Tak jsem si tady trochu početl v tom vašem diskusnim fůru, a můj názor, že Alfy Romeo jsou poruchová auta jsem si jen potvrdil. Takové poruchy, které tady líčíte, tak z toho bych se asi trefil...Já osobně mám NISSANA a najeto 290 000 a na motoru jsem nikdy nic nedělal, kromě oleje a rozvodů a motor šlape jako švícarské hodinky a o podvozku jakbysmet. Jó Alfa to je styl a design perfektní, to se musí nechat, podvozek má určitě také super vlastnosti, ale ty motory a poruchy to je šílené...
12.42, 22. 9. 2006, odpovědětJako nevim jestli to ma bejt prudivej prispevek na alfo-romeo forum nebo co? Takovej radilua rozumbradu mame okole sebe dost a dost nesvezl jsi se tak nesud.....jde o to ze si prave koupis budto naprosto tuctovyho a nicim nezajimavyho nissana nebo alfu. Ta ovsem potrebuje urcitou udrzbu ktery se ji casto nedostava a proto ty motory tak odchazej....ve statistice spolehlivosti je alfa 156 vyse nez treba bmw 3-kove rady....
13.06, 22. 9. 2006, odpovědětco to placas za hovna alfa ze je lepsi nez BMW rady 3? ty jsi ale kokoS tvuj motor drzi pohromade pouze zkurvenej remen kterej tak rad poskakuje atd..jezdil jsem s 155,146,156...a co??? naprasim ti kdy budu chtit :-)))
10.39, 6. 3. 2008, odpověděthttp://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/index.php/tuv-rok-testu-stari/2005-2-3/1 Proč plácá hovna, podívej se do TÜV, samozřejmě záleží na r.v., ale např. v porovnání s mou 2003 je na tom sedma i trojka z tohoto roku hůř. Jinak BMW respektuji.....
12.47, 6. 3. 2008, odpovědětty naprášíš? blbečku, viděl bys jen kouř od gum.
18.55, 25. 8. 2008, odpovědětBratranec si koupil Nisana (150 koňovýho) a jak se svezl s mou Alfou, Nisan šel z baráku. Naco 150 koní když to vypadá a jezdí jako popelnice. Probuďte mě až ti japonci vymyslej něco co má styl. Vždyť i to slavný GT-R vypadá jak sardinková krabice.
17.27, 22. 9. 2006, odpovědětObčas když si přečtu podobný grafomanský výlev duše se sám sebe ptám: " Proč mám VW už bezmála 11 let, pořád jezdí a nežere moc, ale i přes to jezdím ALFOU (!) ??? " (Protože "Cuore sportivo!")
17.59, 22. 9. 2006, odpovědětAle jo jsou Japonci co maj neco do sebe treba 350Z nebo, rx8 a tak ale to jsou auta o necem jinam tohle je klasickej sedan..a to se srovnat neda.....je to jen prudic....
22.58, 22. 9. 2006, odpovědětDneska sem přijel z technický s 2.0 TS a poprvé u tohoto auta (před tím jsem měl cca 8 aut - Audi A4, VW Golf v ropě, Opel Tigra, Toyota Corolla GTi, a další) nemám záznam ani v kolonce lehké závady. 100 % těsnost motoru. Najeto mám 105 tis.km. Je to prostě kus od kusu. Jinou značku už nechci.
23.46, 22. 9. 2006, odpovědětKdo nikdy nejezdil s Alfou ten nemůže soudit. Přemístit se někam to jde čímkoli a užít si jízdu samotnou to už chce auto, který má svý srdce. Je to jako kdyby pravověrnej Harleyář chtěl vysvětlovat někomu, proč má Harley a ne nějakýho japonce. Kdo na něm nejel, ten to nepochopí.
17.52, 24. 9. 2006, odpovědětNo k harleyi bych to neprorovnaval, tam j to o stylu a minulosti, s tim ma taky par zkusenosti, caka z toho olej skoro po litrech atd atd.....:) ale jinak mas s tou alfou pravdu....
