volnobeh se me porad houpe nedrzi jak ma . vymenil jsem rozvody,vahu vzduchu,krokovy motorek,klapka vycistena (vse orig. bosch) a ZADNA ZMENA i jsem vypojil baterku to prej vymaze pripadne ulozene chyby na ridici jednotce . nic. co mam delat asi zesedivim .
18.04, 2. 11. 2007, odpovědětCau.Už jsem to tady psal.Mě pomohlo pořadně promazat uložení klapky WD-40,řekl bych,že šla lehčeji,bez zadrhávání.Od té doby mam najeto asi 2000tis a zatím pohoda,snad ti to pomuže
18.25, 2. 11. 2007, odpovědětno to nevom klapku jsem prostrikaval :( ale cenim si kazde rady dekuji
18.51, 2. 11. 2007, odpovědětja ji prostříkaval snad 5krát, naposledy jsem ji vyndal celou a prolil venku a od té doby je klid. je možný ,že jsem tam s něčím hnul,a ani o tom nevím :-))
18.58, 2. 11. 2007, odpovědětjeste to zkusim uz me to vytaci do extremu . a co svicky tema by to byt nemohlo ? nebo spatnej kabel ?
19.00, 2. 11. 2007, odpovědětsvíčky jsem měnil před tím taky,když mi upadla středová elektroda z Brisku,dal jsem Densa,ale houpání se nezměnilo,začla lépe startovat
19.10, 2. 11. 2007, odpovědětČau.Mě to s otačkama dělala landa sonda skus na diagnostiku.
19.11, 2. 11. 2007, odpovědětZajeď di za nějakým nejbližším alfistou co má stejné auto a šlape mu a zkuste na chvíli vyměnit svíčky, případně další věci .... hodně štěstí
21.15, 2. 11. 2007, odpovědětno budu muset ale nikoho neznam s timto stejnym mazlem :) ono se toho ani moc zkouset menit neda jak jsem psal plno veci uz je novych a landa to nevim na diagnostice jsem byl a nic neukazala. mozna ty svicky jsou sice celkem novy ale treba je nejaka spatna ale stejne to nebude timto fakt nevim co mam delat
15.13, 3. 11. 2007, odpovědětodkud jsi? já okolí Čáslavi.Tu klapku mužem zkusit vyměnit,samotnýho mě to zajímá.
18.06, 3. 11. 2007, odpovědětja jsem z brna bylo by to ok ale ani nevim ted jak je caslav daleko to asi bude problem
12.07, 4. 11. 2007, odpověděttak to maš trochu z ruky,asi 160km :((
19.15, 4. 11. 2007, odpovědětZačni těma svíčkama, zapalovací kabely atd atd. může to být čímkoliv
21.57, 4. 11. 2007, odpovědětchlapy ja mě to taky dela ale mislim že to je variator
18.55, 9. 6. 2009, odpovědětVyměn auto, za nějaké co funguje. Mě to pomohlo.
19.32, 9. 6. 2009, odpovědětPo dvou letech ho to určitě zajímá :)))))
20.08, 9. 6. 2009, odpovědětSprávně, začni svíčkama a skonči u pístů. 300-400tisíc a alfička jede jak nová :o)) Ne fakt, zbav se toho krámu, to nikdy nedáš dohromady. Když se ti podaří spravit jedno, vysere se druhé. A alfu už nekupuj, ani novou.
20.26, 9. 6. 2009, odpovědětcau hosi to byl muj prispevek a k veci tenkrat to nebylo nic jineho nez jen prehrat soft v ridici jednotce od te doby jezdim a nesetrim ju a zadnej problem takze nic nemen a bud v klidu to sou chytraci co si neumi poradit s nejakym problemem a utikaji od znacky ke znacce. coure sportivo
21.34, 9. 6. 2009, odpovědětVčera som vyčistil klapku a dal som vazelínu do krokového mot. bol úplne suchý. ,, Páni pomohlo". Tiež som bol na nervy už s toho. Ale najprv choď na diagnostiku, 15eur ťa nezabije. Robil som to s odpojenou bateriou a zapojil som ju cca po 1 hodine. To mi doporučil mechanik, aby nenačítalo sprostosti.
6.27, 16. 6. 2009, odpovědětTo Karol:čau jak jsi potom co jsi rozhodil ten krokový motorek zase zpátky nakalibroval jeho rozsahy????? Já ho rozhodil promazal a když jsem ho namontoval, tak otáčky na volnoběh 2500...??? To by mě zajímalo? Počítám že refit to šnekové soukolí co je v motorku na ten samej zub je nemožné....
