ahoj alfaci potrebuji poradit, mam 2.0 najeto 120000km a zacalo me strasne boucht v motoru takovej kovovej zvuk prej asi klikovka!!!! tak nevim co dal??? jestli se da zehnat novej celej motor nebo udelat generalku ale to bude asi dost drahe ne???? dik moc za radu!!!
13.26, 3. 10. 2007, odpovědětnovej celej bude taky drahý, ne? no u jetý to je koupě naslepo, radši bych šel do toho GO
14.03, 3. 10. 2007, odpovědětNo tak moc moznosti na vyber nemas... Za novej motor se nedoplatis! Jetej bych nekoupil, takze ti zbejva ta generalka
15.02, 3. 10. 2007, odpovědětno jěště je tu jedna možnost, pokud je to klika tak koupit motor střelený na předek s prasklím blokem. Vykuchat z něj co jde...střeva budou OK a naházet to do tvýho.
18.52, 3. 10. 2007, odpovědětJak se ti to přihodilo?Měl jsi tam olej?
19.06, 3. 10. 2007, odpovědětNaříkající kolega je jeden z těch, co jen jezdí anezkoumají měrku oleje!U motorizace T.S. je to zásadní problém.Většinou začínají řešit problém při svítící kontrolce a to bývá 5 minut po dvanácté!Další kapitola je, co ve své hamižnosti jsou schopni použít jako motorový olej!
19.56, 3. 10. 2007, odpovědětTo samé se stalo mě.Ten od kterýho jsem Alfici koupil tam lil blbej olej.Já ho vyměnil hned po koupi ale bylo pozdě.Myslim že tam lil řidší a bum bác motor začal bouchat a bylo to.Ani se se mnou nebaví o podílu náhrady.Teď mi to opravuje kolega z práce co se Alfám věnuje nějakej pátek.Je to přidřená celá klika a 2 modrofialový ojnice.Vyjde mě to na 20tis.Ale budou nový kroužky,rozvody,těsnění,spojka...Ještě tak 2-3týdny a budu jezdit...Je to machr a Alfomil :-).Jižní čechy.Tady je na něj číslo 723538714 - Soběslav Michalec.
20.45, 3. 10. 2007, odpovědětSlime píšeš o soběslavském servisu.Napiš více,nás jihočechy to bude určitě zajímat!
21.01, 3. 10. 2007, odpovědětTo je jeho jméno Soběslav :-D Ale dělá jen motory.Myslim
21.58, 3. 10. 2007, odpovědětAhoj mam taky 2.0 TS ale v GTV..Nekupuj nějakyho zajice v pytli je to debilita...nech udělat generelaku Dělji ji bud v Liberci a nebo v německu oboje je se zarukou a do 14 dnu to maš doma hotovy ja sem si nechal opravovat motor v německu a nemužu si stěžovat..kontakt bych ti dal pokud chceš
21.29, 3. 10. 2007, odpovědětCelej spodek motrou..(jina kluka new ojnice kroužky písty a válce mě vyšli na 35 tisíc
21.30, 3. 10. 2007, odpovědětZdarec. Též jsem řešil jen tak teoreticky co by mě stál novej motor 2.0 TS A když mi na jednom nejmenovaném vrakovišti řekli, že motory sice jsou, ale prodávají je do německa za 1000euro, to my připadá moudřejší havarijko a poslat to na totalku ze stráně.
14.44, 4. 10. 2007, odpovědětmoc dikas alfaci!!!!! mam tohle auto uz 4 rokem a udelam asi celou generalku? ale bojim se ze to bude stat strasne penize!!! nevite asi tak nakolik se muzu tak dostat???? ale alficku uz nikdy neprodam!!!! zatim sem koupil Favorita no co nadelam nejak jezdit musime ne???? caooo CUORE SPORTIVO!!!!!!!
16.27, 4. 10. 2007, odpovědětJá to mám za 20tis.viz výše...
8.55, 5. 10. 2007, odpovědětCelej spodek motrou..(jina klika new ojnice kroužky písty a válce mě vyšli na 35 tisíc
20.17, 4. 10. 2007, odpovědětPřebroušení či srovnáná kliky + nové pánve tě vyjdou okolo 7 tisíc v Hradci Králové v Ahře s.r.o. ojnice ti popřípadě také zrepasují,ale záleží na rozsahu poškození - nová ojnice na 156 stojí cca 2000,- Takže samotná repase klikovéhřídele není tak drahá,ale potom ti to naskáče (montáž demontáž a jiné věci s tím spojené) těsnění gufera atd. Mě samotnému se také přidřela klika a jedna ojnice zničila. Za vinu to dávám že jsem použil špatný olej 5W-40, teď tam leji Selenii 20K a najel jsem na zrepasovaný motor už 30000 a jede bez problémů (musim zaklepat). A doporučuji,když budeš dělat už spodek, tak si udělej i vršek - zabroušení ventilových sedel a hlavně výměnu gufer na ventilových vodítkách (já je měl po 80000 ztvrdlé jako kámen, tudíž mi to přez ně bralo olej). Jinak můj názor je repase, do jetého motoru nevidíš a kupovat zajíce v pytli, jak už tady bylo zmiňováno, bych si nelajz. Hodně úspěchu s repasí....Ciao
9.54, 5. 10. 2007, odpovědětjo urci do toho repasu pudu ale musim nasetrit nejakou tu kacku navic a udelat to poradne!!! a uz ji nikdy neprodam!!!!! necham si ju jen na vylety a jinac budu jezdit favakem!!! dik moc!!!! cao alfaci!!!!!!
12.35, 5. 10. 2007, odpovědět