18.05, 24. 9. 2006, odpovědětSkus sa prehnat ostrou zakrutou najprv alfou a potom nissanom (pocitam ze nemas 350z) a uvidime ci neskoncis niekde na strome.. a tom je ten podvozok, kedze je o dost zlozitejsi a stavany na ine vykony... a co sa tyka motora je to vec dna vyroby :) bud trafis na dobry alebo nie.. samozrejme udrzba musi byt a kedze je to sportovejsie ladeny motor, tak sa musi menit olej castejsie... no iba snad najvacsia chyba na alfe je: snimace BOSCH!! hotova nemecka pohroma... :)))
8.21, 4. 10. 2006, odpovědětjojo mel jsem predtim bmw a to co bylo bosch to odchazi...cerpadla, cidla, lambdy....
9.49, 4. 10. 2006, odpovědětSpolehlivost motorů ? Mě o tom člověče povídej... Bych ti mohl vyprávět... Mám svou od února 2000, je to 2.0 TS a najeto 202500 km... A ten motor... No škoda mluvit... Za celou dobu ani jedna závada :-)))) Ale jste se lekli, co ? :-))) Pan NISSAN zřejmě nikdy v Alfě nejel a tak jen blábolá... Ale jinak - RESPECT, MY FRIEND !!!!!
20.21, 4. 10. 2006, odpovědětCo se týká spolehluivojsti, je zřejmě kus od kusu u každé značky jiná. Před Alfou jsem měl Mazdu 323 a po 140000 Km mi na 4-tém válci šel tlak na polovinu a motor začal přižírat olej. To auto dostávalo co potřebovalo - žádná zanedbaná údržba. Prostě smůla. Takže ani u japonců není jistota.
14.56, 28. 10. 2006, odpovědětako tu citam tak si predsa tu alfu kupim.Je to laska uz na prvy pohlad...takze tie reci ze su Alfy tak moc poruchove nie su pravdive????
16.27, 7. 1. 2008, odpovědětAlfa je supr auto ,tady se neni očem bavit! proč neco porovnávat chci alfu mám ji ,vím proč!! A-L-E!!! co je na alfě na Hovno je elektrika!!! a můžete mi nadávat jak chcete nechápu proč se italové zpronšvěřili a nacpali tam všechno od bosche!! copak staré dobré Magneti marelli???
16.56, 7. 1. 2008, odpovědětJa si ju tiez kupim (do 15. februara ju chcem mat pod oknami) ... som sa proste do nej zabuchol :) Dufam ze budeme mat stastie pri vybere kamo :) Mam dvoch kamratov co ju maju a su spokojny.
2.23, 25. 1. 2008, odpovědětTo je pravda, že elekrika sem tam zazlobí, ale to těm našim Alfám určitě všichni rádi odpustíme, protože ona nám to vynahradí zase jinak. S Alfama, je to jak s ženskejma.......
20.51, 7. 1. 2008, odpovědětJe fakt, že Alfa je Alfa. Prošel jsem si autama, Audi A4, BMW 5 řady, Omega, ale Alfa je fakt boží. Vadí mi akorát ta SPZ na tom boku, to se mi nelíbí, ale jinak jsem z toho auta vyřízenej. To jako kdo se nezveze, nepochopí. Taky jsem se bál, ale jak se člověk k autu chová, tak mu auto dá.
20.56, 7. 1. 2008, odpovědětObčas se tady a ale i jinde obdobný příspěvek objeví a není potřeba ho brát přátelé vážně. Cuore Sportivo Petan
21.26, 7. 1. 2008, odpovědětChlapi,jen se směji! My přeci víme svoje!! To helmut ani žabák nemohou pochopit! Malý zážítek k dobru-loni se ženil kolega alfista.Přes 40 miláčků v koloně,třikrát městem,ve kterém se v tu chvíli zastavil život a jen civěli na tu krásu! Po odvozu svatebčanů na hostinu,za náma přišel otec nevěsty a se slovy-chlapi to jsem ještě nezažil-položil na kapotu Palackého. Fotky jsou na squadramoravia.com
22.10, 7. 1. 2008, odpovědětTu svatbu jsem viděl ... o tom to je. Vlastnik vůz Alfa Romeo není jen o tom mít auto ...
