Mám rok trvající problém a jsem zoufalý. Mám alfu 156 TS 2.0. Měl jsem to už ve třech servisech a nezjistili problém ,z toho jednou ve značkovém Alfa, diagnostika ukazuje všechno OK. Problém: Při pauze pul nebo celého dne po nastartování a snaze se rozjet nereaguje, plyn až při zešlápnutí nadoraz. Po přeřazení na vyšší rychlost to samé zešlápnu napul a nic, musím zešlápnut nadoraz.Při rozjezdu a zešlápnutí plynu se to spíš dusí a pak to bublá jak na tři válce, nejde stím nic dělat, musím to vypnout a nastartovat znovu.Mám nové svíčky ,nové čidlo otáček,filtr a vyčistěnou klapu. Jak se to rozjezdí je to lepší, ale není to ono, ten tach je slabý,chvílami má snahu při stejném držení plynu vystartovat, ale hned si to zase rozmyslí.Každá rada dobrá Díky moc
12.02, 2. 10. 2007, odpovědětOdkud jsi? Pokud jsi někde z okolí Karviné, napiš, domluvíme se.
12.54, 2. 10. 2007, odpovědětJsem laik, ale nemůže být problém ve snímači plynu?? Měl jsem velmi nepodobný problém, ale auto samo občas přidávalo plyn klidně i z volnoběhu, byl v tahu snímač plynu - potenciometr bo co, sorry jak jsem psal, nejsem mechanik.
23.41, 2. 10. 2007, odpovědětZdarec, asi je to trefa vedle, ale takhle mi jela, když jsem odpojil debimetr(váhu vzduchu)
0.06, 3. 10. 2007, odpovědětMAM TEN SAMY PROB.....mam 147,1.6 TS,lehky tuning motoru,a u me to je tim ze je tzv.VYLITANA.musel jsem udelat Go motoru...prekrouzkovani,vybrouseni,rozvody,a hlavne TESNENI pri de/kompresi,tim to bylo u mne.....myslim ze u tebe taktez...u mne ty prob. nastaly ve 120 000.km Nasetri cca 25 000.- a bude zas ok.. :)) cucu
3.45, 3. 10. 2007, odpovědětA taky to muze byt lambda soundou ve vyfuky,sou tam 2,ovlivnuji prudech vzduchu,čidlem ani vahou vzduchu to neni,ta to nemen,a vsadim boty ze ti to zere aji vice oleje nez normalne...kdyz tak napis.
3.48, 3. 10. 2007, odpovědětPridam nejaky nazor, skus najprv vahu vzduchu a potom mozno tie lambdy, su tam dokopy 3, dve su na zbernom potrubi napravo a nalavo a jedna je myslim pre katalyzatorom (to je origo lambda, tie dve predtym su "len" sondy).. Diagnostika nemusi nic ukazat, niekto tu popisoval aj premeranie lambdy...
8.23, 3. 10. 2007, odpovědětkdyby jsi napsal jakou mas verzi Alfy 156 .. rok vyroby, pak tui trebas odpadnou odpovedi o elektroniockem plynu nebo o 2x lambde :-D
8.23, 3. 10. 2007, odpovědětsnimac polohy planoveho pedalu....potenciometr ktery se rad posere...ten jsi kontroloval?
12.51, 3. 10. 2007, odpovědět