní pěkně vydrbe a pak všude kdáká o tom, jaký jsou ty italský káry šunky. Vůbec nejhorší případ je, když si to koupí trotl za vydatného přispění Providentu a všech svých příbuzných a pak nemá ani na to, aby tam nalil správnej olej, dal tam správný svíčky, o generálce náprav ani nemluvím. No vlastně škoda mluvit...
23.52, 18. 2. 2008, odpovědětkebyze sa zdravia skody tak v noci mame vsetci disko :D ale alfa je rarita teda aspon pre tych co sa do nej zaluubili
16.30, 18. 2. 2008, odpovědětNechci o lidech ,kteří se stanou obětmi podvodníků mluvit jako o trotlech,jelikož si dodnes pamatuji svou trotl-story ,ale prostě není Alfa jako Alfa a pilotů se to týká taky a z toho plyne moje nechut zdravit každého řidiče jehož vůz nese znak Alfa Romeo a tím to odsoudit k lacinému Čus , namísto upřímného pozdravní dvou xxxxxxxx?(chybějící slovo-dle libosti).
20.48, 19. 2. 2008, odpovědětnení to tak horký ..... si myslím.Zatím každej mi na pozdrav odpověděl.
16.37, 20. 2. 2008, odpovědětOno taky záleží kde. Já bydlím na Třeboňsku, kde málokdo zdraví, ale třeba na Krumlovsku mě zatím pozdravili všichni Alfisti.
11.08, 25. 2. 2008, odpovědětPanove to zdraveni me pekne stve. Ja zdravim kazdou alfu poctive, ale tady u nas v Praze jsou samy divny lidi asi. 90% z nich na me kouka jak na pako kdyz jim zamavam a 10% odpovi, nekdy se mi stava ze pozdravi prvni ale ja uz sem tak znudenej, tim jak kazdej cumi ze obcas i zapomenu pozdravit...
9.16, 26. 2. 2008, odpovědětZdravím alfisty tak s tím zdravením je to všude stejný tady v Jeseníku pozdravím kolegy ve 156 a hledí na mě jak na vola tak nevim................................. asi by jim to měl někdo říct že se alfisti takhle zdraví!!!
6.12, 27. 2. 2008, odpovědětNo ale me ve 166 jsi v Jeseniku jeste nezdravil:-P V cem jezdis at te muzu zaradit do seznamu "Zdravit", neb jinak na Jesenicku nezdravim nikoho krom jedne 146, ktera jako jedina pozdrav vzdy opetovala.
23.36, 27. 2. 2008, odpovědětVcera som isiel po Vsetine,konkretne po Travnikach pri Plade a stretol som striebornu ALFU,myslim ze to bola 147.Pekne sme si blikli a mavli rukou.Takze zdravim toho Alfistu,ak je na tomto fore.
11.59, 28. 2. 2008, odpovědětZdravení Alfistů je zvyk který musí přetrvat, není to náš výmysl, ale zažitá věc, kterou my nemáme právo měnit. Ten kdo to u srdce opravdu cítí prostě pozdraví a ten co ne atˇ si raději koupí CZ Konzervu!!!! Zdraví Paolo, 2,0 TS.
13.42, 29. 2. 2008, odpovědětu nas v Banskej Bystrici v poslednom case stretamvam nejako vela zien za volantom 156-tiek :D a tie sa mi samozrejmne neodzdravia... a ak nie zeny, tak tiez nejakych divnych typkov, ktori asi nevedia na com jazdia... :-/ skoda...
15.38, 29. 2. 2008, odpovědětmávám mávám...
20.40, 22. 12. 2009, odpovědětse zdravíte jo? zdravěj se jen zoufalci. Vživotě bych nikoho nepozdravil, nebo maximálně ukázal fakáče!
20.47, 22. 12. 2009, odpovědětano lebo ty ides peso a ten druhy na aute
19.12, 27. 12. 2009, odpovědětjo mávám mávám...
20.19, 27. 12. 2009, odpověděttaky mavam a blikam,blikam a mavam...
21.10, 27. 12. 2009, odpovědětTeď mi alfička stojí kaputo v garáži, ale jinak jsem zdravil a blikal všechny 156, na ostatní pouze opětovná reakce když pozdravili první. Těším se až mi to bude zase jezdit, protože Alfa není auto ale život. Problém je teď v tom, že spousta řidičů nezdraví, myslim že je to z důvodu snadné dostupnosti značky AR a momentálního vývoje cen, kdy se dá 156ka na CZ dokladech s STK pořídit od 40ti tisíc. A kupujou si to kdejaký paka, protože je to pěkný auto, ale už neví že je to i fenomén. Když jsem si alfu koupil, jezdil jsem ve Fáčku, a koupil jsem si jí proto, že v tom bazaru prostě vynikala, a hlavně jí nikdo ve městě neměl, momentálně u nás jezdí asi 6 kousků, ale 4 jsou SWčka, takže ze sedanama jsme tu 2 a oba jsme byli zapálení, Akorát kolega svojí prodal a v reichu nebyla nabídka 159ky tak si přivezl AUDI :=( Já se svými problémy teď dávám do kupy svuj motor a finance na údržbu svojí alfinky, a když bude jiný autí, tak zase AR. Cuore Sportivo Alfa Romeo Západní Čechy
21.25, 27. 12. 2009, odpovědětJa zdravím len ked nemám pri sebe polovičku, lebo ak oproti ide jej kolegina - žena, velmi ťažko to vie pochopiť že ju nepoznám a vidím ju prvý krát.
15.50, 29. 12. 2009, odpovědět