22.37, 7. 1. 2008, odpovědětKamen urazu je ta elektrika od Bosche. V tempre jsem mel Magneti Marelli a bez problemu. Jinak alfi supr, budu sice kupovat imprezu wrx sti ale 156 si necham doma naporad pac je to srdcova zalezitost!!
22.49, 7. 1. 2008, odpovědětmyslim,že ta impreza bude dost velká konkurence,alfička bude asi žárlit :-)))
23.20, 7. 1. 2008, odpovědětTak přidám taky do mlýnku....měl jse Primeru 2.0 GT koupena při 190 tis. Po cca 15 tisících odešla pětka na převodovce.Původní majitel mi řekl že to není možný že ta co odešla byla stará jen 30 tisíc:))))Přesto jsem tohle GT měl rád.Pak jsem si pořídil Octavku II 1.9 TD ....tragedie.Neumí to jezdit do kopce o sněhu se ani nebavím.No a současná láska je AR 156 2.0 TS a super.
14.44, 8. 1. 2008, odpovědětNazdar hoši,mám na mí 156 1.8ts 98 nalitáno 182tis,leju tam SELENII a auto šlape jak italský hodinky: ) a nato že je to sedan jenom 1.8 tak to lítá jako blazen a ten nadhernej zvuk když to taháte do 7000ot/min a nemluvim o tom jak to sedí v zatáčkach: ) ..poměr cena/vzhled/svezení pro mě bezkonkurenční AUTO ! coure sportivo ! ale samozřejmě si dál kupujte ty supr spolehlivý auta od skopčáků : )
16.37, 8. 1. 2008, odpovědětNaštěstí se hodinky vyrábí ve Švýcarsku :) Je jasný,že se všecky Alfy nerozbijou,ale asijskejm (resp.Japonskejm) značkám nemůžem upřít tu jistotu,kterou v nich jejich majitelé mohou mít.Krásný auta to nejsou,ale v tom zas netrumfnete Itálii.Docela by mě zajímalo,jak by proti sobě dopadl V-TEC a Twin spark.No,ale prostě stejně musím dát všem tady za pravdu: Cuore sportivo!
17.17, 8. 1. 2008, odpovědět1.6 Honda Civic Sport V-TEC VS. AR 156 2.0 T.S. SW And the winner is Alfa Romeo :) Samozrejme se to dalo cekat, ale zkusit jsem to musel. Byl to sprint proti kamosove Hondě. Ze zacatku se me držel, na trojku už jsem mu ujel. Tož tak.
15.32, 10. 1. 2008, odpovědětTak si nasedni do svého Hnissana i jeď prudit někam jinam. Proč se cpeš do našeho 156-kového kruhu...?Nechápu...
20.35, 8. 1. 2008, odpověděttak GTA si na STi fakt ani len neprdne :D ani na misiaka
16.57, 10. 1. 2008, odpovědětNo nevim,nevidim ze by te nissanicta psal neco spatnyho,alfy maji poruchy s motory protoze jsem to choulostive motory,ale alfa je alfa.Je to jako mit doma selku u plotny ktera vzdycky uvari ale prece pekna kocka trochu mrska je zajimavejsi :)
17.31, 10. 1. 2008, odpovědětMám A.R.145 1,4 boxer a jsem sní velice spokojenej!!!sice ceny n.d. sou trochu hustý ale jinak paráda!Chtel jsem se zeptat jakou máte spotrebu na tomhle motoru??ted v zime jezdím za 11,5 l ,ale v léte tak za 9 l je to normal nebo porucha?byl jsem na diagnostice a rekly mi že je vše ok..tak nevím...:-(,ale jinak super auto....!!!Dekuji za odpověd...
14.05, 12. 1. 2008, odpovědětzdravim, chtel bych si koupit alfu 156 ale nevim jestli jtd nebo benzin. a nevim na co si mam dat bacha pri koupi...poradte diky.
18.42, 13. 1. 2008, odpověděttak to musíš vědět sám jestli chceš benyin nebo jtd no a pozor si musiš dat stejnou jak u každeho ojetého auta to je těžke bud chceš alfu nebo si kup tdi to je přece super zeptej se škodovkařu
18.53, 13. 1. 2008, odpovědětMít Alfu není jenom o tom jezdit z místa místo,ale je to filozofie.Je to jako Harley v motorkách.Kdo chce auto na práci,at si koupí neco nudnějšího.