9.00, 16. 6. 2009, odpovědětMě měnili lambda sondu a nic, posledníé věc kterou tvrdí v ADS Lipůvka je , že by měl pomoct variátor.Jinak jsem z Brna kdyby jsi potřeboval.Čus Martin
11.53, 16. 6. 2009, odpovědětMáš špatný krokový motorek nic jiného neřídí otáčky na volnoběh. Věc tvářící se nově také nemusí správně fungovat !!!
13.03, 16. 6. 2009, odpovědětČo je kurvítko? Všetci vieme, že keď niečo rozoberieme a znovu to zložíme, zostane nám vždy nejaká malá neidentifikovateľná súčiastka. Nikde nechýba a všetko funguje tak, ako má, no stále zostáva otázka: Na čo teda je tá súčiastka? Odpoveď je jednoduchá: Súčiastka je tzv. kurvítko. Kurvítko spôsobuje, že daná vec sa presne po vypršaní záručnej doby pokazí, a vy ju musíte odniesť do autorizovaného servisu, kde vám ju za ťažké peniaze opravia, ale pozor! Kurvítko neodstránia. Kurvítko iba nahradia novým, lepším, ktoré sa zacne kurvit krátko po vypršaní záručnej doby opravy. Niektorí výrobcovia dokonca dávajú do svojich prístrojov aj viac kurvítok súčasne! Najviac kurvítok pripadá na výrobky dovážané z Ázie, kde nie sú výnimkou aj prístroje zložené iba zo samých kurvítok, prípadne kde je celý prístroj jedno veľké kurvítko. Jediná možná obrana proti kurvítkam je rozobrať každú vec ihneď po zakúpení, zložiť ju, kurvítko zahodiť, a potom Vám bude predmet fungovať naďalej aj po vypršaní záručnej lehoty. Kurvítko nemá špecifickú veľkosť, či tvar, dokonca ani materiál. Kurvítko je zväčša malý pliešok, ktorý je čo najzložitejšie pozohýbaný, so všelijakými dierkami a šroubami, alebo môže byť jednoduchého tvaru, ale zato veľké (jedno z mojich prvých objavených kurvítok pochádzalo z umývačky riadu, bolo z bielej umelej hmoty, malo neurčitý tvar podobný kvádru a meralo až 15cm!). Cieľom je, aby kurvítko vyzeralo ako najdôležitejšia súčiastka v prístroji, ale nedajte sa oklamať! Nikto nevie, ktorý výrobca začal osadzovať svoje výrobky kurvítkami ako prvý, ale kurvítka sú zrejme staré ako ľudstvo samo a boli prítomné už v pästných klinoch. V dnešných dobách sa kurvítka vyskytujú takmer všade: v elektronike, v hračkách, v hodinkách, v bielej technike, v nábytku (hlavne od IKEI), v mobilných telefónoch, v počítačoch, v počítačových programoch (najznámejšie a najväčšie softvérové kurvítko je samotný Windows.
16.07, 16. 6. 2009, odpovědětČo je kurvítko? Všetci vieme, že keď niečo rozoberieme a znovu to zložíme, zostane nám vždy nejaká malá neidentifikovateľná súčiastka. Nikde nechýba a všetko funguje tak, ako má, no stále zostáva otázka: Na čo teda je tá súčiastka? Odpoveď je jednoduchá: Súčiastka je tzv. kurvítko. Kurvítko spôsobuje, že daná vec sa presne po vypršaní záručnej doby pokazí, a vy ju musíte odniesť do autorizovaného servisu, kde vám ju za ťažké peniaze opravia, ale pozor! Kurvítko neodstránia. Kurvítko iba nahradia novým, lepším, ktoré sa zacne kurvit krátko po vypršaní záručnej doby opravy. Niektorí výrobcovia dokonca dávajú do svojich prístrojov aj viac kurvítok súčasne!
16.08, 16. 6. 2009, odpovědětČo je kurvítko? Všetci vieme, že keď niečo rozoberieme a znovu to zložíme, zostane nám vždy nejaká malá neidentifikovateľná súčiastka. Nikde nechýba a všetko funguje tak, ako má, no stále zostáva otázka: Na čo teda je tá súčiastka? Odpoveď je jednoduchá: Súčiastka je tzv. kurvítko.
16.11, 16. 6. 2009, odpovědětpro MartinG: A máš "ten otáčkovej motor"?
16.16, 16. 6. 2009, odpovědět