Ahojky, asi jsem fakt trdlo, ale mohl by mi někdo říct, jaký kontrolky mají na palubce svítit? Taková ta žárovička s vykřičníkem? Dlouho jsem nejezdila a je mi trapné se někoho zeptat :-) Děkuji za odpověď
17.51, 16. 10. 2007, odpovědětmas wypalenu ziarovku na vonkajsich swetlach ... stretavacie dialkowe parkowacky oswetlenie spz alebo smerowky
18.00, 16. 10. 2007, odpovědětPřesně tak Verunko. Někde máš prasklou žárovku....
18.07, 16. 10. 2007, odpovědětahoj přesněji ke kontrolce:nesvítí některá žárovka v SPZ,parkovačky,brzdy,př.mlhovka zad.mlhovka
19.01, 16. 10. 2007, odpovědětno jo,jak se zeptá holka,tak se všichni hned ozvou,ale mně nikdo neporadí... :-))))
19.21, 16. 10. 2007, odpovědětheh to je divne aj mne uz som to napisal a kazdy o nieco wylepsuje... :-DDD
19.39, 16. 10. 2007, odpověděteste aj brzdove svetlo. mne obcas ked zasvieti tak trochu buchnem po svetle a vsetko je zase ok
19.39, 16. 10. 2007, odpovědětTo je vážně zvláštní ... mě všichni tvrdí, že to svítit má. Taková žárovka ... u alfy 156 je takový otáčkoměr, kde si nastavím, jaké světélko má svítit, že? No a já mám to poslední, co tam může být. Ale pořád mi to svítí ... ach ju ... Já už ničemu nerozumím a nevíte, jak to taková holka, jako já vymění? A jak vůbec zjistím, co mi prasklo :-( Asi s tím budu muset do servisu :-D Ale moc děkuji
23.04, 16. 10. 2007, odpovědětVerunka si asi dělá p...l!
8.18, 17. 10. 2007, odpovědětCo se týka kontrolek na palubce u 156 JTD tak taky nevím u některých co která znamená. :-) Ale zatím mi žádná nesvítila a nesvítí. Jenom při startu.......... :-)
9.09, 17. 10. 2007, odpověděttak napiš odkud jsi Verčo a třeba se ti na to nějakej alfista podívá :-)))
11.28, 17. 10. 2007, odpovědět4 Kovarna - máš se představit jako holka )
12.23, 17. 10. 2007, odpovědětVerunka má na mysli tím "otáčkoměrem" kolečko nalevo od sloupku řízení, kterým se nastavuje sklon světlometů podle zatížení vozu.Ale stejně si z nás V. dělá p...l, akorát my jí to žereme!
13.16, 17. 10. 2007, odpověděttak jo,už žádný slečně ani pani neporadíme :-)))
13.18, 17. 10. 2007, odpovědětAle vyjímku by jste ještě mohli udělat. Já taky čekám na radu a nikdo se toho nějak nechce ujmout. :-)
15.51, 17. 10. 2007, odpovědětJo?A s čím,že by jsi to chtěla poradit?Odkud že to jseš?:-DDDDD
0.00, 18. 10. 2007, odpovědětJá si vážně srandu nedělám, auto mám moc ráda ... ale co se technickýho vybavení týče, tak jsem mimo. Když někdo otevře kapotu, tak na to koukám jak na dinosaura ... prostě mi svítí na palubce žárovka s vykřičníkem. Chci jen vědět, jestli mám prasklou žárovku, to je vše ... oč žádám. Ale asi vás s tím ženská, jako já obtěžuje, jak tak koukám. Rady se asi stejně nedočkám, maximálně výsměchu. Ale děkuji některým pánům, kteří to vzali sportovně a poradili. Děkuji a přeji mnoho dalších kilometrů bez nehod ... Ahojky.
22.20, 17. 10. 2007, odpovědětTa kontrolka svítí jen když rozsvítíš světla?Pokud jo,tak ti nesvítí nějaká žárovka.Může to bejt osvětlení spz,koncový světla,parkovačky,dálková nebo tlumená.Pokavaď se rozsvítí jen když šlápneš na brzdu když máš vypnutý hlavní světla,tak je prasklá nějaká žárovka v brzdovém světle.Tak jak najdeš závadu - jednoduše nastartuj,vypni světla,šlápni na brzdu-pokavaď se kontrolka nerozsvítí,tak otoč páčku světel do první polohy a sleduj jestli se ta kontrolka rozsvítí.Pokud jo,je závada na parkovačkách (vepředu),koncových světlech (vzadu),nebo osvětlení spz(vzadu).Obejdi auto a koukni se, co z toho nesvítí.Pokud se ti kontrolka nerozsvítila,tak je jasný,že je špatná některá z žárovek v předních světlech což poznáš když otočíš páčku světel do druhé polohy a kontrolka se rozsvítí..Pokavaď vypneš hlavní světla úplně a kontrolka se rozsvěcí jen při šlápnutí na brzdu,můžeš mít spálenou některou z zárovek v brzdových světlech (včetně toho světla v zadním platu). Ať ti v takovém případě někdo stojí na brzdě a ty to zezadu omrkni.V tom brzdovém světle v zadním platu je několik žárovek,tak může být spálená jen některá z nich.
23.57, 17. 10. 2007, odpovědětMockrát Vám děkuji, ale světlo svítí od doby, co nastartuji ... po celou dobu jízdy.
8.17, 18. 10. 2007, odpovědětSvítí ti to i když máš vypnutý všechny světla a nestojíš na brzdě?Nesvítí ta kontrolka červeně?-nebo je to opravdu ta oranžová žárovička?Pokud to svítí pořád i když máš všechny světla vypnutý,mohla by to bejt spálená pojistka některého světelného obvodu.Koukni se na pojistky-jsou schovaný pod tou přihrádkou nalevo od volantu.Zatáhni za spodní hranu tý přihrádky,je tam jen nacvaknutá.Horní stranu pak už vysuneš))-Doporučil bych ti stáhnout si příručku ke 156 a tam je tohle všechno popsaný.Najdeš jí i někde tady.Je to na straně 133))):-D
10.26, 18. 10. 2007, odpovědětpotkavaci a dalkove a stredove brzdove svetlo nejsou napojeny na tuhle kontrolku. Aspon u rocniku 2000. Bobin
1.20, 18. 10. 2007, odpovědětV příručce je napsáno,že-varovná,jantarová kontrolka svítí když dojde k poruše žárovky světel-brzdová světla,zadní světla do mlhy,obysová světla,osvětlení SPZ.Svícení může znamenat jednu nebo více spálených žárovek,spálenou pojistku nebo přerušení spojení.Takže na ty potkávací/dálkový se to asi nevztahuje-to třetí brzdový to nevím,ale je to brzdový světlo,tak by mělo.Parkovačky mi tuhle kontrolku rozsvěcí úplně běžně (mám vadnou objímku)
10.38, 18. 10. 2007, odpovědětMne ta kontrolka (vypalenia ziarovky) blika podla bassov :))) Ked tomu trosku vytnem tak kufor ide vyskocit a ta kontrolka sa ide ublikat.. :)))) Asi to bude osvetlenie spz..
10.34, 18. 10. 2007, odpovědět