1.36, 27. 1. 2008, odpovědětno jak si to ctu tak pan nissan na radsi kvantitu nez kvalitu motory od alfi uz davno nejsou tak zavadne jak kdy byli boxery uz tu davno nejsou,mam tu svoji lasku uz 2roky a blyzim se ke 100tis. a muzu ric lepsi motor sem nikde nepotkal jo kdyby tam nebyl bosch tak je to luxus
17.28, 1. 3. 2008, odpovědětPlně souhlasím s autorem toho to článku japonské motory jsou na úplně jiné úrovni. Také jsme vlastnil nějakou Alfu a poruchovost elektroinstalace a motorů byla brutální. Japonské vozy i z 90-tých let jsou stále v kondici a Alfy na vrakovišti
11.31, 6. 3. 2008, odpovědětVíš jak se říká JAPONEC AŽ NA KONEC.pruď jinde…
12.26, 6. 3. 2008, odpovědětNisan? Kde som to len pocul?
12.34, 6. 3. 2008, odpovědětma sice len 77kwW 105 PS ale zakruty to zvala pervektne sparava sa troska nedotacavo ale raz sa to nakloni a drzi nastupil som teraz do novej prace mame tam oktaviu a do zakruty som vletel ako z alfou a dobre ze som s a neposral od strachu ze skoncim v priekope a deto a j PASATOM tak som zvedavi ze ako rezes zakruty ty s tym nisanom HMMM
19.55, 6. 3. 2008, odpovědětČus alfáci mám takovej malej problem a potřebuju poradit.Při viších otáčkách se zahřátým motorem mi chrastí v motoru.Prej to sou asi hydrošteli.Poraďte mi díky Petr.Jinak super auto jiný nechci.Alfa 1.6ts
17.22, 24. 8. 2008, odpovědětbmw řady 3 je pouze tuctový auto.nic víc a nic mín. víš hochu je to hodně o stylu,a bmw trojky řady má pomalu každej blbeček . Tobě aby bávo aspon trochu sedělo v zatáčce to chce min. 20.000 upravu. a pokud píšeš naprášíš hm to tvoje auti musí vypadat,protože v zatáčkách tě potlačím jako buldozer muj chipnutej 2.0 ts no nic ještě bych blikal s který strany tě vemu vole
19.05, 25. 8. 2008, odpovědětp.nissane váš motor je dobrý akorád ve formuli ale v autě je na píííču
19.07, 25. 8. 2008, odpovědětAhojte,pridam trosku do mlyna... Moje Alfice uz ma neco za sebou... 2.motor,prvni skoncil diky spatne udrzbe a spatnem oleji na vrakovisti... Stavajici v aute mam uz 180tis. a porad jede jak blazen... Chystam se na mereni vykonu... Predchozi majitel mého 2.0TS 155koní si po zadreni puvodniho motoru koupil 2.5V6... Prinedavnem pokecu mi rekl ze lituje prodej 2.0Ts...
8.47, 28. 8. 2008, odpovědětahoj shanim alfu romeo na prodej mame jednu ceme ješte
16.20, 29. 12. 2008, odpovědětTak toto možno bude pána Nissana zaujímať: Pred troma rokmi sme si do firmy kúpili Nissan Primera 2,2Td vo full výbave, navi, dvd, koža, xenon... Samozrejme od novoty, mal 26 km natočené. Jazdil na nom len riaditel a on je pedant, na auto si dáva pozor a aj sa tak stará. Pri 28 tis. km, zašramotal motor pri služobnej ceste, tak že skončil, nasledovala asist. služba, odťah do servisu. Porucha? Rostrhnutá reťaz pohonu podtlakovej pumpy, to by bolo OK, ale, Ozubené koleso sa taktiež urvalo, to bolo uchytené na klukovici. Tá ohnutá. Tak nastala výmena motora v rámci záruky. Jazdilo sa dalej tak bez poruchy 10 tis. km. Potom odišiel alternátor, obrazovka nám robila diskotéku. Opäť záručná výmena. Pri 50 tis km výmena ložísk zadnej nápravy, chvalabohu na záruku. No a autíčko skončilo púť pri 102 tis km, kedy opäť odišiel motor. No a Nissan šiel z firmy bez opravy za pár korún. Toto je tá povestná japonská kvalita? Ja na Nissan nenadávam, ak by som ho chcel tak si ho kúpim, ale jedine starší ročník, tak do roku 2000. Po tomto roku aj tak všetky autá stoja kvalitatívne za hovno. Všetko je na úkor spotreby a vnímania auta ako tovaru, ktorý sa obmiena. Bohužial, autá sa stavajú teraz na 5 rokov a bud sa potom do nich nacpe kopa penazí alebo končia predané za pár korún naivným kupujúcim, ktorím sa len serú. A tí potom len nadávajú, že čo je to za šrot a podobne. A je úplne jedno o akú značku sa jedná. Podotýkam, nie je to len moj názor, ale názor viacerých kamarátov, ktorí v pracujú v automobilovom priemysle.
21.02, 29. 12. 2008, odpovědětAhoj! Zajímavý postřech s tím rokem 2000 a kvalitou! Ten samý názor jsem slyšel od jednoho PANA mechanika! Má servis a dělá všechno a tvrdí totéž! Po r.2000-jeden šrot-asi fakt žijem ve spotřební společnosti a podle toho to vypadá!! Já osobně kupoval Alfu(y),protože jsem si ji(e) pořizoval jako poslední auto ve svém životě a vždy jsem toužíl ji mít. Jsou to prostě nádherné kousky a proč si nedopřát něco vskutku krásného?!Že občas pozlobí? A která ženská ne? Je pravda,že jsou lidé a těch je většina,kteří preferují hlavně klídek a spolehlivost,ale hledají jinde.Ale nemyslím.že jsou na tom moc lépe! Jeden můj známý má již zmiňovaného HNISANA a je s ním max spokojen,ale přesto,kdy může,tak se cpe Alfičce za volantík-čím to asi bude? HNISAN jej spolehlivě dopraví z bodu A do bodu B. Alfi ŘÍDÍ z bodu A do bodu B !! A o tom to asi bude!!
7.10, 30. 12. 2008, odpovědětChlapci, chlapci! Takhle se tu hádat a pošťuchovat. K tomu se opravdový gentleman nikdy nesníží! Navíc jsou ty Vaše hádky v podstatě o ničem. Neexistuje něco, co by se dalo nazvat "nejlepší auto". Každá značka, model je zacílen na určitou skupinu lidí, způsob užívání apod. A to je jen a jen dobře! Rozmanitost napomáhá obecně dalšímu rozvoji. Problém Nissanu spočívá v tom, že jeho dieselové agregáty nebyly konkurenceschopné, proto přistoupil na "spolupráci" s Renaultem (těch důvodů bylo samo více) a od té doby pocházejí diesolové agregáty v Primerách a Almerách z dílen Renaultu. 2.2Tdci je motor Renault. Stěžujte si tam! Nissan dělá kvalitní auta a jeho podvozká řešení jsou vyhlášená skvělými jízdními vlastnostmi. Měl jsem P10, rv 1995, vpředu řešení něco mezi McPherson a lichoběžník, vzadu Multi-link. To auto sedělo jak motokára. Jedinou vadou byla "žádná" odezva od volantu a pocity řidiče obecně. Nic jste při řízení necítili, takže co auto zvládne jste hledali stylem pokus-omyl. A omyl se nepromíjel. Teď mám AR 146, rv 1998, vpředu čistej McPherson, vzadu vlečený ramena. Auto je obecně nedotáčivý, občas na našich silnicích zase ustřelí zadek, ve srovnání s Primerou - bída. Jenže to auto se mnou mluví, říká mi, jak si zrovna stojíme, co se ještě dá, kdy už to "pouští" a vůbec je příjemně ukecaný. S tímhle se dá jet každá zatáčka hodně rychle už při prvním průjezdu! A hlavně je to pořádná zábava! S Primerou se mi občas stávalo, že jsem měl tendenci při jízdě usínat (a nejen při jízdě s ní!). Ovšem v Alfě se mi to ještě nestalo. Zkoušel jsem hodně velké dálky na jeden zátah (1200km), navíc v noci, a furt nic :-). Ani dneska ne a ne usnout. Proto taky dělám takovou blbost, jako je psaní do přiblblý diskuse :-).
0.53, 4. 2. 2009, odpovědětAhoj chlapi z Turína.Co to je Nissan??? To je auto?? Ano to je jenom auto.Alfa je srdeční záležitost.Už jste viděli aby si někdo koupil hodinky Nissan?? Nebo aby mněl bundu s nápisem Nissan.Už jste někdy viděli magora který má doma velkou vlajku Alfa Romeo misto rodinných foto,a rodina se nediví?? Pošlu Vám svou fotku....Chi,Chi. Cuore sportivo.
21.13, 29. 12. 2008, odpovědětJo a ještě poznámka ,jestli znáte p.Nissana,ať se staví ,ukážu mu jak mi svítí v dálce koncová světla....! Bambusáři.
21.17, 29. 12. 2008, odpovědět..kto nemal alfu nepochopí.. je to srdcovka a koniec.. je to auto pre sofera.. podla mna to nieje klasicky sedan na ktorom sa vozia tatkovci do roboty.. ako to moze niekto porovnavat z nissanom? alebo skodou? jazda s alfou je zabava a radost.. u ineho auta som sa s tym nestretol..ale netrvdim ze ine znacky take modely nemaju... a ked chce niekto sudit benzinove motory od alfy.. mal by si o nich najprv nieco precitat...je ladeny sportovo preto je narocny na servis..afistom to netreba vysvetlovat.. cuore sportivo :))
11.47, 30. 12. 2008, odpovědětKamos roby v nissane a hovoril mi ze kazde podotikam kazde!!!!zere vazne olej ato nove maju tak najazdene 60000km a ked meni olej tak zneho idu priskvrcane hrudky ako kuby ten olej smazi bezne sa im stava tak raz za mesiac ze tam pride zakaznik ze ma zadraty motor
11.44, 30. 12. 2008, odpovědět..ci ebe? alfa je kus historie.. kolko zavodov vyhral nissan?
11.50, 30. 12. 2008, odpovědětKdyby nebylo značky Alfa Romeo, tak automechanici nemaj co žrát! Musíme je mít, nedá se svítit pánové. A Nissana ještě existuje? Nějak si to nebvybauju to auto, to je dělaný tou horkou jehlou od Wietnamců?
11.59, 30. 12. 2008, odpovědětHnissan - fůůůůj, jdu blejt!
12.02, 30. 12. 2008, odpovědět156tka 1,9JTD 2 roky 166 tka rok a motor ani jeden problem horší je to podvozek to vrzaní mně trhá žíly :O(
12.44, 30. 12. 2008, odpovědětVrzání zepředu-sylentbloky stabilizátoru.Vyměnit a nezapomenout máznout vazelínou. Měl jsem totéž a mám klid. Mechanik mi garantoval,že vrzání už neuslyším. Materiál cirka 1200-práce podle toho,kdo ti to bude dělat.Já když viděl,co to je za drbačku,tak jsem od toho utek! Pokud seš z ostravska-pan Ďatko,Mošnov tel605252014
17.56, 30. 12. 2008, odpovědětnevim jak ostatním,ale mě motor šlape jedna báseň
9.06, 4. 2. 2009, odpovědětAHOJ Lidi! Zamiloval jsem se do Alfy a přemýšlým o koupě tohoto autíčka. r.v. 2000/ může někdo poradit jestli jít do benzínu nebo nafty a hlavně typu motoru? mám dva adepty: 1.9 jtd 85kw nebo 1.8 ts 106kw děkuji za odpověd:)
0.33, 26. 4. 2011, odpovědět2,4jtd alebo 2,4jtdm 20v
20.20, 26. 4. 2011, odpověděta co se týče výběru-volby benzínového motoru?
21.07, 30. 4. 2011, odpovědětZdavím! Prosím může mi někdo poradit ohledně k motoru ar 156! uvažuji o koupi a nevím který typ motoru zvolit-hlavně z hlediska spolehlivosti, spotřeby, atd. benzín nebo nafta? :) díky za odpověd..
13.42, 1. 5. 2011, odpovědět